Beskyt din Gmail og Dropbox med sikkerhedsnøgle

TIP: Du kan beskytte din Gmail og Dropbox med en fysisk sikkerhedsnøgle, så adgangen bliver sværere for uvedkommende.

En U2F-nøgle fra Yubico

En U2F-nøgle fra Yubico

I tjenester som Dropbox, Google Drev og Gmail gemmer vi mere og mere af vores liv, og hvis ikke der passes godt på, risikerer vi, at oplysninger og billeder havner i hænderne på personer med uhæderlige hensigter.

Som udgangspunkt bør du bruge adgangskoder, der er svære at gætte, men de fleste store tjenesteudbydere understøtter også såkaldt totrinsbekræftelse, hvor du udover brugernavn og adgangskode, også skal bruge en ekstra kode, der sendes som SMS til din smartphone, og som er unik ved hvert login.

Vil du beskytte dine konti hos eksempelvis Google eller Dropbox yderligere, kan du aktivere brug af en fysisk sikkerhedsnøgle. En sådan nøgle, der sættes i USB-porten, skal understøtte standarden ”Fido Universal 2nd Factor (U2F)”.

Ved login på en understøttet tjeneste vil du skulle sætte sikkerhedsnøglen i USB-porten, som indeholder den særlige krypterede bekræftelse, for at få adgang. Du undgår altså, ikke at kunne logge ind, fordi du ikke har adgang til, eller strøm på, telefonen.

I øjeblikket understøttes dette særlige sikkerhedslogin kun via nyere versioner af Google Chrome-browseren. Dette hænger (nok) sammen med, at U2F oprindeligt var udviklet af Google. I dag varetages det af den såkaldte Fido Alliance.

Store spillere som blandt andet MasterCard, Microsoft, Intel, PayPal, Qualcomm, Samsung og Visa har tilsluttet sig Fido Alliance

En godkendt sikkerhedsnøgle koster mellem 200 og 300 kroner alt efter hvor den købes.

Tip: Sådan sikrer du dit Apple ID mod misbrug

Generelt har mange brugere, af blandt andet smartphones, lemfældig omgang med sikkerhed, til trods for, at vi har mange følsomme oplysninger på telefonen samt diverse tjenester. Lidt under hver anden dansker har en telefon, hvor der er uhindret adgang til indholdet. Det vil sige, ingen skærmlås eller anden beskyttelse.

Mere til historien

Google har i deres tjenester understøttet godkendelse via U2F siden november 2014. Dropbox åbnede deres tjeneste for muligheden i august 2015.

Læs også:
Mobilpungen er en lækkerbisken for tyven

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram