Telia og Telenor fusion skal undersøges yderligere

0

Telia og Telenors fusion blev ikke godkendt i dag. EU vil undersøge den store sammenlægning yderligere.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)
Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Godkendelsen af fusionen mellem Telia og Telenor kom ikke i dag. Den 8. april 2015 var ellers skæringsdatoen for beslutningen om fusionen mellem de to teleselskaber. EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) havde sat denne dato som en milepæl, skriver Business.dk.

Afgørelsen er udskudt til den 19. august, og det giver tid til flere undersøgelser og granskninger fra EU’s side.

Margrethe Vestager har for nogle uger tilbage udtrykt sin bekymring for, om telefusionerne i EU kan betyde højere priser for forbrugerne. Kommissæren har også en frygt for, at sammenlægningen vil kunne ”føre til koordinering mellem de tilbageværende selskaber” – altså mellem TDC og Telenor / Telia.

I en fælles kommentar til Business.dk understreges det fra Telia og Telenor, at undersøgelsen var ventet, og at de har en konstruktiv dialog med EU. Parterne forventer grønt lys til fusionen i løbet af 2015.

Selskaberne regner med, at spare omkring 800 millioner kroner om året frem til 2017.

Hvad det fælles selskab vil hedde efter en fusion er ikke på plads endnu, men det nye selskab ejes ligeligt af Telenor og Telia. ”TeliaNor” vil, baseret på 2013-regnskabstal, ende med en årsomsætning på 9,1 milliarder danske kroner. Til sammen vil de have 3,5 millioner mobilkunder og blive på størrelse med TDC i Danmark.

Fakta om Telia og Telenor mobilfusionen

Mere til historien

Telia er svensk-finsk ejet. Det er det største teleselskab i Norden. Telenor er på andenpladsen i både Norden og Danmark. I internationalt perspektiv er TDC en lille spiller i forhold til de to andre.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer