HTC 10 test - en succes med enkelte svipsere

TEST: HTC 10 er en succes med enkelte svipsere. Potent hardware, godt design og flot batteritid - men en mat skærmoplevelse. Læs her vores HTC 10 test.

Det taiwanesiske selskab HTC bragede i 2010 frem på markedet. Først med den succesfulde HTC Legend og sidenhen med den mindst ligeså succesfulde HTC Desire – ak sikke fantastiske tider for HTC og dens fans. Dengang var selskabets aktie oppe over kurs 1.000. I det forgangene år har kursen ligget stabilt under 100, en indikation af et selskab der er nede at ligge.

HTC 10

HTC 10 (Foto: MereMobil.dk)

Men det er nogen gange dét der skal til, for at man kommer tilbage i kampen. En kæmpe lussing, der synger så man føler man er nede at ligge, alle kigger på og man hungrer hengivent efter det hvide flag, afventende den klangene dommerfløjte, der fortæller man er ude af kampen. Men så sker det, en følelse af optimisme, man genfinder sin styrke og tager et nyt blik på modstanderen, rejser sig og kaster kampens mest uventede slag.

HTC 10, kan meget vel blive dét uventede slag for HTC, på et i dag, meget broget smartphonemarked. Måske kommer slaget en runde for sent, måske kommer det i rette øjeblik - det kan kun forbrugerne afgøre. Indtil da vil vi fortælle hvorfor vi er vilde med HTCs topmodel anno 2016 - velkommen til MereMobil.dks store HTC 10 test.

Teknikken bag HTC 10

Før vi går i gang med alle de saftige detaljer i vores anmeldelse, bør vi starte med et kig bag skallen på HTC 10.

Dette års topmodel fra HTC er i sandheden et produkt, hvor specifikationerne er med helt fremme i feltet.  Udstyret med den nyeste Snapdragon processor, helt nyt laser autofokus, kamera og high-end lyd pakket ind i et metal-design.

 • Skærm: 5.2 tommer Quad HD (2560 x 1440 pixels, 564 ppi), Super LCD 5 med curved-edge Gorilla Glass
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 820, Quad-core 64-bit op til 2.2 GHz
 • Intern hukommelse: 32 GB og understøtter microSD-kort op til 2 TB
 • RAM: 4 GB
 • Primær Kamera: 12 megapixels (HTC UltraPixel), Laser autofokus, BSI sensor, optisk billedstabilisering f/1.8 blænde, 26mm blændevidde, to-tone LED blitz, 4K video optager
 • Frontkamera: 5 megapixels, autofokus, BSI sensor, optisk billedstabilisator, f/1.8 blænde, 23mm blændevidde, Fuld HD 1080p video optager
 • Lyd: HTC BoomSound HiFi Edition, Dolby Audio
 • Netværk: 2G, 3G og 4G
 • Sensor: Lyssensor, nærhedssensor, G-sensor, kompassensor, gyrosensor, Magnetisksensor, fingeraftrykssensor, Sensor-Hub til aktivitets sporing.
 • Lokation: GPS, Glonass
 • Forbindelse: USB 3.1 Gen1, Type-C, 3.5mm stereo audio jack, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), NFC, DNLA, Miracast, Google Cast, AirPlay, DisplayPort
 • SIM: Nano-SIM
 • Batteri: 3.000 mAh, Qualcomm Quick Charge 3.0
 • Styresystem: Android 6.0 Marshmallow og HTC Sense
 • Størrelse: 145.9 x 71.9 x 3.0 – 9.0 mm
 • Vægt: 161 gram

Prisvindende design

Allerede fra første berøring med HTC 10, er man ikke i tvivl om hvem producenten er og hvorfor selskabet flere gange de forgangene år, har vundet priser for dens smartphone-designs. Faktisk er HTC, det selskab jeg kan komme i tanke om, der har modtaget flest designpriser for deres topmodeller på smartphonemarkedet – ikke så lidt for et selskab der de forgående år, har været på lidt at en rutsjebanetur.

HTC 10

HTC 10 (Foto: MereMobil.dk)

HTC 10 er ligesom sine forgængere produceret ud af ét stykke aluminium – også kaldet et unibody-design. Med HTC 10 har de taget unibody-designet et skridt videre. Bagsiden er stadig afrundet, men i stedet for at bue helt ud til kanten på produktet, har man givet det et lille knæk, før bagsiden føres ud over siden på enheden.

Det betyder at man får et produkt der føles godt i hånden, ligger bekvemt i lommen og ser vanvittigt godt ud når man har den fremme. HTC 10 bliver uden tvivl en telefon der ikke går ubemærket hen i det offentlige rum.

Går vi om på forsiden af produktet, finder vi vanligt det anerkendte Corning Gorilla Glass, med let afrundede hjørner ud mod aluminiumrammen der omkranser frontens glas og skærm. Det er her på fronten, at begejstringen falmer for mig. Udgaven som vi har fået til test, hedder ”Glacier Silver” og er som beskrevet, utrolig flot – på nær frontens hvide farve.

I mine øjne giver sammensmeltningen af glas og den glanshvide ramme om selve skærmen, et plastikudtryk som ikke harmonerer med den kvalitet som telefonen ellers udstråler. Her fortrækker jeg personligt en mørk baggrund på fronten, som vil stå i kontrast og fremhæve aluminiumrammen der omkranser fronten.

- Galleri: Se billederne af HTC 10

Det er også værd at bemærke at frontens glas ikke beskyttes af en løftet ramme. Det betyder at glasset er ekstra udsat når telefonen bliver lagt fladt ned, med fronten først.

I detaljer er telefonens aluminiumbagside brudt af en antenne i top og bund, samt en let fremtræden kameraoptik, omkranset af en ring, der har til hensigt at beskytte glasset foran linsen. Til højre herfor finder vi en to-tone blitz og anden generation laser autofokus, ifølge HTC, længere og bredere rækkevidde, end første generation kunne præstere.

HTC 10 - kapasative knapper

HTC 10 - kapasative knapper

På fronten finder vi i bunden en fingeraftrykslæser, der samtidig fungerer som hjem-knap, uden fysisk bevægelse. Altså er knappen berøringsfølsom, ligesom skærmen er. På hver sin side af hjem-knappen finder vi henholdsvis tilbageknappen på venstre side og knappen for seneste programmer, på højre side. I toppen finder vi en diskret højtalerbar, sensorer og frontkameraet.

I bunden af HTC 10 er opladestikket central placeret. Det er et vendbart USB Type-C stik, som HTC har valgt at udstyre 10’eren med. Til højre herfor finder vi den kraftigste af to højtalere på enheden (den anden er placeret i højtalerbaren på telefonens front). Mini-jackstikket, er placeret i toppen, midt for.

For at komme frem til det vi ser i dag, har HTC 10 gennemgået 168 timer i svingene temperaturer. Fra -20 grader celsius, til +60 grader. Den er tilsammen blevet udsat for mere end 10.000 falde, bøje, ridse og korrosionstest.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg rose HTC for udformningen af tænd/sluk-knappen på højre side, lige under lydstyrke-knapperne. Denne er udformet så man ALDRIG nogen sinde, er i tvivl om at det er den man trykker på og klik-feedbacken er helt i top, både i hårdhed og lyd når der trykkes på knappen – den bedste jeg har set til dato!

Vi er vilde med designet, der både udstråler robusthed, funktionalitet og æstetik.

Billeder af HTC 10

En tættere integration med Google

Gennem de senere år har Google arbejdet konstruktivt med at indarbejde flere producent-unikke features til Android, optimere og forbedre systemet og ikke mindst strømline designet. Det har resulteret i flere og flere producenter, der vælger helt eller delvist at lade Google stå for brugerfladen, så producenten af telefonen, kan fokusere på hardwaren.

HTC 10 - HTC Sense forside

HTC 10 - HTC Sense forside

Det har blandt andet været en succes for Motorola, der indtil nu, har været den producent, med mindst bloatware (producent apps) forud-installeret på produkterne i deres Moto-serie. Dette ændrer sig med HTC 10.

HTC har med 10’eren ikke bare skåret ned på antallet af bloatware apps. De har fjernet alle dubletter og valgt Googles applikationer, frem for deres egne. De enkelte apps som HTC så alligevel har valgt at beholde i deres egen version, fungerer og harmonerer rigtigt godt med resten af softwaren. Det gælder Kamera, Kontaktpersoner, Beskeder, Telefon, E-mail, Ur og Lommelygte – resten er Google apps.

Valget om en tættere integration med Google vurderer jeg, at være den helt rigtige for HTC, der ellers har haft stor succes med deres HTC Sense univers. Hvor vi sidste år roste Samsung til skyerne for at have fået bedre styr på deres software, skal HTC honoreres med en ren topkarakter for deres version af HTC Sense på 10’eren – alt harmonerer og fungerer fantastisk!

HTC fans som sidder tilbage og tænker øv, jeg mangler min yndlings HTC app, eller feature, så har HTC været på forkant og udbyder derfor langt de fleste af deres ”gamle” apps, som stadig holdes opdateret, via Google Play butikken.

- Fotoduel: HTC 10 mod Samsung Galaxy S7

I fremtiden skal det så vise sig, om valget af en tættere Google integration, betyder hurtigere opdatering til næste store Android version – Android N.

HTC Sense – sådan er oplevelsen

Den generelle oplevelse af HTC Sense i 10’eren er rigtig positivt. Vi har ikke haft problemer med apps der ikke fungerer, skærm-frys, pludselige nedbrug eller uventet genstart. Menuer, apps og browser-oplevelsen er smidig og flydende, med kort eller ingen ventetid. Skift mellem åbne apps fungerer hurtigt og upåklageligt og med 4 GB RAM, har det ikke været et problem at have gang i mange applikationer, på én gang.

HTC 10 - HTC Sense tema butik

HTC 10 - HTC Sense tema butik

Tilpasningsmulighederne i brugerfladen er, trods den lette tilpasning fra HTC’s side, stadig tidssvarende og interessant at dykke ind i. Hvis man ikke er til Googles ”Material Design”, er det nemt at besøge HTCs tema-butik, hvor man finder et bredt udvalg af temaer og ikon-pakker, der gør det muligt at sætte sit helt eget præg på telefonen.

Brugerfladen er traditionelt opbygget som vi kender det fra Android. Når telefonen låses op, mødes man af en forside, hvor man kan placere diverse genveje og widgets til ens applikationer. Strejfer man mod venstre mødes man at HTC Blinkfeed, ét af de bedste nyhedsfeeds fra en smartphoneproducent, strejfer man mod højre, kan man tilføje en række ekstra forsider, som kan indeholde flere genveje og widgets.

Som noget ganske nyt fra HTC, kan man installere et tema, som giver mulighed for at tilføje widgets og app-genveje på forsiden, helt uden at være bundet til de kvadratiske begrænsninger, der normalt er på Android. Det betyder en widget og en app, kan placeres tættere på hinanden, end man er vant til på Android. Det giver samtidig lidt mere frit spil til fantasien, når man prøver at lege med baggrunde og ikon-pakker.

Jeg undres dog over begrænsningen på 16 apps i én mappe, noget der ikke er tilfældet på Android som Google har tænkt det.

HTC 10 - HTC Sense fail

HTC 10 - HTC Sense fail

En anden tilpasningsmulighed som vi ser oftere og oftere på smartphones, er adgang til telefonen med skærmen slukket. HTC kalder det ”Motion Launch Fingerbevægelser”. Funktionen giver mulighed for eksempelvis at tænde enheden med to lette berøringer på skærmen. Med to lette strejf ned over skærmen, starter kameraet op – dog uden at imponere på hastighed.

Integreret i HTC Sense, finder vi også HTC Connect. Med denne funktion gives der mulighed for at afspille billeder, video og lyd på nærliggende kompatible enheder, heriblandt Chromecast og andre DLNA-enheder. Men som noget ganske unikt kan man også afspille lyd til et AirPlay-kompatibelt produkt eksempelvis Apple TV.

Selvom jeg har overvejende ros til HTC Sense på 10’eren, så er der enkelte steder jeg ryster på hovedet. Det gælder særligt under indstillinger, hvor der ud for en given valgmulighed, står en tekst der beskriver hvad funktionen gør, eller hvad man tænder eller slukker for. Men sætningen til beskrivelsen er ikke fuldent. Eksempelvis under menupunktet "fastgørelse af skærmen", er der én valgmulighed som er beskrevet således: ”Bed om mønster til at låse op inden...” Nu spørger jeg så mig selv, inden hvad?

Opladning og batteritid

HTC lover op til to dages batteritid, hvilket de ikke er først til at proklamere i en topmodel. Lad det være sagt med det samme – vi har ikke fået det til at lykkedes.

HTC 10 - batteritid

HTC 10 - batteritid

Det betyder heldigvis ikke, at HTC 10 har dårlig batteritid, tværtimod. Vores oplevelse af batteritiden på HTC 10 er ganske imponerende! 19 timers aktiv brug. Først gennem en arbejdsdag og dernæst en bytur. Jeg kom hjem klokken 02.00 om natten med stadig 15 procent strøm tilbage! Det var efter en dag med en hel del musik-streaming via Bluetooth, konstant forbindelse til et smartwatch, samt sporadisk forbindelse til et Bluetooth-headset og adskillige telefonopkald i løbet af dagen. Dertil skal lægges 2 timer og 36 minutters aktiv skærmtid med fuld knald på lysstyrken – imponerende!

Det her er batteritider som vi førhen kun har set få tilfælde af på topmodeller, selv Galaxy S7 Edge, klarer sig ikke så godt, som HTC 10.

Som jeg sidder her og skriver har telefonen været aktiv i 13 timer og 15 minutter med en aktiv skærmtid på 2 timer, men stadig er der 50 procent strøm tilbage og klokken er 21.00 om aftenen! Vi er ikke langt fra to dages batteritid – men jeg tør ikke tage på arbejde med under 50 procent strøm.

Skulle man komme hjem efter en travl arbejdsdag med heftig telefonbrug, og et batteri der er gået i strømsparetilstand, så kan den medfølgende oplader præstere at oplade telefonen fra 15 til 60 procent, på kun 30 minutter – endda uden at blive overdrevet varm!

Nu vi taler om varme, så er HTC 10 udstyret med Snapdragon 820 processor. Men varmeproblemer som vi så det på Snapdragon 810, har vi ikke været i nærheden af. Faktisk har jeg på intet tidspunkt bemærket unormal varmeudvikling fra telefonen.

Et upræcis fingeraftryk

HTC 10 er udstyret med hvad de selv kalder en ”lynhurtig” fingeraftrykslæser. Dette medgiver vi dem. For den er lynhurtig til at låse telefonen op, endda uden at tænde for skærmen først – virkelig fedt!

HTC 10 - fingeraftrykslæser

HTC 10 - lynhurtig fingeraftrykslæser (Foto: MereMobil.dk)

Desværre er vores oplevelser med scanneren, igennem snart en uge, at fingeraftrykslæseren ikke er så præcis som på eksempelvis Galaxy S7 Edge, som vi har kunne sammenligne med.

Jeg oplever alt for ofte at aflæsningen ikke sker korrekt første gang, hvilket resulterer i to eller flere forsøg, for at låse enheden op. Det virker lidt som om fingeraftrykslæseren er taget fra sidste års modeller, hvor det virker som om Galaxy S7 modellerne, er blevet forbedret fra sine forgængere.

HTC lover 0,2 sekunder fra berøring til telefonen er oplåst. Vi kan ikke teste om dette er korrekt, men blot sige, at når aflæseren registrerer aftrykket korrekt første gang, så går det lynhurtigt med at låse enheden op.

Det er muligt, som på mange andre smartphones med fingeraftrykslæsere, at gemme op til fem fingre på enheden. Vores anbefaling er at man gemmer én, maksimalt to, fingeraftryk – men gem gerne flere af den samme finger, for øget træfsikkerhed.

LCD-skærmen yder ikke nok

Der kan være tale om religion, når det skal vælges mellem en LCD- eller LED-skærm. En LCD skærm syntes jeg ofte er bedre til at gengive farven hvid, mens en LED skærm har sin force i farven sort. LED kan tænde og slukke for hver enkelt pixel i et panel, mens LCD kan have mere naturtro farvegengivelse.

HTC 10 - LCD 5 skærm

HTC 10 - LCD 5 skærm

HTC 10 er udstyret med en ny LCD 5 skærm på 5,2 tommer med en 2K opløsning på 2560 x 1440 pixels og en pixeltæthed på hele 564 PPI. Det er en tydelig opgradering fra sin forgænger HTC One M9. Ifølge HTC byder skærmen på hele 30 procent bedre farvegengivelse end traditionelle LCD-skærme.

Vi oplever skærmen på HTC 10 som værende kontrastfyldt, nuanceret i farvetonerne og ganske realistisk i sin gengivelse af hudfarve, naturfarver og stærke farver. Skærmen står skarpt og klar.

Jeg savner dog mere power bag displayet. Sammenlignet med en AMOLED skærm, så virker det som om skærmen ikke er lysstærk nok. I solskind har det dog ikke voldt mig problemer, da lyssensoren har været god til hurtigt at skrue op for styrken. Det er i en ren sammenligning, at jeg syntes HTC 10 falmer lidt i kampen mod en AMOLED-skærm.

Et velspillende lydsystem

Som jeg beskrev det i min artikel om, 3 ting jeg elsker og hader ved HTC 10, så har de gjort det igen. 10’eren er blandt de mest velspillende smartphones på markedet! Det er svært at finde en smartphone, der kan hamle op med den velbalancerede lyd som HTC 10 kan levere.

HTC 10 - høretelefoner

HTC 10 - høretelefoner medfølger i salgsæsken

Men! Jeg er ikke helt solgt. For i en direkte sammenligning med sidste års topmodel, One M9, så fanger stereooplevelsen mig bedre her. Det er ikke fordi den spiller renere eller mere balanceret. Men med One M9 kommer vi tættere på en ægte stereofølelse end med 10’eren. Dertil kommer også, at One M9 faktisk kan spille en smule højere.

HTC 10 har to højtalere. Men i stedet for at lade dem spille i stereo og begge være frontvendte, så bliver de dybe nuancer spillet fra en basenhed i bunden af produktet, mens de lyse toner kommer fra ørestykket på forsiden af telefonen.

Alligevel kan man ikke tage fra 10’eren, at produktet er Hi-Res certificeret. HTC deklarerer at produktet leverer 256 gange flere detaljer og fire gange højere sampling-hastighed (frekvens) end CD’er, samt større dynamik og dybde i lyden.

Lydprocessoren i 10’eren kan desuden levere 24-bit lyd, blandt andet ved at skalere 16-bit til 24-bit. Den kan også håndtere 24-bit DAC og kan præstere ekstra høj udgangseffekt igennem headset-stikket.

I salgsæsken medfølger et sæt in-ear høretelefoner, som er nøje designet til at håndtere de mange lydkvaliteter som HTC 10 præsterer – og jeg må indrømme, headsettet fik mig til at måbe. Om headsettet fortæller HTC, at dens egenskaber blandt andet består af en 13 mm enhed med ”high dynamic range” fra 10 Hz til 40KHz.

Ydelse som en 10'er!

HTC 10 er udstyret med særdeles potent hardware, heriblandt den nyeste Snapdragon 820 processor fra Qualcomm. Også grafikprocessoren er ganske ny - Adreno 530 er isat til at håndtere de grafiktunge spil, der efterhånden fylder godt op i Google Play Store.

HTC 10 - ydeevne

HTC 10 - ydeevne

Sammenlignet med sine konkurrenter klarer HTC 10 sig blandt toppen. Helt præcist scorer den 136.295 point i Antutu Benchmark, hvilket er 6.117 point mere end hvad vi testede på Galaxy S7 og S7 Edge.

Nærmeste forfølger til Galaxy S7-serien forbliver dermed Huawei P9, der opnår 95.399 point. HTC 10 scorer i øvrigt sæsonens højeste tal i Antutu-målingerne. Der gælder også med 3DMark hvor HTC 10 ligger på 2.450 point.

Men resultatet af en benchmark-test betyder ikke alt. Gennem hele testperioden har produktet leveret førsteklasses ydelse, hastighed og funktionalitet i forhold til CPU og GPU.

Betydningen af at have den nyeste processor på markedet har også sin fordel på andre punkter, end blot kræfter – batteritiden påvirkes særligt heraf. Det har jeg mærket positivt til.  Som jeg sidder her og skriver, efter 12 timer og 30 minutter ude af opladeren, er der stadig 51 procent strøm tilbage!

Kamera – sådan opleves brugerfladen

Lad os starte hvor jeg er mest begejstret, når det kommer til kamera-oplevelsen på HTC 10 – brugerfladen. Her bliver man mødt af et ganske simpelt layout, der ikke fylder meget ind over det du ser ”igennem linsen”. Det er vigtigt, at man har nem adgang til indstillinger og muligheder, men det er også vigtigt for mig, at skærmen ikke er fyldt op med knapper og funktioner – her klarer HTC 10 sig blandt de bedre efter min mening.

For at skifte mellem forskellige tilstande (funktioner), er der en menu, der popper ud fra venstre side, når man trykker. Denne menu finder jeg ganske simpel og overskuelig. Her bliver man mødt af følgende tilstande: Billede, Zoe-kamera, Panorama, Pro, Video, Hyperlapse, Slow Motion, Selfie-billede og Selfie-video.

Billede-, video-, Panorama-, Slow Motion-, og selfie-tilstandene gør som navnene antyder – ganske lige til.

Zoe-kamera giver mulighed for at optage et lille bid video før og efter ethvert billede. Hyperlapse giver mulighed for at optage video med ”spole-effekt” typisk kendetegnet på billeder, hvor man ser lyset fra billygte bevæge sig i en lang linje. Pro-tilstand giver mulighed for at gemme billeder i enten JPEG eller RAW format. Sidstnævnte er et filformat professionelle ofte bruger, der giver forbedret mulighed for billedredigering (på computeren).

Pro-tilstand er ganske spændende at lege med. Tilstanden giver, ud over muligheden for at ændre filformat, potentiale for at tage ganske fantastiske billeder med HTC 10. Sligt hvis man sætter sig ind i mulighederne og bruger et stativ, så man kan holde telefonen HELT stille. Man kan tilpasse lukketid, ISO-værdier, hvidbalance, kontrast og fokus.

Jeg er ikke fan af måden man ændrer på de enkelte indstillinger i Pro-tilstand, da det lapper ind ”billedet”, som gør det besværligt at se om man skal give den enkelte indstilling et nyk mere, for at ramme det perfekte billede.

Optisk billedestabilisering er standard i alle billedformater og op til Fuld-HD når der optages video. Som noget ganske unikt byder HTC 10 også på optisk billedestabilisering på front-kameraet. Om det er en forskel man bemærker i dagligdagen er jeg ikke helt sikker på, men det giver da chance for bedre billeder under lyssvage forhold, eller når fitness-billedet skal tages mens man dyrker motion.

Når kameraapplikationen skal starte op fra oplåst tilstand, sker det stort set i samme hastighed som Galaxy S7, mens forskellen er større når det gælder fra låst (slukket skærm) tilstand. Her er Samsung væsentligt hurtigere klar til at knipse det uventede billede.

Kamera – sådan opleves kvaliteten

HTC har over de tidligere generationer forsøgt at overbevise os og forbrugeren om begrebet ”ultra-pixels”. Selvom de har haft svært ved at forklare det, forbrugerne har haft svært ved at forstå det og ikke mindst anmelderne haft svært ved at se det, så holder selskabet fast i begrebet i HTC 10 med ”Ultra Pixel 2”-kamera.

Selve opløsningen er op til 12 megapixels (4:3 format), Blænden er gået fra ƒ2.0 til ƒ1.8 og hver enkelt pixel er gået fra 1.12μm til 1.55μm – det betyder op til 136 procent mere lys i forhold til One M9 (siger HTC).

Jeg har haft HTC One M9 og Samsung Galaxy S7 Edge til at sammenligne billederne taget med HTC 10. Ganske vidst er både kvalitet og hastighed blevet forbedret over forgængeren One M9, men HTC 10 kommer efter min overbevisning ikke helt op på siden af Galaxy S7 Edge.

Fokustiden er, trods en forbedret laserautofokus, ikke mere træfsikker end Galaxy S7 Edge. Det betyder meget når der skal fanges dagligdagsbilleder, at kameraet hurtigt fanger fokus – hver gang! Hvad enten det er billeder af barnet der leger, hunden der løber i haven, eller fuglene der besøger havelågen.

Når det lykkedes kameraet at fange fokus første gang, er hastigheden helt på linje med Galaxy S7, men der er altså et par svipsere i ny og næ, som man ikke oplever ligeså ofte på konkurrenten.

Kvaliteten af billederne kan man også betvivle, om end, jeg igen kan konkludere der er sket væsentlige forbedringer fra forgængeren. Men sammenlignet med Galaxy S7, så finder jeg mangel på skarphed og dybde, når jeg sammenligner én til én billeder.

På billeder hvor der opstår en kraftig eller skarp lyskilde har HTC 10 også problemer med overeksponering - et område som forgængeren også modtog kritik omkring.

Sammenlignet med konkurrenten fra Samsung finder jeg heller ikke billederne ligeså farverige, om end de er mere naturtro. Det kan give et indtryk af at billederne fremstår en smule matte og udvaskede, frem for stemningsfyldte og glansfulde.

Video-delen er dog en helt anden sag. Her finder jeg HTC 10 væsentlig bedre til korrekt farvegengivelse og den optiske billedestabilisering gør det utroligt godt! Dertil kommer at HTC understøtter 24-bit Hi-Res lydoptagelse, hvilket giver det sidste på videoer, både når det angår taleforståelse, men også høje lyde.

Generelt ser jeg ikke problemerne med kameraet som graverende eller direkte ubrugelige. Uden en anden topmodel at sammenligne med fremstår billederne fornuftige. Jeg ser problemerne som løsbare af HTC, hvilket vi kan håbe, vil blive rettet med en softwareopdatering inden lanceringen.

Det skal lige pointeres, at DxOMark giver HTC 10 en score på 88 point, på lige fod med Samsung Galaxy S7 og S7 Edge – den højeste score givet i en smartphonetest.

Billeder taget med HTC 10

Konklusion – en genfødt succes

Det har været en lang rejse for HTC. Tre generationer smartphones hvor anmelderne og forbrugerne i stigende grad har vendt selskabet ryggen. Men endelig ser det ud til at tendensen er vendt.

Først og fremmest har HTC redefineret brugerfladen Sense. Sense har igennem årene været innovativt og værdiskabende for forbrugeren, men tiden er fløjet fra smart funktionalitet og tonsvis af features. Vi vil have overblik, let funktionalitet og små tilpasninger – det er lykkedes, og jeg anerkender det med kun ros til overs.

De enkelte HTC-apps der er til stede på 10'eren fungerer rigtigt godt, designet matcher resten af brugerfladen og telefon, besked og tastatur-oplevelsen er alle velfungerende.

Designet er genkendeligt men alligevel fornyet i en grad, så det gør indtryk. Materialerne er lækre, designet er flot og ikke mindst giver det en velplacering i hånden. Jeg havde personligt fortrukket en mørk front til den lyse aluminium – men ærligt sagt, har jeg vænnet mig til den hvide front.

Lydoplevelsen er unik for HTC og gør sig igen markant med sin todelte lydsystem. De medfølgende øretelefoner leverer uovertruffen lyd, som jeg aldrig før har fundet i et sæt, der ”bare” følger med i æsken.

Batteritiden er helt på niveau med forventningerne til en topmodel i 2016, men ikke indfriet af HTC’s egen vurdering, af op til to dage på én opladning. Og så mangler jeg at notere glæden ved USB Type-C, som er det stik 10’eren er udstyret med – et vendbart stik der er og bliver fremtiden for smart-produkter.

Jeg er ikke overbevist om at kameraet kan matche det fra Samsungs topmodel i år, men HTC er kommet langt med deres ”Ultra Pixel”-koncept og der er tydelige forbedringer at spore i forhold til forgængeren. En softwareopdatering kan forhåbentligt rette de udskældte områder.

Vores samlede vurdering og indtryk af HTC 10 er positive og jeg medgiver, at HTC har fremstillet en potent og helstøbt smartphone der leverer top-ydelse, top-funktionalitet og et eksklusivt design i lækre materialer.

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk Anbefaler HTC 10

Det er derfor med glæde fra et gammelt HTC-bankende hjerte, at jeg kan fremskaffe fem ud af seks mulige stjerner til HTC 10 og en klar anbefaling fra MereMobil.dk. HTC 10 er en værdig topmodel i 2016 og en genfundet succes for HTC! Prisen er dog, sammenlignet med mange konkurrenter temmelig højt sat. Se HTC 10 prisen her.

Fordele og ulemper

Fordele
+ Lækkert design i lækre materialer
+ Gennemarbejdet brugerflade
+ Fantastisk batteritid

Ulemper
- Kedelig skærmoplevelse
- Upræcis fingeraftrykslæser
- Matte, udvaskede og mangel på skarphed i billeder

Mere til historien

HTC 10 har en vejledende pris på 5.990 kroner uden abonnement, og den er klar til salg i begyndelsen af maj.

HTC 10
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Jabra Elite 10 og Elite 8 Active – sådan er de

FØRSTE INDTRYK: Lyden er god og støjreduktionen i Jabra Elite 10 verdensklasse effektiv. Jeg har prøvet Jabras nye headsets.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram