Mislykket fusion er godt nyt for forbrugerne

Telenor og Telia har droppet den store telefusion, hvilket er en god ting for forbrugerne, i følge Forbrugerrådet Tænk.

Den helt store telefusion mellem Telia og Telenor har været diskuteret frem og tilbage og er nu fornyligt endt med, at det simpelthen ikke går. På DR.dk bliver fusionen beskrevet som et bryllup der var planlagt, men ikke gik så glat som det skulle.

- Fakta om Telia og Telenor mobilfusionen

Fusionen har nemlig ikke påført positivitet over hele linjen. Forbrugerrådet Tænk har kigget på sagen med kritiske briller, hvorimod EU's konkurrencekommisær, Magrethe Vestager, har nærstuderet planerne gennem en konkurrencesag, som har kørt helt siden foråret. Så derfor kan det ikke undre nogle, at Forbrugerrådet Tænk ser det endte forlis som en rigtig god nyhed.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Faktisk har forbrugerrådets cheføkonom, Martin Salomon, været overrasket over at fusionen har set sin ende. "Det er en god nyhed for forbrugerne, at konkurrencepresset på mobilmarkedet opretholdes. Vi har været meget skeptiske for, om graden af konkurrence kunne opretholdes" siger han.

Alt er som det plejer - heldigvis

Hvis sammenlægningen gik igennem, ville det nye selskab, som forresten også ville være det største i Norden, blot være én af tre operatører med telemaster i landet, da Telia og Telenor som er henholdsvis Danmarks anden og tredje største selskaber, kun har 3 og TDC som konkurrenter der har opstillet fysisk infrastruktur i form af telemaster i landet, som andre teleselskaber som Oister, Bibob, Call Me, CBB osv. kan leje sig ind på.

Så at selskaberne dropper planerne om sammenlægning, grundet uenighed med EU-kommisionen om acceptable betingelser for at oprette et nyt solidt teleselskab, er nok meget heldigt, da fire konkurrenter er bedre end tre, ifølge Martin Salomon, som også mener at det ville være sværere at justere priserne ned med kun tre selskaber.

"Jo færre spillere, der er på sådan et marked, desto mindre behøver de anstrenge sig for at gøre det, som forbrugerne gerne vil have. Det ser vi rundt omkring i Europa: at sådan nogle sammenlægninger er dårligt nyt for forbrugerne" siger han.

Forbrugerrådet Tænk har længe skrevet høringssvar til EU-komissionen med bekymringer, og da Telenor og Telia ikke har kunne efterkomme kravene og fremtidsplanerne, taler den afgørende konklusion på sagen til Forbrugerrådets side, og ikke Magrethe Vestagers.

- Mislykket fusion er skidt nyt for TDC

Mere til historien

Hvis Telenor og TeliaSonera var nået til enighed med EU Kommissionen ville de have skabt ét stort fælles mobilselskab på det danske marked med omkring 3,5 millioner mobilkunder og en markedsandel på 40 procent.

Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Telia taber mobilkunder - Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Telia og Call Me-kunder har store problemer (LØST)

DRIFT: Hvis du har bøvl med kommunikationen, så er du ikke den eneste. (LØST)

(mere…)
Telia i Danmark opkøbes af Norlys

Telia i Danmark bliver solgt til Norlys, hvis de sidste detaljer falder på plads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram