Sikkerhedsfirma: Sikkerhedstruslen mod Android bliver kun værre

De kræver løsepenge for at oplåse indhold de har krypteret, og de stjæler fra din konto via webshops. Her er de 10 største sikkerhedstrusler mod Android.

Top 10 over Android malware i 2015 (Grafik: F-Secure)

Top 10 over Android malware i 2015 (Grafik: F-Secure)

Sikkerhedstruslerne mod smartphones bliver stadig større og særligt Android er i farezonen. IT-kriminelle forsøger at finde hullerne i telefonerne, og de via disse afpresses brugerne for penge, frarøves og personlige data stjæles.

I Danmark hører vi sjældent om de store angreb, men de forekommer. Nogle har stiftet bekendtskab med Mazar-virusen, som har inficeret danske Android-brugere via SMS, hvilket fik bred opmærksomhed i mange medier den seneste uge. IT-kriminielle forsøger også andre metoder, og senest er det gået ud over MobilePay.

Sikkerhedsfirmaet F-Secure har offentliggjort de 10 største trusler mod Android telefoner i 2015, og topscoreren blev ”SmsSend” der er toppen af pyramiden i en familie med Fakeinst, SmsPay og SmsKey. En inficeret enhed suger penge fra ofrets telefonabonnement ved at sende SMS-beskeder til dyre numre, der er ejet af angriberen, som dermed får pengene.

Nummer to på listen er Slocker, som krypterer billeder, dokumenter og videoer. For at låse krypteringen op skal den ramte betale op mod 500 dollars via en PayPal-lignende tjeneste. Der trues også med, at Slocker er i besiddelse af et billede af ofret samt placeringen.

Slocker havner på Android telefoner via porno-relaterede apps eller spam-mails, som giver sig ud for, at være en Adobe Flash-opdatering, til trods for, at Adobe Flash ikke længere er noget man bruger på telefoner.

Ifølge F-Secure kan vi i 2016 forvente flere forsøg på bedrag med ondsindede betalingsapps. Det farlige her er, at de kan komme fra legitime hjemmesider, som er blevet hacket. Ved betalingen sendes brugeren til den kriminelles checkout-system, der dermed opsnapper pengene.

I infografikken kan du se hitlisten over de største Android-trusler i 2015.

En af årsagerne til, at vi i Danmark ikke er helt så truet handler blandt andet om, at langt de fleste henter apps via Google Play Store, og ikke ved at installere APK-filer udenom systemet.

Baggrund: Er du bange for overvågning fra Kina og USA?

Tag også et lyt til vores podcast. I episode 32 går vi tæt på sikkerhedsproblemerne ved smartphones. Blandt andet kommer vi i udsendelsen ind på, at billige smartphones kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Mere til historien

Man skal som mobilbruger, uanset platform, være yderst opmærksom og ikke tro på alt. Eksempelvis et opslag som dette, som er for godt til at være sandt. Alligevel klikker folk på det.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram