Samsung Galaxy S7 og S7 Edge test – gode men ikke fantastiske

TEST: Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge er virkelig fremragende. Markedets bedste kamera og imponerende performance. 

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge (Foto: Samsung)

Galaxy S7 og S7 Edge er telefonerne, der skal bevise, at Samsungs succes i 2015 med Galaxy S6-serien ikke bare var en heldig tilfældighed. Det er nu Samsung for alvor skal stå deres prøve.

Når marketing skrælles væk er det relativt få nyheder vi står tilbage med. I min store Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge test vil jeg redegøre for om S7’erne er værd at smide penge efter, eller om du i virkeligheden får mere ud af opsparingen, ved at købe sidste års topmodeller.

Den første ting der skal på plads er specifikationerne – de nye mod de gamle. Jeg fokuserer herunder på de vigtigste ting samt forskellene og ligheder.

Galaxy S7 mod Galaxy S6

Galaxy S7Galaxy S6
Skærm5,1” Super AMOLED5,1” Super AMOLED
Opløsning2560 x 1440 px – 577 PPI2560 x 1440 px – 577 PPI
ProcessorExynos 8890 – octa-core 2.3 GHz + 1.6 GHz quad-core (64-bit)Exynos 7420 – quad-core 1,5 GHz + 2.1 GHz quad-core (64-bit)
RAM4 GB3 GB
Hukommelse32 GB + MicroSD kort32 GB
Kamera12 megapixels (F1.7) + OIS16 megapixels (F1.9) + OIS
Frontkamera5 megapixels (F1.7)5 megapixels (F1.9)
Batteri3.000 mAh2.550 mAh
Mål142.4 x 69.6 x 7.9 mm143.4 x 70.5 x 6.8 mm
Vægt152 gram138 gram
FingeraftrykslæserJaJa
Vand- og støvtætJaNej

Galaxy S7 Edge mod Galaxy S6 Edge

Galaxy S7 EdgeGalaxy S6 Edge
Skærm5,5” Super AMOLED5,1” Super AMOLED
Opløsning2560 x 1440 px – 577 PPI2560 x 1440 px – 577 PPI
ProcessorExynos 8890 – octa-core 2.3 GHz + 1.6 GHz quad-core (64-bit)Exynos 7420 – quad-core 1,5 GHz + 2.1 GHz quad-core (64-bit)
RAM4 GB3 GB
Hukommelse32 GB + MicroSD kort32 GB
Kamera12 megapixels (F1.7) + OIS16 megapixels (F1.9) + OIS
Frontkamera5 megapixels (F1.7)5 megapixels (F1.9)
Batteri3.600 mAh2.600 mAh
Mål150.9 x 72.6 x 7.7 mm142.1 x 70.1 x 7 mm
Vægt157 gram132 gram
FingeraftrykslæserJaJa
Vand- og støvtætJaNej

Forøget størrelse

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: MereMobil.dk)

Inden du køber Galaxy S7 eller S7 Edge skal du først og fremmest afgøre om telefonen må fylde mere i lommen end forgængeren. Det nye design, der jo blandt andet omfatter vand- og støvtæthed, har påvirket dens dimensioner.

S7 vejer 14 gram mere end S6, mens S7 Edge har taget 25 gram på.

Skærmstørrelsen er på S7 og S6 stadig 5,1 tommer, mens S7 Edge har fået både ekstra vægt og dimensioner på, fordi skærmen nu er 5,5 tommer frem for 5,1 tommer på den gamle Edge-model. Det betyder, at Galaxy S7 Edge nu nærmer sig størrelsen på S6 Edge+, hvor skærmen var på 5,7 tommer.

En gevinst, ud over telefonerne nu er vandtætte, er batterikapaciteten som i begge varianter har fået et pænt boost opad.

Du kan sagtens genkende designet selvom det er blevet justeret en smule. Det mest bemærkelsesværdige er nok at glasset på for- og bagsiden nu buer begge veje, så den skarpe kant er ”blødere” og mere afrundet. Det gælder også på S7’eren, der ikke har edge-skærm.

Desværre kan man godt se på Galaxy S7, at den har taget på. Tykkelsen er nu lidt mere ”chubby” hvilket egentlig ikke klæder den. Det gør til gengæld de mere afrundede former.

Jeg har i et stykke tid gået rundt med Galaxy S6 Edge+ samt Huawei Mate 8, der begge er store telefoner, så den let øgede størrelse generer ikke mig, men det er noget du skal have med ind i dine overvejelser.

Årets hidtil hurtigste smartphone

Samsung sætter virkelig turbo på i S7-serien. Begge telefoner kommer med Samsungs egen 64-bit Exynos 8890 processor (octa-core 2.3 GHz + 1.6 GHz quad-core ) og den kan virkelig for alvor yde noget. I Antutu Benchmark har jeg målt den hidtil højeste score nogensinde fra en smartphone.

Det blev til 130.178 point. Det er et stykke over Huawei Mate 8 jeg fornyeligt har testet. Den lå på 91.215 point i Antutu’s benchmarktest. I 3D Mark ligger Samsungs S7’ere på 2.169 point. Her formår Huawei Mate 8 kun at få en score på 922 point.

Her er de telefoner, der hidtil har scoret højest på den rå benchmark med Antutu.

  1. Samsung Galaxy S7 Edge (130.178)
  2. Huawei Mate 8 (91.215)
  3. Samsung Galaxy Note 5 (83.944)
  4. Samsung Galaxy S6 Edge (70.255)
  5. Samsung Galaxy S6 Edge+ (69.405)

Benchmark-målinger kan sagtens være høje uden du rigtigt får glæde af det. Jeg har testet mange telefoner gennem tiden, der havde flotte tal, men hvor brugerinterfacet stadig ikke kørte flydende. Og dermed var den samlede brugeroplevelse ikke god.

Sådan er det ikke på Galaxy S7 og S7 Edge. Hvis du synes, der var antydningen af noget, som ikke flød på Galaxy S6, så er det HELT væk. Det er bare SÅ smooth. Det samme gælder åbning af applikationer og skift mellem de åbne apps.

Selvom der på nettet, har været skriverier om, at Samsung i vores markedsområde ikke har brugt Qualcomm processor, så betyder det, efter min bedste overbevisning ikke noget. Og det er i hvert fald ikke et parameter du behøver være nervøs over.

Samsung satser på Exynos processor i S7’erne

Unbox af S7’erne i lyntempo

Endnu engang rydder Samsung op

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: MereMobil.dk)

Da S6’erne ramte butikkerne sidste år fik Samsung stor ros for oprydningen i brugerinterfacet og blandt de pre-installerede programmer, der i tidligere toptelefoner har fyldt rigtigt meget.

På Galaxy S7 og S7 Edge har den store forårsrengøring endnu engang været udført. I app-listen er der nu kun én enkelt side, og nogle af Samsungs egne standardapps er væk. Eksempelvis er musikafspilleren nu Google Play Musik og programmer som S Note, S Translator, SideSync, Samsung Video m.fl. må du finde og downloade via Samsung Galaxy Apps.

Der kunne stadig fjernes yderligere pre-installerede apps, men Samsung er godt på vej. WhatsApp, Samsung uPick, Samsung Gear, S Health og Microsoft Office kunne jeg sagtens selv hente, såfremt jeg ønskede dem. Jeg undrer mig også over, at Facebook og Instagram skal være pre-installeret, men det hænger nok sammen med Samsungs samarbejde med Facebook om 360 graders VR-video.

TEST: Samsung Gear VR – spektakulær underholdning

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: Samsung)

Tilgangen til et mere enkelt udtryk tænker jeg handler om retningslinjer fra Google. Vi har gennem tiden set, hvordan Google har strammet op på, hvad producenterne må og ikke må med Android, og da Samsung ikke er de eneste der foretager justeringer i retning af færre egne apps, kan det sagtens være et pres oppefra.

Graver man dybt i indstillingerne på Galaxy S7’erne ses punktet ”Galaxy Labs”. Herunder ligger en eksperimentel funktion, som viser alle apps på startskærmen, og fjerner app-oversigten (apptray) – altså præcis som på iPhone. Huawei har på deres produkter samme tilgang til hvordan apps præsenteres.

Det hænger fint sammen med et rygte vi tidligere har beskrevet omkring Android N, hvor Google angiveligt arbejder på at samle alle app-genveje på forsideskærmene. Med andre ord. Samsung har nogle indikationer på, at de også går den vej – samt at Google helt generelt strammer Android.

Forsvinder app-oversigten i Android?

De nye Edge-funktioner

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: MereMobil.dk)

Efter opdateringen af S6, S6 Edge og S6 Edge+ til Android 6.0.1 fik ejerne af Edge-modellerne en stor update på Edge-funktionerne. Der er kommet flere muligheder og Edge-funktionerne fungerer nu mere intuitivt.

 – Se de store nyheder i Android Marshmallow på Galaxy S6 Edge

I Apps Edge kan du samle 10 genveje, der med et træk ind fra højre side åbnes som et overlay på brugerfladen og apps, for at gøre multitasking mere effektivt. Jeg skal vænne mig til at bruge muligheden, der dog nu er mere indlysende.

Et helt nyt panel er Tasks Edge. Det er genveje til f.eks. oprettelse af en kontaktperson eller kalenderaftale. Det kan også være hurtigadgang til at sende en mail eller se et album og tilføje en ny alarm. Idéen er god, men desværre virker det kun med apps, der er programmeret til at udnytte funktionen, og lige nu er man så ladt tilbage med Samsungs standardfunktioner.

People Edge med fem favoritkontakter er bibeholdt, som den er, men der er tilføjet nye Edge-paneler som Yahoo News, værktøjslinje med kompas og lommelygte samt internetgenveje m. fl. og nye kan hentes. Eksempelvis Trends from Twitter og CNN.

Giver Edge-funktioner mening? Til en vis grad ja, hvis man vil rode med dem og ellers husker at bruge dem. Jeg tror nok desværre, at manges forbrugsmønster ikke er skruet sammen således, at man husker det.

Det mærkeligste er, at Edge-funktionerne ikke sådan rigtigt har noget med den buede skærmkant at gøre. Der er derfor ikke nogen hindring for, at Samsung kunne have tilføjet Edge-funktioner til Galaxy S7’eren. Det er blot et spørgsmål om vilje og software.

Det er ikke mulighederne i Edge-funktionen, der som sådan gør, at jeg vil købe S7 Edge fremfor S7. Mit valg er alene baseret på det fysiske design.

Galleri: Screenshots fra Galaxy S7 Edge

Skærmen er altid tændt

Samsung er nok den bedste skærmproducent i verden. Super AMOLED-teknologien er også brugt i S7’erne, og i forhold til Apples IPS LCD display i iPhone, gør Samsungs skærme det langt bedre.

For- og bagside er belagt med Gorilla Glass 4, der er den hidtil mest brudsikre skærmoverflade som kan opnås. Så her er der ingen nyheder i forhold til sidste års model.

Det nye er Always On Display. Altså konstant visning af f.eks. ur, dato, batteristatus, antallet af nye beskeder m.v. Du skal altså ikke aktivere hele skærmen, for at se hvad der er sket på telefonen.

Med OLED-skærmteknikken kan man nøjes med, at aktivere (tænde) de pixels der er behov for, hvilket naturligt sparer ret meget strøm. Skulle man lave det samme på en LCD-skærm ville strømforbruget være noget højere.

Samsung har nævnt, at telefonen kan ligge et helt døgn med Always On tændt, hvor det kun påvirker batteriet med 5 procent.

Jeg oplever Always On som en super fed og meget anvendelig feature.

Første kig på Galaxy S7’erne

Mere hukommelse er begrænset

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 (Foto: Samsung)

S7’erne findes i udgaver med 32 og 64 GB hukommelse. I Danmark må vi nøjes med den lille model. Ifølge Samsung handler det om muligheden for brug af MicroSD-kort i telefonerne, så ejerne selv kan udvide pladsen. Naturligvis handler det også om hvorvidt Samsung kan være konkurrencedygtige på prisen, hvilket er noget sværere, hvis telefonen kommer i den helt store konfiguration.

Som en standardfeature i Android 6.0 Marshmallow kan intern hukommelse lægges sammen med hukommelsen på et MicroSD-kort, så der skabes ét stort lager. Desværre er funktionen deaktiveret i Samsungs nye topmodeller.

Årsagen er hastigheden på hukommelseskortene der, ifølge Samsung, kan være op mod 116 gange langsommere end hastigheden på selv et meget hurtigt MicroSD-kort. Når forskellen på hastighederne mellem den eksterne og interne hukommelse er så stor, giver det en performancenedgang på telefonen i en sådan grad, at Samsung har fravalgt muligheden for kombineret hukommelse. Det samme har LG i øvrigt gjort på LG G5.

Intern hukommelse og MicroSD-kort kan ikke kombineres i Galaxy S7

Når der indsættes et MicroSD-kort ændrer kameraet automatisk placeringen af nye fotos til det eksterne kort, med mindre det er burst-optagelser, der stadig lægges i den interne hukommelse. Du kan i kameraindstillinger ændre hvor billerne gemmes.

Jeg har været udsat for, at kameraet totalt fejlede og ikke ville åbne uanset hvad jeg gjorde, i forbindelse med test af hukommelseskortet. Jeg er ikke præcis klar over hvor fejlen opstod, men formodentlig noget med, at kameraet ikke ændrede filplaceringen til enhedshukommelse, når jeg tog MicroSD-kortet ud. Det krævede, at indstillingerne for applikationer og kamera blev gendannet til fabriksindstillinger.

Personligt er jeg ikke tilhænger af ekstern hukommelse i telefonerne på grund af hastighedsproblemerne. Jeg har alt for tit set, hvordan et forældet MicroSD-kort kan give en dårlig brugeroplevelse. Og hvis der ligger et kort i skuffen, er det nok ikke alle der får købt et helt nyt og hurtigt kort. Jeg anerkender dog, at hukommelseskortet er en deal-breaker for mange.

De små finesser

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: Samsung)

Efter Samsung er trådt ind i Android Marshmallow-verdenen betyder det også ekstra finesser under motorhjelmen. De mest kendte er Doze og App Standby. Det er de nye strømsparefunktioner Android-systemet er født med.

Doze lader telefonen gå i en dyb sovetilstand når den er i hvile i længere tid, hvor skærmen er slukket og telefonen ligger urørt. Det er uklart om Galaxy S7’erne stadig kan aktivere Doze-tilstand når Always On skærmen benyttes, da Googles definition på Doze er, at skærmen skal være slukket.

Med App Standby kan apps der ligger i baggrunden, men ikke har været brugt længe, sættes i standby-tilstand der forhindrer resurser i systemet benyttes.

Samsung har siden Android 5.0 Lollipop haft en funktion kaldet Appstrømbesparelse. Den findes stadig på de nye telefoner, og i de Samsung produkter der bliver opdateret til Android 6.0. Det er en udvidelse af App Standby, hvor du kan tvinge apps i strømsparetilstand.

I top-gardinet ligger nu genvejen ”Medd-Indstill.” der giver mulighed for, at vælge hvilke apps du vil modtage meddelelser, notifikationer, fra. Det giver langt større kontrol over, hvad der sker på din telefon, og du kan på den måde let minimere antallet af popup-notifikationer.

Du vil desuden opdage en hurtigere fingeraftrykslæser, men du skal stadig trykke på hjemknappen og vække telefonen, før sensoren virker. Du kan ikke som på f.eks. Nexus 6P blot lægge fingeren, hvorefter mobilen vågner og låser op, uden der trykkes på noget. Efter at have prøvet dette på andre produkter, savnes det på Samsungs.

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge (Foto: Samsung)

Samsung Smart Swich (Foto: Samsung)

En anden detalje er en lille Micro-USB til Standard-USB adapter, der ligger i salgspakken. Med denne kan du overføre data som blandt andet musik, billeder og videoer fra din gamle telefon. Jeg prøvede, det mellem de to S7’ere jeg har modtaget, men nogenlunde succes. Applikationen Smart Switch er ikke så intuitiv, og jeg endte med at alle mine personlige indstillinger og ikon-placeringer, blev nulstillet på den primære telefon, men idéen om let overførsel er såmænd udmærket.

Samsung Smart Swich kan også benyttes, hvis du skifter fra en anden Android telefon til Samsung eller fra en iPhone.

Som nævnt er begge telefoner IP68-certificeret, så de holder til både vand og støv. Det betyder ikke du skal svømme med telefonerne, men blot du ikke behøver panikke, hvis mobilen dumper i toilettet. Efter afskylning under rent vand er du kørende igen. Her skal vi lige påpege, at brugervejledningen beskriver, at du ikke må udsætte enheden for vand ved højt tryk, såsom løbende vand fra vandhaner, havbølger eller vandfald.

Vejledningen som medfølger i salgspakken er lidt misvisende. Ifølge den danske oversættelse skal telefonen, hvis den udsættes for andre væsker end ferskvand, straks renses med rent vand og tørres grundigt. Den norske oversættelse beskriver, at telefonen skal skylles under rent vand.

Endnu bedre kamera

Testfoto fra Samsung Galaxy S7 Edge taget i et mørkt rum med fotolys (Foto: MereMobil.dk)

Testfoto fra Samsung Galaxy S7 Edge taget i et mørkt rum uden fotolys (Foto: MereMobil.dk)

Opløsningen på 16 megapixels i sidste års modeller er reduceret til 12 megapixels i de nye (F1.7), men optikken og kameraets generelle teknik skulle være bedre, lyder det fra Samsung.

Optikken i S7’erne skal kunne fokusere præcis, som det menneskelige øje fordi hver eneste pixel benyttes til fokus. Det har fået navnet ”dual pixel”. Der loves hurtigere fokus, skarpere, flottere og mere farverige billeder, også under dårlige lysforhold.

Sammenlignet med Galaxy S6 Edge+ kan man godt se, at fokuspunktet sættes hurtigere, særligt når positionen flyttes, så er motivet skarpt, men det er marginaler vi er ude i. Derimod ser vi på vores testfoto (af de små maskotter) i et mørkt rum en tydelig forbedring af billedstøjen. Desuden er farverne umiddelbart mere præcise end det Galaxy S6’erne kan levere.

S7-modellerne kan optage video i op til Ultra HD (4K) kvalitet (3840 x 2160 pixels), men når denne optagetilstand benyttes er den optiske billedestabilisator (OIS) slået fra. Du skal bruge QHD (2560 x 1440 pixels) og derunder for at få glæde af OIS på videodelen. Under optagelsen kan du pause og ændre fokus. Du kan længere nede på siden se vores testklip optaget i QHD-opløsning.

Testfoto fra Samsung Galaxy S6 / S6 Edge. Taget i dårlig belysning.

Testfoto fra Samsung Galaxy S6 / S6 Edge. Taget i dårlig belysning. (Foto: MereMobil.dk)

Samsung har fortsat lynstart af kameraet ved dobbeltklik på hjemknappen, så du lynhurtigt kan tage billeder og skyde video. Sammenlignet med Galaxy S6 Edge+ er der dog ingen forskel på, hvor hurtigt kameraet starter op.

Kameralinsen stikker ikke længere ud på bagsiden i samme grad som tidligere, men bagsiden er fortsat ikke helt plan. S7’eren vipper lidt mere på en plan overflade end S7 Edge gør.

Softwaren til kameraet tilbyder mange avancerede muligheder, herunder optageformatet RAW, men de fleste vil nok i dagligdagen glæde sig over, at S7’erne er meget effektive på point-and-shoot.

En ny funktion i kameraet er Motion Photo. Det ligner ret meget Live Photo, der findes på Apples produkter. Samsung Motion Photo optager et kort videoklip før billedet skydes, men det er uden lyd, og du kan ikke dele den bevægelige del med andre. Motion Photo er ligesom Live Photo en ret ubrugelig feature, og tilhører kategorien ”fordi vi kan”.

Samsung holder lige nu topplaceringen for bedste mobilkameraer på DxOMark med 87 point for Galxay S6 Edge+. Det er en delt førsteplads med Sony Xperia Z5. Galaxy Note 5 og Galaxy S6 Edge scorede 86 point, mens Apple iPhone 6S Plus kommer ind på tredjepladsen med 84 point sammen med Google Nexus 6P. Mon ikke Galaxy S7 hopper direkte ind på førstepladsen her?

Galleri: Billeder taget med Galaxy S7 og S7 Edge

Video: Klip i QHD fra Galaxy S7 Edge

https://www.youtube.com/watch?v=z2ASRgNkc8I

Alle spil ét sted

Galaxy S7 med Game Launcher (Foto: Samsung)

Galaxy S7 med Game Launcher (Foto: Samsung)

Game Launcher er en af Samsungs nyeste opfindelser. Game Launcher placerer alle dine spil i en særlig mappe-app. Her får du mulighed for at deaktivere notifikationer fra dine andre apps fra, samt bestemme om spillet skal køre i strømsparetilstand med færre frames og lavere opløsning.

Når spillet er aktiveret kan du desuden, ved at trykke på et lille ikon, låse tasterne ”Seneste” og ”Tilbage” så du ikke rammer dem uhensigtsmæssigt under spillet. Du kan også optage video af dit gameplay samt tage screenshots.

På basis af dine installerede spil, giver Game Launcher adgang til YouTube videoer, som andre spillere har lagt ud.

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge er de første smartphones, der understøtter Vulkan API. Nogle betragter Vulkan API som ”næste generation OpenGL”. Vulkan er designet til, på tværs af platforme, at håndtere 3D-grafik i real-tid med høj performance ved lavt CPU-forbrug. Det minder lidt om Metal på iOS og OS X. Dermed slipper vi måske for en telefon, der bliver varm som en stegepande, når den bruge til high-performance spil.

Vulkan API vil ikke være eksklusivt på Samsungs telefoner. I august 2015 annoncerede Google, at kommende Android-versioner ville understøtte Vulkan.

Need for Speed No Limits bruges som blikfang i Samsungs reklamer, men det er uklart om spillet på nuværende tidspunkt udnytter Vulkan API.

Gameplay optaget på Galaxy S7 Edge

https://youtu.be/qWTOAIkqh7Q

Screenshots fra Game Launcher

Rimelig batteritid

Galaxy S7 og S7 Edge understøtter MicroSD-kort (Foto: Samsung)

Galaxy S7 og S7 Edge understøtter MicroSD-kort (Foto: Samsung)

Batteritiden på Galaxy S7’erne er rimelig, men ikke imponerende.

Begge telefoner har fået mere kapacitet på batterierne sammenlignet med S6-serien. Galaxy S7 er på 3.000 mAh (2.550 på Galaxy S6), mens Galaxy S7 Edge ligger på 3.600 mAh (2.600 i Galaxy S6 Edge). Og der er ingen tvivl om, at mere kapacitet er velkomment.

Der medfølger en effektiv hurtiglader i salgspakken. Den understøtter Samsung Adaptive Fast Charging og ikke Qualcomm Quick Charge, da det jo ikke er et Qualcomm chipset, der sidder i telefonerne.

Opladningen går virkelig hurtigt. Det tog kun omkring 15 minutter at bringe Galaxy S7 fra 0 til 25 procent, og en fuld opladning klares på blot 1 time og 18 minutter.

Batteritiden på telefoner er altid utrolig individuelt, men Samsungs telefoner har ikke det overskud, som jeg oplevede ved testen af Huawei Mate 8, og som jeg efterfølgende ved at have brugt Mate 8 i en længere periode igen har set.

Med Mate 8 var der stadig 60 procents strøm tilbage efter 17-18 timers drift, og to dage uden opladning var rent faktisk muligt. Der er flere årsager til, at Samsung ikke når op på det niveau. Batteriet har mindre i kapacitet, skærmopløsningen er højere og så kommer Huawei med en funktion, hvor man selv kan bestemme hvilke apps, der må køre når skærmen er slukket.

Du skal regne med en driftstid på én dag, hvis ikke du går amok i spil og andre processorkrævende aktiviteter.

Jeg er ikke specielt imponeret over Samsungs formåen her. Trods det større batteri ender jeg på cirka samme niveau som med S6-modellerne. Når jeg læser, hvad andre anmeldere er kommet frem til, lader det til S7 og S7 Edge har en performance enten på niveau eller lige under hvad forgængerne formåede.

Stadig god lyd

I bunden af S7-telefonerne finder vi headsetstik og en monohøjtaler, der spiller hæderligt og rimeligt. Lyden kommer tydeligt ud, og kan godkendes.

Når jeg lytter til musik via det medfølgende in-ear headset fortsætter den gode lydoplevelse, og det er heldigvis ikke et af de helt billige headsets, der ligger i salgspakken. Med et bedre headset giver telefonen også en god lydoplevelse, og equalizeren fungerer også når du lytter til musik via en tjeneste som Spotify.

Du kan i Adapt Sound justere lydindstillingerne, hvilket virker sammen med headsettet i pakken. Det giver en stor forskel, til den gode side. Der er desuden mulighed for opskalering af lyden, og simulering af lydfølelsen fra en rørforstærker.

Fortsat MMS problemer

Samsung har i SMS-applikationen stadig ikke fået styr på hvordan SMS-beskeder bedst sendes. Når en standardbesked fylder mere end tre beskeder, konverteres disse til MMS-format. Det er voldsomt irriterende, da du dermed ikke kan være sikker på, at beskeden når frem til modtageren.

Er du i udlandet bliver problemet endnu større, da afsendelse af MMS kræver en dataforbindelse.

Jeg har aldrig kunne finde en sikker løsning på afhjælpning af problemet, andet end at installere en alternativ SMS-app som f.eks. Messenger fra Google, som er den applikation Android 6.0 oprindelig er født med.

Nu vi er ved det, så leveres telefonerne med Samsungs egen internetbrowser, der er baseret på en forældet Google Chrome, og som kun bliver opdateret når eller hvis Samsung synes det. Google Chrome er preinstalleret, så du skal altså slås med to programmer, der opfylder samme behov.

Konklusion: God men ikke fantastisk

Samsung Galaxy S7 lækket af EvLeaks

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

Samsung har skabt to rigtigt gode telefoner, der hører til i den absolutte top blandet Android-enhederne, men overraskelsesmomentet fra S6-lanceringen er væk. Derfor skal Samsung nu levere varen, og det sker kun tildels.

Egenskaberne omkring vand- og støv er fine men ikke nødvendige. Den ekstra beskyttelse forringer desværre det ellers fantastiske æstetiske udtryk. Mange købere har efterspurgt MicroSD-kort mulighed, men jeg tror ikke det har en afgørende betydning for den almindelige bruger.

Der er stadig ikke kommet en løsning på SMS/MMS problematikken, og batteritiden er ikke på et niveau, hvor armene kommer op over hovedet. Når det kommer til de nye Edge-funktioner ja så er de fine nyskabelser, som man desværre i dagligdagen glemmer at bruge.

Du får med S7 og S7 Edge telefoner med markedets bedste skærm, nok det bedste mobilkamera der findes, god lyd, enestående performance og lækre materialer, der desværre er temmelig modtagelige overfor fedtede fingre.

Det nye Always On display giver rigtig fin mening, men det er ikke noget jeg personligt har oplevet som en mangel på tidligere modeller, og jeg ser det egentlig heller ikke som en nødvendighed, eller noget der har givet mig speciel god nytte i dagligt brug.

Hvor meget jeg end gerne ville give S7 og S7 Edge en høj karakter, ja så kommer vi ikke derop. Der skal være realisme inde i billedet.

Så hurtigt falder Galaxy S7’erne i pris

Priserne for S7 starter (uden abonnement) ved 5.500 kroner, mens S7 Edge ligger på 6.400 kroner ifølge dagspriserne. En S6, sidste års model, der stadig er en fin telefon, koster godt 3.500 kroner, mens du for 4.100 kroner kan købe en S6 Edge.

Alt taget i betragtning så er Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, i min optik, 5 ud af 6 stjerner værd.

Web-TV: Se testen af S7’erne

Fordele og ulemper

Fordele
– Lækkert design samt materialer
– Lynhurtig hardware, fremragende skærm og hurtig fingeraftrykslæser
– Virkelig godt og hurtigt kamera

Ulemper
– Edge-funktioner giver stadig ikke god mening
– Ikke imponerende batteritid (men hurtig opladning)
– Sket for lidt ift. S6 til en høj pris

Mere til historien

I vores markedsområde er der, som nævnt, skåret kraftigt ned på bloatware i S7’erne. Udgaven på det amerikanske marked hos operatøren Verizon er derimod nærmest overflydt på dette punkt. Her er der en stor mængde bloatware fra både Samsung og operatøren.

Samsung Galaxy S7
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram