Google øger sikkerheden for Gmail-brugerne

Google strammer nu sikkerheden på Gmail for at gøre livet sværere for IT-kriminelle og hjælpe slutbrugerne.

Gmail vil blokere og advare mod .js filer

Gmail vil blokere og advare mod .js filer

Det er kampen mod IT-kriminalitet, der i disse tider er i fokus hos flere store virksomheder heriblandt er Google, der har mere end én milliard Gmail brugere.

– Ny Gmail-opdatering strømligner oplevelsen

Netop Gmail brugerne forsøger Google i disse tider at beskytte mod IT-kriminelle. Dagligt lander der i Gmail brugernes indbakke mails med vedhæftede filer, der indeholder skadelig software. Der er både tale om malware og phishing-angreb.

Google har derfor i nogen tid blokeret for visse typer filer, der ofte anvendes af de IT kriminelle. Denne liste udvides fra den 13. februar 2017, fortæller Google i et blogindlæg.

– “Gmail begrænser på nuværende tidspunkt udvalgte vedhæftede filer (eksempelvis .exe, .msc og .bat) af sikkerhedsmæssige årsager, fra den 13. februar 2017 vil vi heller ikke tillade .js vedhæftede filer.”

Om du forsøger at sende eller modtage en fil, der er gjort forbudt af Google, så vil den blive blokeret. Det betyder du ikke kan åbne følgende filtyper i Gmail; .ADE, .ADP, .BAT, .CHM, .CMD, .COM, .CPL, .EXE, .HTA, .INS, .ISP, .JAR, .JSE, .LIB, .LNK, .MDE, .MSC, .MSI, .MSP, .MST, .NSH, .PIF, .SCR, .SCT, .SHB, .SYS, .VB, .VBE, .VBS, .VXD, .WSC, .WSF, .WSH.

– Beskyt din Gmail og Dropbox med sikkerhedsnøgle

I anerkendelse af, at der findes legitime grunde til at dele overnævnte filtyper, så anmoder Google om at bruge en cloud-løsning til at dele overstående typer filer – eksempelvis Google Drive.

Google bebuder endvidere, at der kan være yderligere tilfælde, hvor selskabet blokerer en mail. Links eller andre typer eksekverbare filer, som Google formoder er skadelige, vil man enten advare om eller blokere for, fortæller selskabet.

Mere til historien

Hvis man alligevel modtager en mail, som Google antager skadelig, vil en advarsel forekomme. Denne forklarer hvorfor Google advarer eller blokerer for den enkelte mail eller vedhæftede fil.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram