Fejlslagen fusion rammer TDC på pengepungen

5

Priskrigen vil fortsætte efter fusionen, og TDC får ingen hjælp til at flytte prisfokus, mener aktieanalytiker.

TDC Butik i Odense
TDC Butik i Odense (Foto: MereMobil.dk)

Selvom Forbrugerstyrelsen jubler over den fejlslagne fusion mellem Telenor og Telia, er der ingen grund til, at åbne champagne og servere kransekage hos TDC, der ville blive fusionsselskabets største konkurrent.

Det afviste fusion er en meget dårlig nyhed for TDC. De står nu alene med dagsordenen om, at uddanne telekunderne til at være mindre prisfokuserede, lyder analysen fra aktieanalytiker Morten Imsgard i Sydbank.

– ”En større og stærkere konkurrent i form af en fusion mellem Telia og Telenor ville meget nemmere kunne indgå i en konkurrence om de danske telekunder, hvor prisparameteren ikke er eneste effektive værktøj til at fastholde og vinde nye kunder,” siger Morten Imsgard.

Han mener den mislykkede fusion bør få Telia og Telenor til at genoverveje strategien i Danmark.

– ”Vi er ikke overbeviste om, at alle konsolideringsmuligheder nu er lukkede i Danmark. Teleselskabet 3 spøger i kulissen og har i andre europæiske lande deltaget aktivt i at konsolidere markederne. Vi forventer ikke, at det danske telemarked vender tilbage til den situation, som var gældende for fusionsplanerne blev offentliggjort,” lyder analysen.

Ingen af partner er tilfredse med den hårde priskonkurrence, hvor TDC nu står alene med opgaven om, at flytte fokus væk fra prisen.

Mere til historien

EUs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har udtalt til Reuters, at hun har haft fokus på nødvendigheden af, at have en fjerde mobiloperatør i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer