Samsung Galaxy A52 5G test | klar til fremtiden

MINITEST: En skarpt prissat nutidig smartphone der er klar til fremtiden. Velkommen til min anmeldelse og test af Samsung Galaxy A52 5G.

Samsung Galaxy A52 5G test og anmeldelse
Min anmeldelse og test af Samsung Galaxy A52 5G konkluderer, at Galaxy A52 5G er et godt køb. Det er ikke længere en nødvendighed at købe en Galaxy S-serie telefon, hvis du vil have en god Samsung-telefon (Foto: MereMobil.dk)

Samsungs topmodeller er generelt ret fede, men i mellemklassen har Samsung gennem årene haft problemer. A-serien har Samsung ikke taget seriøst nok, men efteråret 2020 var i min optik et vendepunkt. Her kom Samsung Galaxy A42 5G , der scorede topkarakter i min bog.

Nu er Galaxy A52 5G en realitet. Selvom den er dyrere, bliver du ikke skuffet. Samsung formår til cirka 3.200 kroner at levere noget, der minder om en topmodel til en attraktiv pris.

Telefonen er så god, at det bliver stadig vanskeligere at argumentere for købet af en S-serie telefon. I hvert fald hvis man ikke er mobilentusiast. Lad mig minde om at en Samsung Galaxy S20 starter fra 5.000 kroner og opefter. Galaxy S21 er endnu dyrere.

5 ting du vil sætte pris på

Disse fem punkter vil mange sætte pris på, når de køber Samsung Galaxy A52 5G. Det er i hvert fald noget af det, som jeg positivt har lagt mærke til.

  • 120 Hz skærm på 6,5 tommer. Den hurtige mere flydende grafikoplevelse fungerer ret godt på Super AMOLED-skærmen, der er skærmtypen med bedre kontrast og farver, end der ses på LCD-skærme, som ellers ofte anvendes på billigere telefoner.
  • 128 GB lagerplads er for mange en afbalanceret større. Ikke for meget eller for lidt. Dertil kommer 6 GB RAM, der i forhold til telefoner med 4 GB RAM, giver lidt ekstra overskud og smidighed i betjeningen.
  • Telefonen er IP67-certificeret og dermed beskyttet mod støv og tildels indtrængende vand.
  • Du kører lang tid på en opladning og med en 15 watt oplader i salgspakken, er du forholdsvist hurtigt online igen, hvis du får kørt strømmen helt i bund. Faktisk understøttes op til 25 watt opladning.
  • Motoren er en Qualcomm Snapdragon 750G, der ikke er markedets nyeste men heller ikke den ringeste. Den leverer ydelsen du har brug for, men har heller ikke en masse overskud til fremtiden. Det er fint de næste 2-4 år frem, hvis ellers du ikke er smartphone-nørd.

Optisk stabilisator og stereolyd

Samsung Galaxy A52 5G
Bagsiden på Samsung Galaxy A52 5G er i mat plastik, der giver dig et godt greb (Foto: MereMobil.dk)

Alene det at Samsung indbygger en fingeraftrykslæser i skærmen, løfter Galaxy A52 5G en etage højere end konkurrenterne, der ofte enten har en sensor i sideknappen eller på bagsiden. Inscreen-sensoren får Galaxy A52 5G til at virke mere moderne.

En anden vigtig opdatering i A-klassen er på kameraoptikken, der nu har fået optisk stabilisator (OIS) i hovedsensoren, så håndrystelserne påvirker billederne mindre. Det er også med til at forbedre billederne, når du fotograferer hvor lyset er dårligt. Du får også makro- og ultra vidvinkel-sensorer.

Jeg skal have med, at du her får stereohøjttalere – også et særsyn for kategorien. 3.5 mm jackstik siger jeg heller ikke nej tak til.

På designet bliver du ikke imponeret, men den frostede og matte plastikbagside gør i dagligen noget godt. Plastik splintrer ikke som glas, hvis du taber den. Desuden er bagsiden mindre glat end glastelefonerne. Du har således et bedre greb.

SÅDAN OPDATERES SAMSUNG GALAXY A52 5G: Ifølge Samsung får Galaxy A52 4G og Galaxy A52 5G tre store Android-opdateringer i produkternes levetid. Sikkerhedsopdateringer udsendes hver måned i tre år. Det fjerde år udsendes sikkerhedsopdateringerne kvartalsvis.

Konklusion: Til dig der vil have Samsung

Samsung Galaxy A52 5G
Samsung Galaxy A52 5G er et godt køb

Mellemklassen er lige nu fyldt med gode smartphones og Samsung Galaxy A52 5G er i nogle sammenhænge for dyr i forhold til andre nogenlunde tilsvarende smartphones, men jeg tror, at mange vil være trygge ved at købe en Samsung-telefon; et navn de kender.

Som tidligere nævnt har Samsung ikke tidligere været særligt seriøse omkring kvaliteten i A-serien, men det er de blevet. Jeg har ikke prøvet alle A-telefoner og kan derfor ikke konkludere på basis af alle modeller, men denne model er et godt køb.

Samsung Galaxy A52 5G er i lighed med Samsungs andre telefoner bygget op omkring One UI, Samsungs brugerflade. Det betyder mange ændringer i Android samt Samsungs egen softwarepakke. Præcis som de dyre modeller.

Min testversion kører One UI 3.1 oven på Android 11 – sikkerhedsniveau 1. februar 2021.

Med Galaxy A52 5G køber du til nutidig telefon, der også er god i fremtiden og med 5G-understøttelse ud af salgspakken.

Bedømmelse: 5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy A52 5G

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy A52 5G.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Mere til historien

I forårets lancering af A-modeller har Samsung også præsenteret Galaxy A52 4G, der vejledende koster 2.599 kroner. Føler du ikke, at du har behov for 5G så kan du rolige købe 4G-versionen.

Samsung Galaxy A52 5G
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram