Samsung dropper Android på Galaxy Gear

Samsung dropper Android og opdaterer det eksisterende Galaxy Gear med sit eget styresystem Tizen for at få bedre batteritid.

Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear (Foto: Samsung)

Samsungs første smartwatch, Galaxy Gear, blev lanceret med Android platformen, mens de to nye smartwatches Gear 2 og Gear 2 Neo, der blev præsenteret under Mobile World Congress i februar, alle er med Samsungs eget styresystem Tizen.

 – Samsung vil udfordre iOS og Android med Tizen

Nu dropper Samsung angiveligt Android på de første smartwatches, Galaxy Gear. Det skriver TechRadar.com. Det skulle ske ved en opdatering, der udrulles i maj måned, som altså erstatter Android med Tizen.

Om brugerne vil erstatte Android er deres eget valg, da det er frivilligt om de vil opdatere enhederne.

Samsung annoncerer Gear 2 og Gear 2 Neo

Ved at opdatere til Tizen skulle batteritiden blive forbedret, samtidig med det giver større udnyttelse af hukommelsen i uret. Eksempelvis skulle der kunne lægges musik på Galaxy Gear.

Mere til historien

Tizen erstatter Android. Derfor vil særlige tilpasninger, som du har foretaget på dit Galaxy Gear, forsvinde i processen. Samsung har således ikke valgt Googles nye system Android Wear.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.