Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

Gmail
Det er en god idé, at tage et blik på dine sikkerhedsindstillinger for Gmail og din Google-konto generelt (Foto: Solen Feyissa)

Dit kodeord til Gmail og YouTube er sikkert, og du har endda aktiveret to-faktorgodkendelse for at sikre din konto yderligere, men det er ikke nødvendigvis sikkert nok.

Ifølge Forbes søger desperate Gmail- og YouTube-brugere hjælp på uofficielle Google-supportfora, efter deres konti er blevet kompromitteret af hackere.

Det gælder vel at mærke konti, som både er beskyttet af et kodeord og to-faktorgodkendelse, der ellers anses for at være en udbredt og sikker metode til at forbedre kontobeskyttelsen betydeligt.

Når de kriminelle har fået adgang til kontoen, slår de to-faktorgodkendelsen fra og ændrer kodeordet. Det betyder, at ejeren ikke længere har adgang til Gmail, YouTube, Google Fotos og alle Googles øvrige tjenester.

For brugere, hvis konti allerede er blevet hacket, og hvor adgangen er ændret, er alt ikke tabt ifølge Google.

– “Vores automatiske gendannelsesproces for konti giver brugeren mulighed for at bruge deres oprindelige gendannelsesfaktorer i op til syv dage efter ændringen,” siger en Google-talsperson til Forbes, men det er forudsat, at de har konfigureret disse inden hændelsen opstod.

Når det kommer til generel kontosikkerhed, anbefaler Google, at brugerne sikrer, at kontoen er konfigureret til gendannelse.

– “For yderligere beskyttelse opfordrer vi fortsat brugerne til at udnytte sikkerhedsværktøjer som adgangskoder og Googles sikkerhedstjek,” forklarer talspersonen.

TIP: Denne mappe i Gmail stjæler din gratis plads

DERFOR ER DIN KONTO INTERESSANT: Som enkeltperson er du ikke interessant, men fordi mange anvender de samme loginoplysninger på flere tjenester, giver adgangen til Gmail også adgang til f.eks. din Netflix- eller Disney+ konto. Disse adgangsoplysninger kan sælges. Det har en 30-årig mand fra Odense benyttet sig af. Han er nu dømt. Læs historien her.

Mere til historien

Du kan se og opdatere dine sikkerhedsoplysninger for Gmail, samt alle Googles tjenester, via adressen myaccount.google.com.

Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
YouTube-videoer med AI skal mærkes

YouTube er klar med strengere regler, hvis brugerne gør brug af kunstig intelligens i videoerne. Fremover skal det mærkes tydeligt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram