Beskyt din Gmail og Dropbox med sikkerhedsnøgle

0

TIP: Du kan beskytte din Gmail og Dropbox med en fysisk sikkerhedsnøgle, så adgangen bliver sværere for uvedkommende.

En U2F-nøgle fra Yubico
En U2F-nøgle fra Yubico

I tjenester som Dropbox, Google Drev og Gmail gemmer vi mere og mere af vores liv, og hvis ikke der passes godt på, risikerer vi, at oplysninger og billeder havner i hænderne på personer med uhæderlige hensigter.

Som udgangspunkt bør du bruge adgangskoder, der er svære at gætte, men de fleste store tjenesteudbydere understøtter også såkaldt totrinsbekræftelse, hvor du udover brugernavn og adgangskode, også skal bruge en ekstra kode, der sendes som SMS til din smartphone, og som er unik ved hvert login.

Vil du beskytte dine konti hos eksempelvis Google eller Dropbox yderligere, kan du aktivere brug af en fysisk sikkerhedsnøgle. En sådan nøgle, der sættes i USB-porten, skal understøtte standarden ”Fido Universal 2nd Factor (U2F)”.

Ved login på en understøttet tjeneste vil du skulle sætte sikkerhedsnøglen i USB-porten, som indeholder den særlige krypterede bekræftelse, for at få adgang. Du undgår altså, ikke at kunne logge ind, fordi du ikke har adgang til, eller strøm på, telefonen.

I øjeblikket understøttes dette særlige sikkerhedslogin kun via nyere versioner af Google Chrome-browseren. Dette hænger (nok) sammen med, at U2F oprindeligt var udviklet af Google. I dag varetages det af den såkaldte Fido Alliance.

Store spillere som blandt andet MasterCard, Microsoft, Intel, PayPal, Qualcomm, Samsung og Visa har tilsluttet sig Fido Alliance

En godkendt sikkerhedsnøgle koster mellem 200 og 300 kroner alt efter hvor den købes.

Tip: Sådan sikrer du dit Apple ID mod misbrug

Generelt har mange brugere, af blandt andet smartphones, lemfældig omgang med sikkerhed, til trods for, at vi har mange følsomme oplysninger på telefonen samt diverse tjenester. Lidt under hver anden dansker har en telefon, hvor der er uhindret adgang til indholdet. Det vil sige, ingen skærmlås eller anden beskyttelse.

Mere til historien

Google har i deres tjenester understøttet godkendelse via U2F siden november 2014. Dropbox åbnede deres tjeneste for muligheden i august 2015.

Læs også:
Mobilpungen er en lækkerbisken for tyven

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer