3 vil have én mio. kunder fra konkurrenterne

8

3 forlanger at få overført én million kunder fra Telia/Telenor til selskabet, hvis telefusionen godkendes.

Telebutik, 3
3 vil have én mio kunder fra konkurrenterne, hvis Telia/Telenor fusionen godkendes  (Foto: MereMobil.dk)

Hvis Telia og Telenor lægges sammen, vil 3 som kompensation have én million kunder overført til selskabet. 3 bliver klemt af fusionen, lyder det fra Canning Fok, topchef i Hutchison Whampoa, som ejer 60 procent af 3, skriver Børsen.

3 mener, de bør have 25 procent af markedet, og ikke de 13 procent som fusionen efterlader til dem.

– ”Vi skal kunne slås på lige vilkår. De skal overføre kunder til os. Vi skal have en kritisk masse i relation til, at kunne forrente vores investeringer,” siger Canning Fok.

Selvom Telia og Telenor lægges sammen vil TDC stadig være størst på fastnettelefoni, internet og TV. Telia/Telenor kommer ti at sidde på lidt over 40 procent af markedet.

Afgørelsen om fusionen ligger lige nu hos EU’s konkurrence-kommissær Margrethe Vestager (R), som i starten af september vil træffe en afgørelse. Ministeren har tidligere udtryk bekymring for, hvorvidt telefusionen vil betyde højere priser for mobilkunderne.

Det forventes fusionen vil blive godkendt, men tilføjet en række krav som Telia og Telenor skal overholde. 3 har i den forbindelse været nævnt, fordi nogle mener 3 skal have adgang til Telia/Telenors mobilnet steder hvor 3 ikke selv dækker i dag. 3 har i dag en roamingaftale med TDC, om dækning af mobilhuller.

Fakta om Telia og Telenors mobilfusion

Mere til historien

Ejerskabet af 3 er fordelt mellem Li Ka-shing, Asiens rigeste mand og Wallenberg, en svensk milliardærfamilie, der gennem investeringsselskabet Investor AB ejer 40 procent af 3.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer