5 ting du skal vide, før du køber Galaxy S7 eller S7 Edge

GUIDE: Inden du køber en Samsung Galaxy S7 eller S7 Edge, så er der lige fem ting, som du bør vide. Her har vi samlet dem i en guide.

Samsung Galaxy S7 lækket af EvLeaks

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

Salget af årets største mobilnyheder fra Samsung er netop startet. 11. marts 2016 er den officielle salgsstartdato for Galaxy S7 og S7 Edge her i Danmark.

 – Samsung Galaxy S7-modellerne klar til salg

Før du smider mange tusinde kroner efter en af de nye S7-modeller, er der et par ting, som du skal vide.

Her har vi samlet fem punkter du skal være opmærksom på inden købet af Galaxy S7 og S7 Edge.

1, S7’erne er gode – men ikke fantastiske

Samsung har skabt to fremragende smartphones, der helt klart hører til i Androids absolutte superliga, men S7 og S7 Edge har ikke det overraskelsesmoment, eller wow-faktor, som S6’erne havde sidste år.

På S7 Edge giver Edge-funktioner i siden af skærmen stadig ikke rigtig mening. Batteritiden er ikke helt så imponerede, som vi håbede og så er det polerede glas meget modtagelig overfor fedtede fingre.

Til gengæld går du flot design, lækre materialer og markedets hurtigste hardware i en smartphone samt et super godt kamera.

S7-telefonerne vurderes til 5 ud af 6 stjerner.

Læs stortesten af Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge

2. Priserne falder hurtigt

Android-telefoner, også topmodeller, falder hurtigere i pris end en tilsvarende iPhone. I starten af marts offentliggjorde vi en prisanalyse baseret på prisudviklingen fra Galaxy S6 og S6 Edge. Vi forudser her et forholdsvis hurtigt prisfald på S7’erne.

Siden artiklen blev offentliggjort for 8 dage siden, er prisen (uden abonnement) faldet 100 kroner på hver af modellerne. Derfor må vi formode, at prisfaldet vil fortsætte. Inden for et par måneder vil du sandsynligvis kunne købe S7 med en besparelse på omkring 20 procent, mens S7 Edge vil være faldet omkring 15 procent, såfremt vores beregninger holder stik.

Køber du netop nu vil det ske til den absolut højeste pris. Du vil få svært ved, at få en god pris for telefonen i brugtsalg, fordi butikspriserne hurtigt får skåret toppen af.

Analyse: Så hurtigt falder S7’erne i pris

3. S7’erne har ikke dual-SIM

I Europa, herunder Danmark, bliver dual-SIM versionerne af Galaxy S7 og S7 Edge ikke tilgængelige, oplyser Samsung til MereMobil.dk.

Der bliver i stedet plads til et MicroSD-hukommelseskort i telefonerne, så du kan tilføje ekstra lagerplads til de 32 GB, som er indbygget.

Samsung har ikke tidligere haft tradition for lancering af dual-SIM produkter i vores markedsområde. Derfor tror vi heller ikke umiddelbart på, at S7 med plads til to SIM-kort, på et senere tidspunkt, vil komme til Danmark.

Ikke dual-SIM på Galaxy S7 i Danmark

4. Ingen sammenlægning af hukommelserne i S7-telefonerne

Android 6.0 Marshmallow har indbygget mulighed for fælles formatering af intern og ekstern hukommelse (MicroSD). Telefonen vil efter formateringen se hukommelsen som ét lager, og du får dermed ikke problemer med, at nogle apps ikke kan eller vil flyttes til MicroSD-kortet.

Da overførselshastighederne på MicroSD-kort er meget langsommere end den interne hukommelse, vil det give en dårlig performance på telefonen, når hastigheden sættes efter den laveste fællesnævner.

I Galaxy S7 og S7 Edge bruges MicroSD-kortet altså fuldstændig som ”i gamle dage” på telefonerne. Også LG har på LG G5 deaktiveret muligheden for fælles formatering af intern og ekstern hukommelse.

S7: Ingen kombination og MicroSD-kort og intern hukommelse

5. Mest for pengene i Galaxy S6 Edge

Ned til 4.200 kroner (uden abonnement) koster en Samsung Galaxy S6 Edge, som vi sidste år bedømte til topkarakter, og det er en telefon der stadig kan anbefales.

Galaxy S6 Edge er netop blevet opgraderet til Android 6.0 Marshmallow og har langt de fleste softwarefunktioner, som også findes i Galaxy S7 Edge.

Køber du en Galaxy S6 Edge, frem for den nye S7 Edge, sparer du lige nu omkring 2.200 kroner. Jeg tvivler på, at du egentlig vil savne ret meget.

Ved at købe en S6 Edge kan du ikke være sikker på, at Samsung vil vedligeholde den fremadrettet med en opdatering til Android 7. Så skal du være med et skridt længere fremme er det S7 Edge du bør vælge.

Se forskellene på Galaxy S6 og Galaxy S7

Web-TV: Lynunbosing af Galaxy S7 og S7 Edge

Mere til historien

Selvom Galaxy S7 Edge er lidt dyrere end Galaxy S7 er det fortsat Edge-modellen, at mobilkøberne foretrækker. Det oplyser teleselskaberne på basis af forsalget.

Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram