Telia og Telenor fusionerer

0

Telia og Telenor lægges i 2015 sammen og bliver én fælles teleoperatør.

Telia Telenor
Telia og Telenor skaber i 2015 ét fælles mobilselskab i Danmark.

I løbet af 2015 bliver Telia og Telenor til én stor operatør. Det sker, ifølge en pressemeddelelse fra selskaberne, såfremt aftalen bliver godkendt af EU Kommissionen.

Parterne er blevet enige om, at det nye fælles selskab ejes med 50 procent for hver part, der henholdsvis er TeliaSonera og Telenor. Deleordningen kommer som følge af, at TeliaSonera og Telenor er kommet frem til, at værdien af de nuværende selskaber er næsten ens, hvilket danner grundlag for en ligelig aftale.

Efter sammenlægningen vil kundedatabasen udgøre 3,5 millioner kunder. Markedsandelen bliver 40 procent i Danmark, mens omsætningen ventes at ligge på 9 milliarder danske kroner. Til sammenligning havde TDC i andet halvår 2013 godt 3,3 millioner mobilkunder.

Fusionen kommer efter en længerevarende samarbejde med sammenlægning af de to selskabers mobilnet, og er ifølge Robert Andersen, Executive Vice President og chef for region Europa i TeliaSonera, et naturligt skridt.

Flere analytikere har gennem flere år peget på et behov for en konsolidering af det danske telemarked.

Telia oplyser til MereMobil.dk, at man endnu ikke kan udtale sig om, hvad navnet på det nye fælles selskab bliver.

Mere til historien

Ingen tvivl om, at det særligt hos TDC vil vække en vis bekymring, med udsigten til én stor fælles ny konkurrent. Måske kan teleselskabet 3 ende med at høste gevinst af fusionen, specielt hvis de formår at tiltrække de kunder som ikke ønsker at blive opslugt af en stor fælles operatør.

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer