Sammenligning: Her er forskellen på Huawei P9 og P9 Plus

8

DUEL: Huawei er klar med to nye topmodeller og vi tager et nærmere kig på detaljerne omkring både P9 og P9 Plus.

Huawei er kommet på alles læber de seneste år, ikke mindst efter lanceringen er flere populære og velfungerende smartphones – senest Huawei P8-serien, der kom på markedet sidste år.

Huawei P9 (Foto: Huawei)
Huawei P9 (Foto: Huawei)

Nu er tiden kommet til at næste generation skal vise sit værd for anmeldere og ikke mindst forbrugerne, når begge modeller kommer på markedet i henholdsvis maj for P9, mens P9 Plus forventes lanceret i juli måned.

– Huaweis store dag – P9 lancering i historisk lys

Det mest interessante for dette års topmodeller må absolut være telefonernes kamera, der begge deler samme kamera-teknologi.

Producenten bag kamera-teknologien hedder Leica og er ikke en helt uvæsentlig spiller i sin branche. Leica er en kameraproducent, grundlagt i 1849 og specielt kendt for deres kameraer med manuel fokus og separate søger-mekanisme.

Samarbejdet mellem Leica og Huawei har altså resulteret i en dual-optik løsning, som gør sig gavnlig på billeder i form af stor detaljerigdom, farver og dybde. Ligesom fokusset for producenterne det forgangne år har været, vil kameraet i P9 og P9 Plus, være designet til at opfange mere lys under lyssvage forhold – hvilket Huawei præsterede ganske positivt at udmærke sig med sidste år i Huawei P8.

Her er forskellen

Men der hvor de to modeller adskiller sig fra hinanden er på skærmen, højtalerne og batteri. For det første, bliver Huawei P9 Plus den første Android smartphone i Danmark til at have dybdefølsom teknologi i skærmen – måske bedre kendt som ”Force Touch” eller ”3D Touch” fra Apples produkter.

– Huawei: Vi vil være førende på smartphonemarkedet

Teknologien giver brugeren mulighed for, i udvalgte applikationer at kunne holde og trykke på skærmen for at aktivere nye funktioner. Både uden for og inde i applikationer, har ”Press Touch” som Huawei kalder teknologien, udvidede muligheder.

Skærmen i Huawei P9 Plus er også en anelse større end den ”almindelige” model P9. Med Plus-modellen får du en 5,5 tommer Fuld-HD skærm.

Til at kompensere for den større skærm og smartere teknologi bag, har Huawei udvidet batteriet i P9 Plus. Med 400 mAh mere end P9, er Plus-modellen udstyret med et batteri på 3.400 mAh. Dertil kommer Huaweis hurtig opladningsteknologi kaldet ”Dual-IC Rapid Charge”, som ifølge pressematerialet kun er tilgængelig på P9 Plus.

 – Huawei P9 og P9 Plus – priser og salgsstart i Danmark

Bemærk: Huawei P9 har IKKE optisk billedstabilisator.

Side om side – sådan tager de sig ud

For at give dig et bedre overblik over forskellene mellem P9 og P9 Plus har vi kogt begge modellers specifikationer sammen til nedenstående skema.

P9P9 Plus
Størrelse145 x 70.9 x 6.95 mm

Vægt: 144 gram

152.3 x 75.3 x 6.98mm

Vægt: 162 gram

Skærm5.2” Fuld-HD, 2.5D afrundet glas og Corning Gorilla Glass 45.5” Fuld-HD, 2.5D afrundet glas og Corning Gorilla Glass 4
CPUHuawei Kirin 955 (64-bit),

Octa-core (4 x 2.5 GHz A72 + 4 x 1.8 GHz A53)

Huawei Kirin 955 (64-bit),

Octa-core (4 x 2.5 GHz A72 + 4 x 1.8 GHz A53)

GrafikprocessorMali-T880 MP4Mali-T880 MP4
OperativsystemAndroid 6.0Android 6.0
Emotion UIEMUI 4.1EMUI 4.1
Hukommelse32 GB ROM, 3 GB RAM64 GB ROM, 4 GB RAM
KameraBag: Dual Leica-optik med 12 megapixels opløsning, laserautofokus og dual-LED fotolys

Front: 8 MP med autofokus

Bag: Dual Leica-optik med 12 megapixels opløsning, laserautofokus og dual-LED fotolys

Front: 8 MP med autofokus

USB-teknologiUSB Type-CUSB Type-C
SikkerhedFingeraftrykslæser på bagsidenFingeraftrykslæser på bagsiden
Batteri3,000 mAh3,400 mAh med Dual-IC Rapid Charge
FarverTitanium Grey og Mystic SilverTitanium Grey og Mystic Silver
Pris3.999 danske kroner5.499 danske kroner

Mere til historien

Huawei har indbygget ekstra funktionalitet i fingeraftrykssensoren på begge P9 modeller. Ud over ekstra sikkerhed, kan sensoren også bruges til at tage billeder, bladre i albums, samt løfte røret når telefonen ringer, blot med en berøring fra pegefingeren.

Læs også:
Huawei P9 Lite er bekræftet
Huawei P9 – den nye outsider
Huawei P9 Plus – mere skærm

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer