Motorola Moto G 5G Plus test | lavpris-5G med kompromisser

TEST: 5G til lavpris, mega lang batteritid og en stor skærm med 90 Hz teknologi. Moto G 5G Plus er god for mange, men den har også sine udfordringer.

Motorola Moto G 5G Plus test
Motorola Moto G 5G Plus (Foto: MereMobil.dk)

Udbredelsen af 5G-nettet, der i skrivende stund ikke er tilgængeligt i Danmark, kommer til at gå rigtigt hurtigt. En af årsagerne til den hurtige udbredelse kommer fra producenter som Motorola og telefonen; Moto G 5G Plus.

Motorola Moto G 5G Plus gør 5G tilgængelig for rigtigt mange, når telefonen koster enten 2.699 kroner for den mindste konfiguration eller 2.999 kroner for den dyreste. Alle, eller i hver fald mange, kan være med.

Denne telefon understøtter 5G Sub-6, der er den første 5G-udgave, som vi vil se i Danmark. Den mere avancerede 5G mmWave, ventes først om et par år. Denne Moto kan ikke bruge mmWave, hvilket du heller ikke skal bekymre dig om.

Inden jeg ser nærmere på hastigheden og brugerfladen, skal du først lige have specifikationerne på telefonen, så du ved, hvad jeg taler om.

Specifikationer: Motorola Moto G 5G Plus

 • Skærm: 6.7″ Full HD+, 21:9, HDR10
 • Opdateringshastighed: 90 Hz
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 765
 • 5G: Ja (sub-6)
 • Kamera: 48 megapixels, 8 megapixels ultra vidvinkel (118gr), 2 megapixels makrosensor (2 cm fokus) og 2 megapixels dybdesensor
 • Frontkamera: 16 megapixels + 8 megapixels (ultra vidvinkel)
 • RAM: 4 eller 6 GB
 • Lagerplads: 64 eller 128 GB
 • NFC: Ja
 • 3.5 mm. jackstik: Ja
 • Batteri: 5.000 mAh
 • Opladning: 20 watt hurtigopladning
 • Trådløs opladning: Nej
 • Mål: 168 x 75 x 9 mm
 • Vægt: 207 gram
 • System: Android 10

Et G til forskel i processoren

Motorola Moto G 5G Plus
Motorola Moto G 5G Plus (Foto: MereMobil.dk)

Det er Moto G-serien, som har været med til at bringe Motorola frem over stepperne. Serien har altid været kendetegnet ved rigtigt gode telefoner til skarpe priser. Jeg husker ingen Moto G, der i nyere tid har fået dårlige anmeldelser. Det er heller ikke tilfældet denne gang.

Motorola har flyttet sig fra Snapdragon 600-serien i processorer og gået op til Qualcomm Snapdragon 765. Her skal du bemærke, at G 5G Plus benytter Snapdragon 765 og ikke Snapdragon 765G, som vi finder i Motorola Edge og OnePlus Nord.

Det manglede ”G” skal du ikke tillægge den store bekymring. Forskellene er minimale. I benchmarkmålinger vil 765G give 10 procent kraftigere grafikydelse, mens den såkaldte single-core måling i Geekbench 5-programmet er 24 procent bedre på processormodellen med et G. I multicoremålingerne er der ingen forskel.

Phyy! Det blev teknisk. For dig betyder det, at Motorola nok har sparet lidt penge i indkøbet af processorer for at levere en telefon, hvor prisen kunne holdes under 3.000 kroner.

Hvis du vil anvende denne smartphone som en smartphone, vil jeg anbefale du tager 6 GB-udgaven. Når vi er nede i disse RAM-mængder, vil du sandsynligvis få en smidigere telefonbetjening, ved at have 2 GB ekstra at gøre med. Er det mest en tale- og SMS-telefon du søger, betyder de ekstra RAM mindre. Kommer du fra en tidligere telefon i Moto G-serien, så vil du uanset hvad opleve den nye som en ret stor opgradering.

Fylder godt i landskabet

Motorola har ikke brugt ret mange designressourcer på Moto G 5G Plus. Den er stor og lidt kluntet. Dens aflange 21:9-format gør den svær at betjene med én hånd. Skærmen er 6,7 tommer med god luft omkring displayet, hvilket ikke ligefrem minimerer det samlede fysiske udtryk.

Fingeraftrykslæseren er placeret på højre kant, men det lange telefonformat gør det svært at nå sensoren – selv for mig med min forholdsvis store hånd. Desuden er der en lille ”skarp” kant i toppen og bunden af sensoren, hvor jeg hele tiden får fornemmelsen af, at knappen kan trækkes af, når fingeren rammer sensoren skævt. Det sker naturligvis ikke. Det bidrager blot ikke til den samlede kvalitetsfølelse.

Når det er sagt, er sensoren yderst præcis og reagerer perfekt hver eneste gang.

Motorola har valgt plastik som hovedmateriale, hvilket nok skyldes at prisen og vægten skal holdes nede. Selvom plastikbagsiden ser fin ud, så er det bare ikke den samme kvalitetsfølelse som når der anvendes glas. Fronten er naturligvis i glas som på de fleste andre smartphones.

Stor skærm med et flot billede

Motorola Moto G 5G Plus
Motorola Moto G 5G Plus (Foto: MereMobil.dk)

Opløsningen på LCD-skærmen er Full HD+ og billedet står flot, men naturligvis havde en AMOLED-skærmtype været at foretrække. Med LCD kan gengivelsen af billede nemlig godt forringes i forhold til, hvordan telefonen holdes i hånden. Dette var for nogle år siden langt mere udtalt, end det er i dag.

Motorola kommer med 90 Hz opdateringshastighed, hvilket betyder, at skærmbilledet tegnes 90 gange i sekundet mod normalt 60. Gevinsten er mere flydende grafik. Bagsiden af medaljen er et højere strømforbrug.

Softwaren er sat til automatisk at justere opdateringen i forhold til indholdet, for at spare strøm, men jeg har fikseret den på 90 Hz, for at teste hvor meget strøm det bruger.

Det skal med, at 90 Hz på Moto G 5G Plus ikke opleves helt så lækkert som på Motorola Edge eller OnePlus Nord. Dette kan der være mange årsager til. Noget af forklaringen bag de højere hertz-tal får du i min techpodcast, episode 70, hvor skærmekspert Rasmus Larsen fra Flatpanels er gæst.

ANMELDELSE: Motorola Edge er skarp og fed til prisen

Jeg glemmer at oplade

Som beskrevet har jeg aktiveret 90 Hz, hvilket giver det højeste strømforbrug. Jeg har dog ikke manglet strøm i testperioden. Motorola Moto G 5G Plus har et kæmpe batteri på 5.000 mAh og når vi samtidigt står med en hardware, der ikke er særligt strømkrævende, så giver det en gigantisk gevinst for dig som mobilbruger.

Jeg har præsteret at køre omkring 50 timer uden opladning og uden jeg har sparet på telefonen eller haft strømbesparelse aktiveret. Det er simpelthen imponerende. Faktisk er det så lang tid, at jeg helt glemte at lade op.

I salgspakken ligger en 20 watt oplader, som Motorola kalder “TurboPower”-oplader. Ret meget ”turbo” er der dog ikke over opladningen. På en halv time fik jeg kun 23 procent strøm på batteriet. Det svarer til, at der oplades med 38 mAh per minut. I forhold til andre telefoner skal du have forholdsvis god tid, når du oplader. Til gengæld holder strømmen altså til lang tids drift.

Skærmbilleder fra Moto G 5G Plus

Kameraet er det største kompromis

v
Motorola Moto G 5G Plus (Foto: MereMobil.dk)

Hovedsensoren på de firedobbelte kameraer har en opløsning på 48 megapixels. Det er mange megapixels, men de er ikke så imponerende som de lyder.

Kameraet har svært ved at stille skarpt på mindre motiver og risikoen for rystede billeder er til stede, da der ikke er optisk stabilisator i kameraet.

Du kan, hvis lysforholdene er gode, tage hæderlige billeder. Du skal her have prisen med i overvejelsen – og jo til prisen er billederne rimelige, men kameraet er nu alligevel det største kompromis.

Jeg har i testperioden ikke haft så gode fotomuligheder og spændende motiver at tage billeder af. Det danske sommergråvejr giver kedelige billeder og understreger faktisk meget godt, at det er når solen skinner, at kameraet kommer til sin ret.

Nattilstanden kan løfte lowlight-billeder, men de er ikke nær så gode, som hvad du får med nattilstand på den 300 kroner dyrere OnePlus Nord.

ANMELDELSE: OnePlus Nord imponerer

Moto G 5G Plus kan tage portrætbilleder, dem med sløret baggrund, makrobilleder og ultra vidvinkel. Formaterne 4:3 (standard), 16:9 samt 21:9.

Videooptageren skyder desuden i 21:9-formatet, hvis du aktiverer det. 21:9 er film- og TV-serieres originale skærmformat. Lad mig minde om at denne Moto har 21:9-format på skærmen, så du kan se eksempelvis Netflix i materialets oprindelige format.

Motorola har indbygget nogle forskellige automatisk indstillinger, kaldet AI-indstillinger, i kameraet. Her bliver billeder automatisk tunet med AI-scenegenkendelse. Du kan også få kameraet, når det er muligt, til at justere dine billeder efter ”rule of thirds”. Du får således automatisk hjælp til bedre billedkompositioner.

Du kan se nogle af mine fotoeksempler herunder. Hvis du vil dybere i kameradelen vil jeg anbefale den omfattende kameraanmeldelse fra GSMArena. Her kan du desuden se nogle billeder, der er taget i meget bedre vejr samt et stort udvalg af nightshots.

SÅDAN BLIVER MOTOROLA MOTO G 5G PLUS OPDATERET: Motorola vil vedligeholde Moto G 5G Plus med sikkerhedsopdateringer hver anden måned i to år. Motorola garanterer én store opdatering af Android-systemet. Det oplyser Motorola til MereMobil.dk.

Galleri: Billeder taget med Moto G 5G Plus

Nattilstand: Moto G 5G Plus vs. OnePlus Nord

Konklusion: Fin til prisen men ikke banebrydende

Motorola Moto G 5G Plus er nok den hidtil billigste 5G-smartphone, hvor du både får en fornuftig telefon men også 5G-mulighed, når teleselskaberne er klar.

Du skal tænke over, at dette er en stor og tyk smartphone – men så får du også en ret stor skærm. Lyden fra højttaleren er middelmådig, men samtalekvaliteten er god. Telefonen yder rigeligt til, at du kan bruge Moto G 5G Plus ”som en smartphone” – men også avancerede 3D-spil går an. Kameraet er telefonens største svaghed, men billedkvaliteten er for prisklassen fornuftig.

Batteritiden giver telefonen sin ultimative styrke og mange vil nok også synes om 3,5 mm. jackstik-muligheden. Du får en fornuftig skærm med moderne 90 Hz-teknologi, men fingeraftrykssensoren på siden giver telefonen et ”gammeldags” touch.

Er du i markedet for en moderne og til dels fremtidssikret smartphone, og er dit budget begrænset til under 3.000 kroner, så er Moto G 5G Plus absolut relevant. Du skal dog ikke lægge mere end 300 kroner oveni inden du rammer OnePlus Nord, der på flere punkter er et bedre produkt.

Motorolas telefon er i forhold til OnePlus Nord bloatwarefri med undtagelse af Motorolas egen Moto app, der dog kan deaktiveres. Du står med andre ord med en stort set ren Android-oplevelse.

4 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Motorola G 5G Plus

Motorola Moto G 5G Plus kan købes fra den 10. august 2020 hos Elgiganten, Telia, Call Me og ProShop. Farverne er Surfing Blue og Mystic Lilac.

I Danmark lanceres telefonen dog kun i Surfing Blue.

Herunder kan du se prisen på 6 GB-versionen, men den findes også med 4 GB RAM. Denne udgave anbefaler jeg dog ikke.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Trods størrelsen en flot telefon – plastik på bagsiden men generelt godt bygget
 • Lækker 90 Hz skærmteknologi og en stor flot LCD-skærm
 • Fantastisk batteritid – stort 5.000 mAh batteri
 • Fornuftige billeder når lyset er godt – men ok til prisen
 • 3,5 mm. jackstik og plads til MicroSD-kort
 • Klar til 5G – næste generations mobilnet
 • Fri for bloatware

Lidt at tænke over

 • Kameraet har blandt andet svært ved at fokusere på mindre motiver
 • Lowlight billeder er ikke specielt imponerende
 • Telefonen virker stor i hånden
 • 20 watt oplader medfølger – men den lader ikke ret hurtig
 • Har ikke trådløs opladning
 • Overvej 6 GB RAM versionen og ikke den med 4 GB

Mere til historien

På telefonens venstre side findes en fysisk genvejsknap til Google Assistent. Knappen kan umiddelbart ændres til at have andre funktioner.

Motorola Moto G 5G Plus
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Her er Moto Buds+ med lyd fra Bose

Motorola er klar med et nyt headset, hvor Bose har hjulpet med at finjustere lyden.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram