Mobile World Congress (MWC) – hvad er det?

BAGGRUND: Hvad er Mobile World Congress (MWC)? Bliv klogere på omfanget, besøgende og nyhederne ved verdens største mobilevent i Barcelona.

Mobile World Congress (Foto: MereMobil.dk)

Mobile World Congress 2013 (Foto: MereMobil.dk)

Mobile World Congress er verdens største mobilevent. I daglig tale kaldes den også bare MWC. Det er både en messe og konference samt et sted hvor branchefolk, politikere, firmaer, journalister og mange andre mødes.

MWC afholdes altid i det tidlige forår – enten slutningen af februar eller starten af marts. De seneste år har den store mobilkonference fundet sted i Barcelona.

Mobile World Congress var tidligere kendt som 3GSM, og blev første gang afholdt tilbage i 1987. Det helt officielle navn er nu GSMA Mobile World Congress.

 – Apple har booket stand på Mobile World Congress

Siden 2005 har Barcelona været vært for Mobile World Congress. Tidligere har eventen været afholdt i den franske by Cannes. Barcelona er såkaldt “GSMA Mobile World Capital”. Værtsskabet har Barcelona indtil 2023.

Hvor mange besøger MWC?

Statistik for Mobile World Congress 2016 (Grafik GSMA)

Statistik for Mobile World Congress 2016 (Grafik GSMA)

Mobile World Congress havde i 2016 mere end 100.000 deltagere. Næsten 101.000 deltog. Det er første gang MWC har rundet 100.000 deltager-mærket. Gæsterne kommer fra mere end 200 lande.

I 2016 var der 2.200 udstillende firmaer fordelt på 110.000 kvm.

Mobile World Congress har også søsterevents i Shanghai og USA.

Hvem besøger Mobile World Congress?

Mobile World Congress er en brancheevent. Det  betyder også det primært er topledere, beslutningstagere og pressefolk, som deltager i konferencen. Kun meget få slutbrugere finder vej til arrangementet.

På et tidspunkt var Mobile World Congress et af de primære steder, hvor producenter præsenterede spændende ting for hele verden. Siden har mange valgt at afholde særskilte events, da de så har fokus fra hele pressen for dem selv. De seneste par år har Samsung offentliggjort deres topmodeller på MWC.

 – Mobile World Congress 2016 – højdepunkterne

De seneste par år har Mobile World Congress ikke været dén eneste event at gå til. Netop på grund af, at mange firmaer holder deres egne events uden for  MWC, er Barcelona ikke længere the only place to be.

I 2016 deltog 3.658 presse- og industrianalytikere i arrangementet. I mediebyen var der 2.000 organisationer fra 82 lande repræsenteret.

Hvornår afholdes MWC?

Mobile World Congress 2017 - The Next Element

Mobile World Congress 2017 – The Next Element

Mobile World Congress 2017 afholdes i perioden 27. februar og frem til 2. marts 2017.

De fleste producenter tyvstarter søndag den 26. februar, hvor der afholdes mange presseevents. Her forventes det blandt andet LG, Huawei, Nokia m.fl. vil offentliggøre nye topmodeller.

Temaet på MWC2017 er ”The Next Element”. Du kan læse mere om årets tema på den officielle MWC-side.

Hvad koster det at deltage?

Deltagelse i Mobile World Congress koster kassen. Priserne starter på 6.000 kroner. Den dyreste platinum adgang koster næsten 37.500 kroner. I 2016 havde 5.300 deltagere platinum og gold pass til MWC.

Journalister kan opnå akkreditering hvis de opfylder en række betingelser.

Rejser du til Barcelona på ferie så undgå ugerne omkring Mobile World Congress. Priserne på flyrejser, transport, overnatninger og bespisning stiger eksplosivt.

Et standardhotel kan let gå fra at koste 600-1000 kroner per nat, uden for MWC, til over de dobbelte. Vel at mærke uden morgenmad. Hotellerne i stort set hele byen er udsolgt i messeugen.

Billeder fra MWC

Mere til historien

Et af de andre meget store messe-arrangementer er CES – Consumer Electronics Show der afholdes i Las Vegas. Her er der bredere fokus på elektronik og gadgets, end tilfældet er i Barcelona. Og så foregår IFA-messen i Berlin oftest i slut august/start september.

Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Nej! Google Pixel kører ikke ’ren Android’

BAGGRUND: Arghhh.... Google ændrer på Android i Pixel-telefonerne.

(mere…)
Måske er du film-pirat uden at vide det

Du henter IKKE film ulovligt, men er alligevel film-pirat uden at tænke over det. Et STORT problem, mener branchen. En ekspert er yderst skeptisk.

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Ulovlig streaming: Tæt på filmpiraterne

EP130: Streamer du film og serier ulovligt? Ja - mange gør, siger en undersøgelse. Jeg har set nærmere på filmpiraterne. Lyt med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram