LG G Watch R test – det runde (u)smartwatch

TEST: Denne LG G Watch R test konkluderer, at LG har skabt et fedt smartwatch, som desværre til dels ødelægges af Android Wear.

LG G Watch R test

LG G Watch R (Foto: LG)

Siden de første smartwatches så dagens lys, for et par år siden, har de levet en omtumlet tilværelse. Forsøgene har været mange, og nogle bedre end andre. Samsungs produkter er blevet bedre og pænere. Sonys rammer mere bredt, og virker på flere telefoner end blot deres egne.

Når det er sagt, så har smartwatches ikke fået et folkeligt gennembrud, men det forventer mange vil ske med Apple Watch i løbet af 2015.

Apples indtog på området for wearable gadgets får dog ikke konkurrenterne til at holde sig tilbage. Den seneste hype-bølge på området handler om runde smartwatches. Motorola Moto 360 og LG G Watch R er de seneste eksempler.

Jeg har set nærmere på LGs bud. Læs mere herunder i min LG G Watch R test.

Bedre designkvalitet

LG G Watch R ligner langt mere et rigtigt ur, end det vi tidligere har set på andre produkter – inklusive forgængeren LG G Watch.

Rammen på G Watch R er helt igennem rustfrit stål med en flot diamantskæring af ur-rammen. På bagsiden, der er helt flad, finder vi forbindelsespinde til opladeren og en pulsmåler.

Urets højre side indeholder en fysisk knap, der generelt anvendes til at tænde og slukke for displayet.

Urremmen er udført i blødt ægte læder, og det får uret til middelbart at sidde godt på armen. Denne oplevelse kan dog være meget individuel. Derfor vil det være fornuftigt, at afprøve det i en forretning før uret købes.

Selvom LG G Watch R har et af de bedste designs, inden for smartwatches, kommer vi ikke uden om, at dette er et herreur med gadgetfeatures og ikke noget der som sådan appellerer til kvinder eller modeelskere.

LG G Watch R

LG G Watch R

Lækkert rundt display

Skærmen på 1,3 tommer fylder urets runde ramme helt ud, og det er, ifølge LG, verdens første ”full circle” P-OLED display (320 x 320 pixels).

Skærmkvaliteten er rigtig god, og når urskive vises, ligner det faktisk et rigtigt ur. Fra salgspakken er der intet mindre en 24 grafiske urskivedesigns at vælge mellem og flere kan hentes fra Google Play Store.

Når uret ikke er i anvendelse skruer skærmen en smule ned for lyset, men jeg har ikke helt fundet ud af, hvornår det egentlig sker. Det opleves tilfældigt.

Under skærmen finder vi både gyroskop (9 akser), accelerometer, kompas samt barometer. Qualcomm har leveret processoren – 1,2 GHz Snapdragon 400. Der er 512 MB RAM og 4 GB brugerhukommelse. Derudover er G Watch R modstandsdygtig overfor støv og vand efter IP 67-certificeringen.

Android Wear i korte træk

Styresystemet i LG G Watch R – såvel som f.eks. LG G Watch og Motorola Moto 360, er Android Wear. Det er Googles styresystem målrettet bærbar elektronik.

I forhold til hvordan Android-systemet til smartphones må ændres er det tydeligt, at her har Google besluttet at begrænse producenternes muligheder ret kraftigt, hvilket nok også er årsagen til, at eksempelvis Samsung både har produkter med Android Wear og deres eget Tizen-system.

At holde producenterne i kort snor sikrer, at køberne uanset hvilket produkt der investeres i, får noget der virker og med høj grad af genkendelighed. Denne fremgangsmåde er jeg helt tilfreds med, da det også sikrer app-udviklerne bedre muligheder for at lave gode applikationer.

Android Wear kan, i den foreliggende version, bedst beskrives som Google Now, overført på et smartwatch. Idéen er, at informationer du kan have brug for, automatisk vises når du vurderes at skulle bruge dem.

Om morgen er vejrudsigten klar. Er du i nærheden af seværdigheder foreslås udflugtsmål og kalenderaftaler popper op med køretid, så du kommer hjemmefra og når mødet til tiden. Desværre er resultatet at oplysningerne leveres som vinden blæser. Klokken to om eftermiddagen kan uret pludselig sige ”20 minutter til hjem”. Æh! Tak! Men jeg kører aldrig hjem klokken 14. Det må systemets intelligent da kunne regne sig frem til.

LG G Watch smartwatch

LG G Watch smartwatch

Notifikationer lige ved hånden

LG G Watch R kan kommunikere med i princippet alle Android-smartphones der kører version 4.3 og nyere samt har Bluetooth. Så du behøver ikke købe en telefon fra LG.

Når Android Wear-applikationen er installeret på telefonen og G Watch R er parret, begynder notifikationerne fra indkommende mails, Twitter-beskeder og nyt fra Facebook at dumpe ind på armen, og det er let at danne sig et hurtigt overblik.

Ind i mellem præsenteres vejrudsigten og køretiden til hjemmet. Desuden holder skridttælleren styr på hvor meget du har gået.

På en Twitter-besked kan man markere til foretrukne, lave et retweet og endda indtale et svar.

Et produkt med Android Wear skal ses som et notifikationsværktøj og ikke ”en lille smartphone”, er meldingen omkring G Watch-produkterne fra LG.

Beskeder – vupti så er de væk

Notifikationer kommer fint frem så snart de lander på telefonen. Når du ikke længere vil se beskeden, så træk den mod højre, hvorefter den er væk. Væk. Som HELT væk!

Hvis du igen vil se en besked, vejrudsigten eller en anden notifikation så kan dette ikke lade sig gøre. Jeg har ledt og ledt, men uden held. LG bekræftede efterfølgende, at sådan er det.

Google vil formentlig udsendte en opdatering til Android Wear som gør det muligt, at fortryde læsningen af en besked, men en mere almindelig indbakke-oversigt ligger ikke umiddelbart i kortene.

Nu er vi fremme ved den mest frustrerede del af LG G Watch R, eller rettere af Android Wear-systemet, som jo egentlig bærer skylden.

Ikke et out-of-box device

Med LG G Watch R, LG G Watch og for den sags skyld også andre produkter med Android Wear, skal du ikke forvente at få et smartwatch med out-of-box oplevelse. Det kræver lidt nørderi før man er rigtigt oppe at køre.

I lang tid forstod jeg slet ikke idéen med produktet. Jeg bøvlede med at finde f.eks. mine beskeder, og noget så simpelt som vejret. For godt nok popper blandt andet vejret ind, når Google synes du skal bruge det, men det kan ikke hentes frem igen.

Hvis ikke der er kommet nogle notifikationer, kan G Watch R (Android Wear) blot vise uret. Så et langt stykke hen ad vejen er der tale om et notifikationsdevice.

OH NO Google!

Det er helt tydeligt, at omdrejningspunktet for Android Wear er stemmekommandoerne via kodeordet ”OK Google”, men det er voldsomt skuffende.

Langt fra altid reagerer uret på triggerordet, og når den endelig gør, hører den ofte forkert.

Ligesom OK Google på Android-telefoner forvandles langt de fleste spørgsmål til en Google-søgning. Så regn ikke med at kommandoen ”Show me the weather for Copenhagen” udløser andet end en simpel søgning på Google. Vejret får du i hvert fald ikke.

Android Wear har sige egne kommandoer indbygget, så som ”Show me my steps”, men det er langt fra nok til at oplevelsen bliver tilfredsstillende.

Urets brugerinterface samt kommandoerne er på engelsk. Dansk er endnu ikke en del af pakken.

Opladning hver nat

Alt efter hvordan du anvender G Watch R vil du opleve forskellige batteritider. LG oplyser selv, at det har været vigtigt for dem med en enhed der kunne holde mere end en dag.

Hvis skærmen er slukket, så uret ikke vises, mener LG uret kan holde tre dage. Ved normalt brug beskrives batteritiden som 1,5 dage.

Nok har LG G Watch R et batteri på 410 mAh, men kommer du over et døgn uden opladning, skal du nok være glad.

Til sammenligning har Motorola Moto 360 et 330 mAh på batteriet mens Samsung Gear S kan mønstre 300 mAh.

Der medfølger en ret flot ladedock, som uret placeres i. Med andre ord. Denne skal medbringes hvis du vil lade op ude i byen.

LG G Watch R

LG G Watch R

Konklusion: Bliv betatester for Google

LG G Watch R er et lækkert produkt. Det fysiske udtryk er langt bedre end det vi normalt ser på smartwatches, hvor LG og Motorola aktuelt står for undtagelserne.

Jeg er stor tilhænger af en ensretning af styresystemet, på tværs af produkter fra forskellige producenter. Det giver god mening, og er et kæmpe plus for app-udviklerne.

Når det er sagt, så har jeg med både LG G Watch R og LG G Watch haft fornemmelse af, at være betatester for et halvfærdigt produkt. Alene det at stå med fornemmelsen ”kan den kun vise klokken” og ”hvor er mine beskeder eller opkald” er frustrerende.

Der findes naturligvis forskellige applikationer der kan afhjælpe nogle af problemerne, men det er ikke tilfredsstillende, at blive overladt til sig selv og hvad man selv kan finde af apps. Særligt ikke i en ny produktkategori som smartwatches.

Hvis der ikke sker noget drastisk på platformen, så frygter jeg Apple endnu engang render med kunderne, når Apple Watch bliver klar i 2015.

Jeg vil foretrække et Sony Smartwatch 2 eller et af Samsungs produkter. Begge kører producenternes egne systemer, og har ikke så bred appunderstøttelse, som Android Wear helt klar vil få længere ude i fremtiden. Til gengæld forstår jeg produktet fuldt ud når der er sat strøm til.

I brugsmæssig forstand vil et smartwatch som LG G Watch R, og andre baseret på Andriod Wear, være en skuffelse hvis ikke man er gadgetnørd.

Karakteren ender på skuffende 2 ud af 6 stjerner.

Fordele og ulemper

Fordele

– Lækkert design i høj kvalitet
– Flot rund skærm
– Formentlig bred appunderstøttelse i fremtiden

Ulemper

– Uforståeligt brugerinterface
– Kort batteritid. Opladning kræver dock
– Taler ikke dansk

Mere til historien

Den 18. marts 2014 blev Android Wear introduceret. Så selvom jeg i denne test konkluderet at Android Wear ikke er godt nok, så skal vi også lige huske på, at systemet ikke har ret lang tid på bagen.

OnePlus Pad Go og OnePlus Watch 2 er i handlen

Den nye tablet OnePlus Pad Go og nye variant af OnePlus Watch 2 er klar i handlen. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Ny variant af OnePlus Watch 2 er snart tilgængelig

OnePlus er på vej med en ny variant af deres populære OnePlus Watch 2. Det bliver tilgængeligt i næste uge.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram