Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

TV 2 Play
Mand fra Odense hentede lister med brugernavne og kodeord der kunne anvendes på adskillige streamingtjenester. (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge en dom fra Retten i Odense er det lykkedes en 30-årig mand, at anskaffe sig og videresælge lister med cirka 500.000 hackede adgangsoplysninger, samt for at have videresolgt mindst 47 adgangsoplysninger til streamingtjenester.

Det skriver Rettighedsalliancen i en pressemeddelelse.

Der var tale om adgangsoplysninger til blandt andet Viaplay, HBO Max, YouSee og TV 2 Play.

Straffen, som også omfatter forsøg på medvirken til databedrageri, lyder på 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste samt konfiskation af 1.733,70 kroner og en computer. Den dømte modtog dommen og skal desuden betale sagens omkostninger.

Ifølge Fyens Stiftstidende fortalte den 30-årige i retten, at han havde fundet lister med brugernavne og kodeord ved simple søgninger på Google. Eftersom mange anvender samme brugernavn og kodeord igen og igen, kan sådanne lister bruges til at afprøve login på forskellige tjenester, skriver avisen.

Han erkendte, at have brugt hjemmesiden Shellsec.pw, som har undertitlen “Danmarks største hackerforum”, og chattjenesten Discord til at sælge oplysningerne – blandt andet i lister med 100.000 kombinationer af brugernavne og kodeord, skriver Fyens Stiftstidende.

Rettighedsalliancen, som varetager producenter og rettighedshavernes interesser, skriver videre, at man forventer at se mere omfattende sager vedrørende hacking og salg af adgangsoplysninger til streamingtjenester behandlet ved retten i de kommende år.

Hvorfor findes der stadig filmpirater?

Ikke alle synes at streamingtjenesterne har det bedste udvalg. Nogen vælger at hente film og serier ulovligt, fremfor at tegne et abonnement. I denne podcastepisode sætter vi fokus på nutidens filmpirater. Hør også episoden herunder eller i din podcast-app; søg efter ‘meremobil’.

Mere til historien

Der falder løbende domme i danske sager om ulovlig deling af logins og krænkelser af ophavsretten. Så sent som i sommeren sidste år blev en 41-årig fynbo idømt seks måneders fængsel for blandt andet ulovlig fildeling. Læs mere om det her

Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
Adgangen til dine købte film og spil slettes måske

TENDENS: Et onlinekøb af film og spil er måske slet ikke et ”køb”.

(mere…)
Atter prisstigninger på TV 2 Play

Det er blevet dyrere for nye abonnenter på TV 2 Play på udvalgte pakker, men eksisterende kunder er ikke fredet.

(mere…)
Viaplay sætter hårdt ind mod kontodeling

Nu vil Viaplay også forsøge, at stoppe kontodeling med nye tiltag, som starter i juni.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram