Ingen optisk stabilisator i Huawei P9 og P9 Plus

14

WEB-TV: Huawei P9 har ikke optisk billedstabilisator, men hvor meget betyder det egentlig? Vi har testet den manglende OIS op mod Samsung.

Da Huawei præsenterede P9 og P9 Plus blev der brugt rigtig meget tid på kameraet og billederne fra det. Særligt samarbejdet omkring kameraet med Leica fyldte meget.

Noget af det særlige er de to kameralinser, som tjener hvert deres formål. Den ene er et RGB-kamera der tager farvebilleder. Ved siden af sidder et monokromkamera – designet specielt til sort/hvid fotos.

Når der tages et farvefoto, bruges den monokrome linse til at bedømme dybden i billedet. Forskellen på billederne ses tydeligt. Hvis monokromlinsen blokeres mangler billedet dybde, lys og generel skarphed.

Det omvendte. Altså at blokere RGB-linsen når der tages sort/hvid billeder, giver umiddelbart ikke nogen forskel på resultatet.

Web-TV: Se Press Touch på Huawei P9 Plus ’in action’

Mangler optisk stabilisator

Der har efter produkteventen været skrevet meget om kameraet i forskellige medier, og mange har skrevet, at P9 og P9 Plus har optisk billedstabilisator (OIS), men Huawei fortæller til MereMobil.dk, at dette ikke er korrekt.

– ”Begge telefoner har laser autofokus (som vi også lavede på Nexus 6P) og benytter vores nye Hybrid Focus teknologi,” fortæller Thor Gøtz fra Huawei Danmark til MereMobil.dk.

Hvor meget det i praksis betyder er vanskeligt at sige på nuværende tidspunkt, men vi har alligevel gjort et forsøg.

Alt du skal vide om Huawei P9

I nedenstående video ser du en gåtur filmet med Huawei P9 og Samsung Galaxy S6 Edge+. Samsungs telefon har OIS (optisk billedstabilisator), og denne er aktiveret. Klippene er optaget med 1080p (30 fps). Vi har desværre ikke kunne optage med Galaxy S7 som reference, da denne er returneret til Samsung efter testen er afsluttet.

Som det fremgår, er videobillederne fra Huawei P9 væsentligt mere rolige, end tilfældet er med optagelsen fra Galaxy S6 Edge+.

Sammenligning: Huawei P9 mod P9 Plus

Test af optisk billedstabilisator

Første indtryk af Huawei P9

Mere til historien

Huawei P9 kan optage i 1080p med 60 fps (16:9) som den maksimale optagetilstand, men når denne er aktiveret kan billedstabilisering ikke benyttes. Samsung Galaxy S6 Edge+ kan derimod gå helt op til UHA (3840 x 1260 pixels) ved videooptagelse, men Full HD 1080p er den masimalt optagekvalitet hvor optisk billedstabilisator fungerer.

Læs også:
Huawei P9 Lite er bekræftet

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer