Her er de nye mobiler i maj

1

OVERBLIK: Det vrimler med nye smartphones i maj. Her beskriver vi alle de store nyheder, der lander i butikker denne måned.

Marts og april har budt på flere nye topmodeller hos mobilforhandlerne, men flere telefoner følger , og skal forsøge at kæmpe med det store udvalg om at blive de mest solgte på det danske marked.

Og det er ikke slut med topmodeller for dette forår endnu. Denne måned er HTC klar med deres nye flagskib HTC 10, mens vi også i enten næste måned eller starten af juli kan vente os en topmodeller fra Sony på markedet.

HTC 10 (Foto: MereMobil.dk)
HTC 10 (Foto: MereMobil.dk)

HTC 10

Inden lanceringen af HTC 10 havde der været utallige rygter omkring den nye topmodel fra den ret så kriseramte mobilproducent.

HTC har valgt, at fjerne ”One” i navnet, hvilket ellers har indikeret der var tale om en af deres topmodeller. Men HTC 10 er en topmodel og den gør det ret så godt.

HTC 10 – alle specifikationerne

Den nye HTC 10 kommer med en 5,2 tommer Quad HD skærm med en opløsning på 2560 x 1440 pixels og 564 ppi. Skærmen er af typen Super LCD 5 – beskyttet med Gorilla Glass. Skærmen reagerer desuden 50 procent bedre på berøringer end forrige generation, lyder det fra HTC.

HTC 10 (Foto: MereMobil.dk)
HTC 10 (Foto: MereMobil.dk)

Med HTC 10 får du også den seneste Android-version, Android 6.0 Marshmallow, og HTC Sense. HTC 10 kommer med Qualcomm Snapdragon 820 processor, 4 GB RAM, fingeraftrykslæser og et batteri på 3.000 mAh.

HTC 10 – pris og tilgængelighed

Du kan læse vores fyldestgørende anmeldelse af HTC 10 her.

Telefonen får en vejledende pris på 5.990 kroner uden abonnement for modellen med 32 GB intern hukommelse og vil kunne købes hos TDC, CBB, Bilka, Call Me, Telmore, Proshop, Elgiganten og Telenor. Det er uvist om flere forhandlere vil følge, men disse er i hvert fald officielt oplyst af HTC ved annonceringen af telefonen.

Huawei P9 (Foto: Huawei)
Huawei P9 (Foto: Huawei)

Huawei P9

Huawei P9 kommer med en skærm på 5,2 tommer, der har opløsningen 1080 x 1920 pixles (Full HD). Ovenpå ligger det brudstærke Gorilla Glass 4, som er den hidtil seneste industristandard for hærdet glas.

 – Huawei P9 – den nye outsider

Versionen med 32 GB intern hukommelse har 3 GB RAM, mens der er 4 GB i P9’eren med 64 GB hukommelse. Der er mulighed for udvidelse af hukommelsen med MicroSD-hukommelseskort. Det bliver dog umiddelbart kun modellen med 32 GB hukommelse, som lanceres på det danske marked.

Huawei P9
Huawei P9

Noget af det, som for alvor har fået omtale i medierne med Huawei P9, er samarbejdet med linseproducenten Leica. Det er nemlig Leica, der har leveret kameraet med dual-linsen i P9 og det er på 12 megapixels, samt der er både laserassisteret autofokus, billedstabilisator og LED-fotolys.

Kameraerne er bygget op således, at det ene er et RGB-kamera, som opfanger farverne. Det andet er monokrom, der opfanger detaljer i sort/hvid. Det skulle tilsammen skabe billeder som er rige på farver, dybde og detaljer, ifølge Huawei.

 – Huawei sælger P9 med TalkBand B2

Huawei P9 lander i Danmark den 2. maj 2016 og får en vejledende pris på 3.999 kroner uden abonnement.

Telefonen kommer i sortiment hos alle de store teleselskaber, TDC, Telenor, Telia og 3, samt deres underselskaber, ligesom også Dansk Supermarked og Elgiganten har P9 på hylderne.

TEST: Læs vores store test af Huawei P9

Huawei P9 Lite

”Lillebroderen” til P9, Huawei P9 Lite, kommer også i sortiment hos flere forhandlere i maj måned. Det er dog i skrivende stund uvist, hvad prisen bliver, samt hvad de præcise specifikationer vil være.

Huawei P9 Lite salgsklar – men endnu ikke officielt lanceret

Men vi kan oplyse, at Telenor, 3 og Telia i hvert fald får Huawei P9 Lite på hylderne formentlig i slutningen af maj måned.

Huawei P9 Plus (Foto: MereMobil.dk)
Huawei P9 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Huawei P9 Plus

Også Huawei P9’s storebror, Huawei P9 Plus, er på vej i handlen denne måned.

På P9 Plus er skærmopløsningen fortsat Full HD 1080 x 1920 pixels, som på P9, men skærmen er lidt større – nemlig 5,5 tommer.

Huawei P9 Plus kommer med 4 GB RAM og 64 GB indbygget hukommelse, der kan udvides med op til 128 GB på MicroSD-kort. P9 Plus drives på et chipset fra HiSilison (Kirin 955) med grafikprocessoren Mali-T880 MP4.

P9 Plus har samme kamerateknologi som Huawei P9.

Huawei P9 Plus – mere skærm

Press Touch på Huawei P9 Plus (Foto: MereMobil.dk)
Press Touch på Huawei P9 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Skærmen har Huaweis version af 3D Touch (kendt fra iPhone 6S og 6S Plus) indbygget. Ved leveringen understøtter 18 indbyggede apps funktionen, som Huawei kalder Press Touch.

Ved lanceringen hed det sig, at telefonen først kom til salg i Danmark i juli måned, men Telia oplyser, at de starter forsalget allerede i starten af maj og at den kommer i butikkerne ultimo maj.

Sammenligning: Her er forskellen på Huawei P9 og P9 Plus

Prisen på Huawei P9 Plus er på 5.499 kroner uden abonnement.

Sony Xperia X

Sony Mobile har afsløret en helt ny smartphone-familie, der har fået navnet Xperia X, hvor de tre første modeller hedder Xperia X, Xperia XA og Xperia X Performance.

 – Sony: Xperia X-serien erstatter Xperia Z

Du kan se specifikationerne på Xperia X her, hvor den sammenlignes med de andre kommende modeller fra Xperia X-serien.

Xperia X, Xperia XA og Xperia X Performance kommer i farverne hvid, sort, lime gold og rose gold – og der findes forskellige covers til i matchende farver, der kan tilkøbes som tilbehør.

Se de første billeder taget med Sony Xperia X

Første model, som lander i handlen i Danmark, er Xperia X der lanceres i maj/juni og får en forventet pris på omkring 4.500 kroner uden abonnement. 3, Telenor, Telia og Proshop er blandt forhandlerne. 3 oplyser desuden, at de tager både Xperia X, Xperia XA og Xperia X Performance i sortiment.

John G. fra MereMobil.dk har været så heldig, at han allerede har fået lov at se lidt nærmere på Xperia X fra Sony. Der var dog tale om en tidlig enhed, så der derfor kunne være fejl og lignende. Du kan læse de første indtryk her. Vi glæder os dog til, at få et endeligt testeksemplar under luppen.

Mere til historien

Foruden ovenstående telefoner, så oplyser Telia også, at de i slutningen af maj starter forsalget på Sony Xperia XA, der så bliver den anden telefon fra den nye X-serie, som kommer i handlen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer