Telenor og Telia fusion: Hvad bliver barnets navn?

15

Telia og Telenor fusionerer i Danmark under et nyt navn, men hvad skal navnet være? Kom med dine forslag.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)
Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

I går kunne vi på MereMobil.dk fortælle, at Telia og Telenor vil fusionere i Danmark. Dermed vil de to teleselskaber skabe et joint venture 50:50 i Danmark, som med tre en halv millioner mobilkunder for alvor skal give TDC kamp til stregen.

Det nye selskab skal dog først godkendes af EU, og der går derfor et stykke tid, før vi ved om fusionen får lov til at blive en realitet.

En ting stod dog klart efter gårsdagens bombe i telebranchen. Navnet bliver med stor sandsynlighed hverken Telia eller Telenor. Men hvad skal barnet så hedde?

Springer delfinen igen?

Da Orange og T-mobile slog pjalterne sammen i Storbritannien og lavede et 50:50 jointventure, blev navnet EE, der er et noget pudsigt navn.

Officielt er EE en sammentrækning af ‘Everything Everywhere’, men der findes også en anden uofficiel forklaring på navnet. På engelsk udtales de forskellige mobilteknologier 3Gee og 4Gee, og navnet EE kan altså være en direkte henvisning til mobilteknologierne bag de to teleselskabers mobilnetværk.

MereMobil.dk fylder 1 år i dag

Men hvad bliver det nye navn for Telia og Telenors samarbejde? Der er et par oplagte kandidater såsom TT, TT-networks eller Telinor. Eller måske vælger man at bruge et af de eksisterende subbrands såsom Call Me eller CBB, hvis brandet vurderes stærkt nok i danskernes bevidsthed.

Et andet oplagt navn kunne også være det brand, som alle danskere ældre end 12 år kender: Sonofon.

Men hvad bliver navnet på det nye samarbejde? På MereMobil.dk redaktionen har vi livligt diskuteret navngivningen, men hvad siger vores kloge læsere? Hvad er dit bud på navnet – kom med et indspark i kommentarfeltet under artiklen.

Mere til historien

Efter fusionen vil top tre i Danmark se således ud: Telenor+Telia (3,5 mio. kunder), TDC (3,3 mio. kunder) og 3 (1 mio. kunder).

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer