3 ting jeg elsker og hader ved HTC 10

5

PRE-TEST: HTC 10 er et spændende og top-specificeret produkt, men alligevel er der noget vi elsker mere end andet på topmodellen.

Udstyret med nyeste Snapdragon processor, højopløst skærm og helt ny ”Ultra Pixel 2” kamera-optik, har HTC klædt topmodellen på til kamp mod de stærke modeller fra blandt andet Samsung, Apple og Huawei, i kapløbet om førertrøjen anno 2016.

 – HTC 10 – en tættere integration med Google

HTC 10 (Foto: HTC)
HTC 10 (Foto: HTC)

Vi har knapt haft fingrene i HTC 10 i 24 timer. Alligevel har det givet anledning til at afgive de første indtryk af topmodellen. Hvad bedre måde at gøre det på, end at give vores bud på tre områder, hvor vi allerede elsker og hader HTC 10.

Lad det blive sagt med det samme, vi er ret vilde med, hvad vi har set indtil nu. De kommende dage vil afsløre, om HTC kan leve op til forventningerne, ikke mindst fra dem selv.

Her er mine første indtryk og heraf tre ting jeg allerede hader og elsker ved HTC 10.

 – HTC 10 første Android-telefon med Apple AirPlay

Det elsker vi ved HTC 10

  • Aluminiumdesignet er blevet forfinet til det bedre! Bagsiden er, trods et mere kantet udtryk, blevet mere afrundet og behageligt at holde om end sin forgænger – grebet om telefonen er fantastisk! Til gengæld er vi ikke fan af den hvide front på “Glacier Silver”-udgaven, der giver et plastikudtryk fra sig. Derfor ville vi vælge “Carbon Grey”, der har en sort front.
  • Clean Android udtryk! HTC har lagt sig i selen for at skære ned for bloatware – det er i den grad lykkedes dem! Der hvor HTC 10 adskiller sig tydeligst fra sin forgænger, er på softwaren. Slut med et forvirrende HTC Sense og goddag til HTC Sense ala Google. Hvis man syntes Samsung har fået ryddet op, er det intet sammenlignet med HTC. Vi elsker det!
  • HTC kan bare det med lyden. HTC 10 kan som sin forgænger HTC One M9, bryste sig af et velspillende lydsystem som de fleste smartphones må se langt efter. Dog er vi ikke helt enige i opdelingen af lyden på HTC 10. Stereooplevelsen er forsvundet og erstattet af to højtalere, en til de lyse og skarpe toner og en til de fine mellemtoner og dybe bas. Vi er ikke helt solgt i den idé.

 – HTC 10 – se alle specifikationerne

Det hader vi ved HTC 10

  • LCD 5 er ikke bedre end AMOLED. Selvom HTC 10 er udstyret med nyeste femte generation LCD-skærm, med 30 procent mere farvedybde kontra traditionelle LCD-skærme, så er vi ikke helt vundet over til LCD-fansene. Når man går fra en AMOLED skærm og direkte over til LCD, får man hurtigt følelsen af manglende lys, farve og energi. Til gengæld er oplevelsen uden tvivl mere naturlig. HTC 10 skal dog have ros for 2K-opløsningen, der er med til at give større skarphed i billedet.
  • Kameralinsen stikker ud! Vi har sagt det flere gange og det er ingen undtagelse hos HTC 10. En kameralinse der stikker ud, har tendens til at blive ridset – en ridset linse er lig med ringere billeder! Samsung, HTC, Apple, de gør det næsten allesammen og vi er ikke fan.
  • Bloatware, vi hader bloatware! Selvom vi netop har beskrevet hvordan HTC har fået ryddet gevaldigt op i HTC 10, så har der alligevel sneget sig enkelte applikationer med på topmodellen – Boost+ er én af dem. Med Boost+ får du en række muligheder for at “optimere” telefonen. Vi har det bedst med selv at styre, hvad der bliver ryddet op i og hvad der får lov til at blive. Dertil er HTC ikke gået hele vejen i samarbejdet med Google. Blandt andet er besked-applikationen HTC’s egen, i stedet for at benytte Googles Messenger-app.

Vi afsiger dom

Selvom vi nu har givet vores første små indtryk fra os, er dette ikke en konklusion på hvad vi syntes om HTC 10. Det kræver gennemgående og omhyggelig tid med produktet før vi kan afsige dom over HTC 10.

Derfor er der også tid til at teste områder som har jeres interesse. Kom med dit bidrag i kommentarfeltet herunder, så vil vi kigge nærmere på det i den endelige anmeldelse af HTC 10.

 – HTC 10 – pris og tilgængelighed

Galleri med vores første indtryk

Mere til historien

HTC 10 kan allerede nu forudbestilles hos flere forhandlere og vil komme i handlen hos blandt andet TDC, CBB, Bilka, CallMe, Telmore, Elgiganten og Telenor. HTC 10 kommer endeligt i handlen i starten af maj. Den vejledende pris lyder på 5.990 kroner uden abonnement.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer