Sådan sikrer du din Apple ID-konto mod misbrug

TIP: Totrinsbekræftelse beskytter dit Apple ID mod misbrug. Her fortæller vi, hvordan du sikrer din Apple-konto bedre.

Sikkerhed, totrinsbekræftelse, Apple ID

Kom i gang med beskyttelsen

Brugere af Apples produkter skal have en Apple ID-konto, ellers kan de ikke udnytte produkternes integrationsfunktioner eller hente applikationer i App Store. Funktioner som iMessage og Facetime kræver også et Apple ID. Det samme gør køb i iTunes.

I takt med vi placerer flere og flere følsomme oplysninger på vores smartphones og tablets, er sikkerheden blevet endnu vigtigere end tidligere. En simpel pinkode på iPhone og iPad bør som minimum være aktiveret. I vores guide til pinkode på iPhone, kan du få hjælp til dette, hvis du ikke allerede har aktiveret en pinkode på din enhed.

I brugerkontoen hos Apple kan der aktiveres såkaldt totrinsbekræftelse, som kan give dig yderligere beskyttelse af din Apple ID-konto, så det bliver vanskeligere for uvedkommende, at få adgang til den.

Hvis en person med dårlige hensigter får adgang til dit Apple ID, kan vedkommende tage kontrol over hele dit liv i Apples univers. Herunder beskrives, hvordan du opdaterer dit Apple ID til et mere sikkert niveau.

Hvad er totrinsbekræftelse?

Ved almindelige logins på websites i applikationer eller på forskellige digitale tjenester, kræves der et brugernavn og en adgangskode. Hvis uvedkommende får fingre i oplysningerne, eller kan gætte dem, er der uhindret adgang til dataene.

Når der tales om totrinsbekræftelse (two-step verification) lægges et ekstra sikkerhedslag ind efter brugernavnet og adgangskoden. Det er lidt forskelligt, hvordan dette er udført i praksis, men typisk kan en ekstra kode, sendt som SMS, benyttes som ekstra sikkerhed.

En sådan SMS-kode skal indtastes før der kan logges ind på den pågældende tjeneste.

I et sådan tilfælde skal den ubudne gæst også have fingre i din telefon, for at kunne fuldføre login-processen. Apple, Google, Microsoft og mange andre tjenester benytter nu totrinsbekræftelse.

Beskyt dit Apple ID – trin for trin

Aktivering af totrinsbekræftelse på en Apple ID konto er ikke helt så let som man skulle tro. Apple er ellers kendt for brugervenlighed, men i dette tilfælde er det en anelse bøvlet.

Undervejs i processen skabes en særlig unik gendannelsesnøgle som du skal huske, at få printet ud, eller på anden måde gemt et sikkert sted. I tilfælde af, at du har glemt din adgangskode, eller ikke har adgang til dine SMS-beskeder, hvortil login-koden sendes, kan gendannelsesnøglen være en nødvendighed.

Har du ikke denne nøgle, kan din konto ikke gendannes, heller ikke af Apple.

Jeg anbefaler helt klart, at du aktiverer totrinsbeskyttelsen, for at sikre dine data. Herunder gennemgås punkterne trin-for-trin.

 1. Åben en browser på computeren og gå til adressen: https://appleid.apple.com
 2. Login med dit Apple ID via knappen Administrer dit Apple ID
 3. Vælg punktet ”Adgangskode og sikkerhed”
 4. Øverst ser du ”Totrinsbekræftelse”. Vælg ”Kom godt i gang” (pic 1)
 5. Nu bliver du oplyst, at en gendannelsesnøgle bliver sendt til dig (pic 2)
 6. Du får nu nogle generelle oplysninger (pic 3 + 4)
 7. Nu skal du tilføje dit mobilnummer. Bemærk! Det skal kunne modtage SMS-beskeder. Der sendes en bekræftelses SMS til nummeret, som skal indtastes i boksen som er fremme på websiten (pic 5+6)
 8. Dine Apple-enheder vises på listen. Tryk på ”Bekræft” for at bekræfte ejerskabet af f.eks. en iPhone eller iPad. Kun enheder som har Find Min iPhone eller Find Min iPad kan bekræftes (pic 7)
 9. En bekræftelseskode vises på den enhed du vil godkende. Koden skal indtastes i boksen på websiten (pic 8)
 10. Tryk ”Fortsæt” i bunden af siden
 11. En unik gendannelsesnøgle vises. Denne SKAL du udskrive og gemme et sikkert sted (pic 10)
 12. Indtast gendannelsesnøglen og tryk på bekræft (pic 11)
 13. Du bliver nu bedt om, at logge ind på din Apple konto.
 14. Slut

Apple ID beskyttelsen i billeder

Mere til historien

Totrinsbekræftelse bør du ikke kun aktivere på dit Apple ID. Facebook, Gmail og Dropbox er også steder, hvor du kan beskytte dine data yderligere.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram