Telenor og Telia dropper sammenlægning

Den store telefusion i Danmark mellem Telia og Telenor er droppet.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Efter lang tids forhandlinger med EU Kommissionen har Telenor og TeliaSonera besluttet, at trække deres ansøgning om sammenlægning af deres danske forretninger tilbage.

Teleselskaberne har ikke kunne nå til enighed med EU Kommissionen om det de kalder “acceptable betingelser”. MereMobil.dk skrev ellers i går, at det umiddelbart kun var et spørgsmål om tid.

Men der var beslutningen om at droppe fusionen allerede taget. Ifølge Business.dk blev denne truffet i de to selskaber tirsdag og stadfæstet i går (torsdag).

 – En ny dansk telegigant er på vej trods udfordringer

Hvis Telenor og TeliaSonera var nået til enighed med EU Kommissionen ville de have skabt ét stort fælles mobilselskab på det danske marked med omkring 3,5 millioner mobilkunder og en markedsandel på 40 procent.

Teleselskaberne strakte sig lange

De to store teleselskaber strakte sig ellers langt for, at få godkendelsen fra EU-kommissionen. Faktisk så langt at de blandt andet var villige til at sælge lavprisselskabet Bibob fra og give en ny spiller på det danske telemarked adgang til 15 procent af TT-netværket, og senere øge denne andel op til 40 procent. Det skriver Business.dk.

-”Det har været en lang proces, og vi har tilbudt to pakker, som Kommissionen har dømt til at være for lette. Vi kan se, at vi er ude over den røde linie, hvor det ikke længere kan betale sig for os at gøre dette. Derfor har vi besluttet os for at sige stop og har trukket ansøgningen og indstiller forhandlingerne med Telenor,” siger Telias administrerende direktør Søren Abildgaard til Berlingske.

Planen med sammenlægningen var, at lave en konkurrencedygtig virksomhed, der kunne have øget investeringerne i teknologi og netværk, lyder det fra begge parter.

– ”For at varetage begge selskabers interesse var det nødvendigt at handle nu. Telenor og Telia vil fortsætte med at konkurrere og levere produkter og services i det danske marked gennem vores oprindelige respektive fuldt operative selskaber,” siger Kjell-Morten Johnsen, koncerndirektør og europachef i Telenor.

I april måned oplyste EU-kommissionen til Ritzau Finans, at man ville kigge nærmere på fusionen. Grunden til dette var bekymring for, om fusionen ville svække konkurrencen på det danske telemarked. Efterfølgende valgte Margrethe Vestager, EU’s danske konkurrencekommisær, i juni måned at åbne en sag mod Telenor og Telia. Og det er nu denne sag, som teleselskaberne har indset de ikke kan vinde.

 – Telia og Telenor fusion skal undersøges yderligere

Nu vil Telenor og TeliaSonera overveje hvilke strategiske muligheder de har i det danske marked.

Undervejs har der været kritik af den planlagte fusion. Teleselskabet 3 følte sig klemt mellem TDC og Telia/Telenor og forlangte tidligere, at få overført én million kunder fra det nye fælles teleselskab, så 3 kunne blive mere konkurrencedygtige.

Mere til historien

Telenor og Telia indgik i december 2014 en aftale om, at slå deres selskaber sammen i Danmark, hvis de kunne få velsignelse af myndighederne.

Fakta om Telia og Telenor mobilfusionen

Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram