Det mener jeg om OnePlus Nord CE

TEST: OnePlus Nord CE er en god telefon, der kommer for sent til festen.

OnePlus Nord CE
OnePlus Nord CE fås i farverne blå, sort og sølv (Foto: OnePlus)

Jeg kom lidt sent ind i kampen og modtog først OnePlus Nord CE relativt sent. Fordelen ved det er, at jeg kan afvente, hvad andre anmeldere mener om OnePlus Nord CE, inden jeg danner mig min egen mening. Det kan selvfølgelig både være godt og skidt.

Anmeldelserne jeg har læst kan bedst betegnes som en lunken kop the. Fra 3,5 ud af 5 stjerner hos Android Central og Recordere over 4 ud af 6 ved Ekstra Bladet og 4 ud af 5 hos GSMArena.

Alle er enige om, at Nord CE ikke er noget særligt.

Nu har jeg brugt telefonen et stykke tid og jeg er enig, men det er nu ikke fordi OnePlus Nord CE er dårlig. Den leverer bare ikke noget, som kunderne ikke kan få i forvejen – prisen hos OnePlus er blot højere.

Alternativer til OnePlus Nord CE

OnePlus Nord CE er baseret på Qualcomm Snapdragon 750G, der er en 5G-processor.

Nedenstående telefoner benytter samme platform og befinder sig i den samme priskategori. Dermed er de alternativer til OnePlus Nord CE – eller konkurrenter om du vil.

Dagspriserne er henholdsvis 2.599 for Galaxy A52 5G og cirka 2.220 kroner for Moto G 5G Plus. Disse telefoner er således billigere end OnePlus Nord CE til 2.699 kroner. Jeg har sammenlignet modeller med 128 GB lagerplads.

Det er et stærkt felt

Samsung har den fordel, at de lover fire års software- og sikkerhedsopdateringer. Desuden er Samsungs software gennemprøvet og velkendt for mange. Faktisk er Samsung Galaxy A52 5G så god, at de fleste fint kunne vælge denne over langt dyrere modeller som Galaxy S20 og Galaxy S21.

Motorola kommer med en renere software end både OnePlus og Samsung. Motorola er tro mod Androids oprindelige udtryk og opbygning. Det er ikke en “ren Android” men tæt på.

Når det kommer til designet, er OnePlus til gengæld foran konkurrenterne. OnePlus Nord CE har klart det flotteste design med en tyndere og mere lækker profil.

Billeder taget med OnePlus Nord CE

Det bedste mangler

Hvis du er OnePlus-fan, vil du straks lække mærke til, at OnePlus har udeladt en meget vigtig knap på Nord CE. Det er knappen, hvor du kan vælge mellem lyd, lydløs og vibration. Knappen har siden den første model været en signaturfunktion for OnePlus. Derfor er det skuffende og hovedrystede dumt, at fjerne noget så vigtigt fra produktet.

Til gengæld kan du så glæde dig over, at der i bunden er 3,5 mm. jackstik-tilslutning.

Blandt andre plussider kan jeg nævne en god skærm med 90 Hz opdateringshastighed og fremragende batteritid. Du kan køre op til hele to hele dage uden du behøver opladeren, der medfølger i salgspakken. Opladeren kan i øvrigt lade telefonen til omkring 70 procents kapacitet inden for blot en halv time. Trådløs opladning må du derimod se langt efter.

SÅDAN OPDATERES ONEPLUS NORD CE 5G: Ifølge OnePlus får Nord CE opdateringer af funktioner og Android-udgaver i to år. Sikkerhedsopdateringerne udsendes hver anden måned i tre år.

Aktuelle priser på OnePlus Nord CE 5G

Herunder kan du se dagspriserne på OnePlus Nord CE 5G.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Konklusion: Vent på den næste model

OnePlus Nord CE skal du kun købe, hvis du absolut VIL have en OnePlus og ingen af de andre i den samme prisklasse.

Som nævnt ”fejler” telefonen ikke noget den er blot heller ikke overraskende eller nyskabende. Nord CE er landet i et minefelt af stærke konkurrenter – ja faktisk kommer den lidt for sent til festen og til en for høj pris.

I lang tid har der været rygter om en egentlig efterfølger til OnePlus Nord, der for sin tid var overraskende og nyskabende. Derfor er mit råd: Vent og se hvad OnePlus Nord 2, eller hvad nu navnet bliver, har at byde på.

4 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Min testmodel kørte Android 11 med sikkerhedsniveau 1. februar 2021 samt brugerfladen Oxygen OS 1.0.3.3.

OnePlus Nord CE 5G
Udfordrer Samsung på batteritid – mød OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 imponerer på batteritiden, der sætter Samsung Galaxy Watch og Apple Watch til vægs.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Disse OnePlus-telefoner opdateres med AI-funktioner

LISTE: Her kan du se hvilke OnePlus-telefoner, der bliver opdateret med AI-funktionalitet.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
I dybden med OnePlus 12 og 12R

PODCAST: Jeg fortæller om OnePlus' nyeste modeller. Hør også når jeg overrasker Ida på 9 år med hendes første telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram