Ingen optisk stabilisator i Huawei P9 og P9 Plus

WEB-TV: Huawei P9 har ikke optisk billedstabilisator, men hvor meget betyder det egentlig? Vi har testet den manglende OIS op mod Samsung.

Da Huawei præsenterede P9 og P9 Plus blev der brugt rigtig meget tid på kameraet og billederne fra det. Særligt samarbejdet omkring kameraet med Leica fyldte meget.

Noget af det særlige er de to kameralinser, som tjener hvert deres formål. Den ene er et RGB-kamera der tager farvebilleder. Ved siden af sidder et monokromkamera - designet specielt til sort/hvid fotos.

Når der tages et farvefoto, bruges den monokrome linse til at bedømme dybden i billedet. Forskellen på billederne ses tydeligt. Hvis monokromlinsen blokeres mangler billedet dybde, lys og generel skarphed.

Det omvendte. Altså at blokere RGB-linsen når der tages sort/hvid billeder, giver umiddelbart ikke nogen forskel på resultatet.

- Web-TV: Se Press Touch på Huawei P9 Plus ’in action’

Mangler optisk stabilisator

Der har efter produkteventen været skrevet meget om kameraet i forskellige medier, og mange har skrevet, at P9 og P9 Plus har optisk billedstabilisator (OIS), men Huawei fortæller til MereMobil.dk, at dette ikke er korrekt.

- ”Begge telefoner har laser autofokus (som vi også lavede på Nexus 6P) og benytter vores nye Hybrid Focus teknologi,” fortæller Thor Gøtz fra Huawei Danmark til MereMobil.dk.

Hvor meget det i praksis betyder er vanskeligt at sige på nuværende tidspunkt, men vi har alligevel gjort et forsøg.

- Alt du skal vide om Huawei P9

I nedenstående video ser du en gåtur filmet med Huawei P9 og Samsung Galaxy S6 Edge+. Samsungs telefon har OIS (optisk billedstabilisator), og denne er aktiveret. Klippene er optaget med 1080p (30 fps). Vi har desværre ikke kunne optage med Galaxy S7 som reference, da denne er returneret til Samsung efter testen er afsluttet.

Som det fremgår, er videobillederne fra Huawei P9 væsentligt mere rolige, end tilfældet er med optagelsen fra Galaxy S6 Edge+.

- Sammenligning: Huawei P9 mod P9 Plus

Test af optisk billedstabilisator

Første indtryk af Huawei P9

Mere til historien

Huawei P9 kan optage i 1080p med 60 fps (16:9) som den maksimale optagetilstand, men når denne er aktiveret kan billedstabilisering ikke benyttes. Samsung Galaxy S6 Edge+ kan derimod gå helt op til UHA (3840 x 1260 pixels) ved videooptagelse, men Full HD 1080p er den masimalt optagekvalitet hvor optisk billedstabilisator fungerer.

Læs også:
- Huawei P9 Lite er bekræftet

Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
BeoPlay EX headset test | lyder enestående

VIDEO: Ingen kan slå lydkvaliteten fra BeoPlay EX, men headsettet er svine-dyrt. Jeg prøver at drukne det i vand og sand.

(mere…)
Kongen af mellempris-telefoner er tilbage

VIDEO: Motorola Edge 30 er en fed telefon til under 3.500 kroner. Høj værdi for pengene! Se med her.

(mere…)
Xiaomi spiller et sikkert kort – tæt på Xiaomi 12

VIDEO: Xiaomi 12 er kompakt, men yder alligevel som en topmodel, hvor pris og kvalitet balancerer flot.

(mere…)
Kom i gang med green-screen videoer fra mobilen

VIDEO: Med din telefon og en green-screen kan du skabe tjekkede videoer. Her er mine begyndertips til let og billigt at komme i gang med green-screen.

(mere…)
Xiaomi er bedst lige nu

VIDEO: Xiaomi 12 Pro er den bedste Android-telefon netop nu. Se testen af den nye topmodel her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram