Forsvinder app-oversigten i Android?

0

Den oversigt, hvor du på din Android-smartphone kan se dine installerede applikationer i alfabetisk rækkefølge er måske på vej væk.

Screenshot fra HTC One A9
App-oversigt på HTC One A9 (Foto: MereMobil.dk)

I Android-styresystemet er der mulighed for, med kun et klik fra hjemmeskærmen, at få en liste over de applikationer, som er installeret på den pågældende enhed i alfabetisk rækkefølge – eller brugerens egen rækkefølge

Men denne funktion er måske ved at ”udgå”.

Det er hjemmesiden Android Authority, som via nogle kilder har hørt, at app-oversigten ikke er i de tidlige versioner af næste store Android-opdatering, Android N, der formentlig får versionsnummeret 7.0.

Det har også vist sig, at flere producenter allerede har valgt at fjerne eller deaktivere den på de modeller, som de har præsenteret på Mobile World Congress. Det er blandt andet LG G5, der altså ikke har den velkendte app-oversigt længere. Den kan dog aktiveres manuelt i indstillingerne. Men LG’s nye hjemmeskærm har den altså ikke, og du skal vælge den gamle hjemmeskærm på LG G5 for at få den.

 – LG G5 også uden standard Android-feature

Samsung Galaxy S7-modellerne giver også brugerne muligheden for at slå den til eller fra.

App-oversigten indgår fortsat på de nye Sony-modeller, Xperia X, Xperia XA og Xperia X Performance, dog har de i en test-udgave af Android 6.0 Marshmallow også givet brugerne muligheden for at skifte hjemmeskærmene ud – og også her indgår app-oversigten ikke.

 – Sony: Xperia X-serien erstatter Xperia Z

Dermed kan det altså se ud som om, at app-oversigten er på vej væk fra Android. Eller at brugerne i hvert fald skal aktivere den manuelt, hvis de ønsker denne.

Fjerner Google den såkaldte app-drawer vil Android komme til at minde en smule mere om iPhone, der heller ikke har denne funktionalitet. Hos Huawei har man allerede taget skridtet. I deres telefoner placeres alle apps på forsiderne.

Mere til historien

Der findes dog launchere, som fortsat tilbyder funktionen, så skulle den forsvinde helt kan der stadigvæk være en mulighed for at få den på din enhed. Hvis man har lyst til at installere en anden.

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Sikkerhedstruslen mod Android bliver kun værre

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer