Samsung Galaxy A52 og A72 er prisrigtige smartphones

Samsung Galaxy A52 og Galaxy A72 er to nyheder i A-serien. Begge telefoner er prisrigtige og interessante for rigtigt mange smartphone-købere.

Samsung Galaxy A52 5G
Samsung Galaxy A52 5G koster 3.199 kroner (vejledende) (Foto: MereMobil.dk)

Den store kamp på smartphone-markedet kæmpes af til på topmodel-niveau, men reelt sker der meget mere i mellemklassen samt på low-end mobilerne. Priserne er skarpe og specifikationerne gode. Det er Samsungs nye A-telefoner et godt eksempel på.

Samsung spiller nye A-modeller på banen, der alle kendetegner sig ved at ramme en bredmålgruppe. Det er de personer, som ikke vil betale forholdsvis meget ekstra for at få en lille smule mere. Dem som stadig synes at 6-, 8- eller 10.000 kroner er vanvittigt for en smartphone.

Her er de nye Galaxy A-modeller og de vejledende priser:

  • Galaxy A52 4G: 2.599 kroner
  • Galaxy A52 5G: 3.199 kroner
  • Galaxy A72 4G: 3.399 kroner

Her får du mest for pengene

Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52 5G har 120 Hz skærmteknologi og Super AMOLED skærm

Det er Galaxy A52 du skal gå efter, hvis du vil have mest telefon for pengene, men læg mærke til, at der er stor prisforskel på 4G- og 5G-versionen. Her skal du virkelig overveje om 5G er vigtigt for dig.

Udover, at den billigste ikke har 4G og desuden kun kommer med 90 Hz skærmteknologi (og ikke 120 Hz som på Galaxy A52 5G) så er produkterne ens. Brugeroplevelsen vil derfor være identisk. Telefonerne både fylder og vejer det samme.

Samsung Galaxy A52’erne har en ret stor 6,5 tommer skærm med Full HD+ opløsning. Desuden bruges der Super AMOLED-teknologi, der gør, at skærmbilledet har gode farver og høj kontrast.

Kamera med stabilisator

Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52 kommer i både en 4G- og 5G-version (Foto: Samsung)

Galaxy A52 4G og 5G-udgaverne har et hovedkamera med 64 megapixels opløsning, der kommer med optisk billedstabilisator (OIS), hvilket for A-modellerne ikke er noget vi har set meget til tidligere.

Stabilisatoren er med til at fjerne de små rystelser hænderne giver, når der skydes billeder, hvor lukketiden er lang – eksempelvis når du fotograferer i mørke omgivelser.

Udover hovedsensoren får du også en ultra vidvinkel (12 megapixels) samt makro- og dybdesensor på A52’erne. I Galaxy A72 er der desuden også en 8-megapixels telefotolinse – ligeledes med optisk stabilisator.

I praksis tror jeg dog ikke, at der er nævneværdig forskel på billederne fra de tre telefoner.

I modsætning til Samsungs topmodeller, S-serien, så benyttes på disse telefoner Qualcomm-processorer. Galaxy A52 4G og Galaxy A72 5G kører på Snapdragon 720, mens Galaxy A52 5G benytter en Qualcomm Snapdragon 750-processor.

Salget starter i marts

Samsung Galaxy A72
Samsung Galaxy A72 fås udelukkende i en 4G-udgave (Foto: Samsung)

Du kan købe Samsung Galaxy A52 og A72 i Danmark fra den 17. marts 2021 i nedenstående konfigurationer.

  • Galaxy A52 4G: 128 GB lagerplads / 6 GB RAM
  • Galaxy A52 5G: 128 GB lagerplads / 6 GB RAM
  • Galaxy A72 4G: 128 GB lagerplads / 6 GB RAM

Alle telefoner kommer med Android 11 samt Samsungs brugerflade One UI i version 3.1.

De nye A-modeller kan købes hos følgende forhandlere:

  • Telia, Telenor, YouSee og 3: Samsung Galaxy A52 5G
  • Power, Elgiganten og Salling Group: Samsung Galaxy A52 4G, A52 5G og Galaxy A72 4G

I slutningen af 2020 anmeldte jeg Samsung Galaxy A42 5G, der i dag koster 2.200 kroner. Telefonen fik topkarakter. Læs testen af Galaxy A42 5G her.

SE OGSÅ: Se priser på Samsung Galaxy A hos Telia Sponseret link

Mere til historien

Samsung har også præsenteret en erhvervsversion af Galaxy A52 5G. Samsung Galaxy A52 5G Enterprise Edition koster 3.299 kroner.

Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Samsung er måske på vej med billig foldbar

Det forlyder, at Samsung er på vej med en billig foldbar smartphone, hvilket måske kan være med til udbrede den formatet til flere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram