Galaxy S7: Så hurtigt vil Samsungs topmodeller falde i pris

Se hvor meget du kan spare, hvis du køber Galaxy S7 eller S7 Edge to måneder efter salgsstarten.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge (Foto: Samsung)

Den 11. marts 2016 ligger Galaxy S7 og S7 Edge klar til salg i de danske butikker. Startprisen er 5.699 kroner uden abonnement for Galaxy S7 og 6.499 kroner, hvis du vil have Galaxy S7 Edge. Begge udgaver kommer i Danmark med 32 GB indbygget hukommelse, der kan udvides via MicroSD-kort.

Her er de danske priser på Galaxy S7 og S7 Edge

Med mindre du absolut SKAL have en af de nye S7’ere som en af de allerførste, kan der spares mange penge, ved at vente et stykke tid.

Inden for et par måneder vil prisen være reduceret til 4.500 kroner for Galaxy S7, mens S7 Edge er nede på omkring 5.400 kroner. Det svarer til et fald på henholdsvis 21 og 16 procent, ifølge tal MereMobil.dk har hentet på prisportalen Pricerunner.

Alt du skal vide om Galaxy S7 og S7 Edge

Prisudvikling over tid på Galaxy S6 og S6 Edge, baseret på tal fra Pricerunner (Grafik: MereMobil.dk)

Prisudvikling over tid på Galaxy S6 og S6 Edge, baseret på tal fra Pricerunner (Grafik: MereMobil.dk)

Tallene er baseret på prisudviklingen for Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge i 32 GB versioner. Altså Samsungs foregående topmodeller. Det er overvejende sandsynligt, at S7-modellerne vil følge nogenlunde samme udvikling, da Android-baserede produkter generelt falder meget hurtigt i pris kort efter lanceringen.

Galaxy S6 og S6 Edge har lige nu været godt 11 måneder på markedet, og er faldet godt 38 procent i pris, sammenlignet med den udmeldte pris, uden abonnement, ved lanceringen. Det betyder, at en Galaxy S6 Edge med 32 GB hukommelse kan købes til cirka 4.000 kroner. Den kostede tilbage i april 2015 cirka 6.495 kroner.

Danskerne må nøjes med Galaxy S7’ere i 32 GB versioner

iPhone holder prisen

Apples produkter holder prisen rigtigt fint, i forhold til de Android-baserede.

Eksempelvis kostede iPhone 6S (64 GB) 6.699 kroner ved lanceringen i efteråret 2015. Her fem måneder senere er prisen kun faldet til 6.086 kroner de billigste steder, ifølge Pricerunner. Der er altså kun tale om et prisfald på 9 procent over fem måneder.

For iPhone-ejerne har det samtidigt den sidegevinst, at telefonerne også har en højere brugtpris.

En søgning på DBA viser en brugtpris lige nu på cirka 5.000 kroner for 64 GB iPhone 6S. Naturligvis er det ikke sikkert de sælges til prisen, men selv ved et brugtsalg på 4.000 kroner, har man fået en flot del af det oprindelige beløb hjem igen.

Der findes mange som vil sælge Galaxy S6 Edge på DBA. Priserne svinger omkring 3.000 kroner, hvilket er overoptimistisk når en fabriksny kun koster cirka 4.000 kroner, og formodentlig bliver endnu billigere når S7’erne rammer markedet.

Her er forskellen på Galaxy S6 og Galaxy S7

Web-TV: Vi har prøvet Galaxy S7’erne

Mere til historien

Beregningerne på Galaxy S7 og S7 Edge prisfaldet er baseret på udviklingen fra S6’erne. Derfor skal der tages det forbehold, at en høj efterspørgsel kan holde prisen oppe i længere tid og forsalget af Galaxy S7’erne er i hvert fald kommet godt fra start.

Motorola Edge 50-serien – pris og tilgængelighed

PRISERNE: Fra Pro til Ultra. Her er hvad du skal vide om de danske priser på den nye Moto Edge 50-serie.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram