Episode #70: Hvor genialt er 120 Hz-skærme egentlig?

1

Skærme med 120 Hz bliver den store skærmnyhed i 2020, mener en ekspert. Bliv klogere på hvad 120 Hz betyder for dig. Hør også om Sonos og mobilopladere.

I år får du højere opdateringshastigheder på din mobilskærm, hvis du køber en af årets topmodeller. Det står klart efter OnePlus har fortalt, at de går på 120 Hz i deres kommende topmodel. Samsung Galaxy S20-serien rygtes også at komme med denne skærmtype. Det samme rygte gælder for Apples kommende topmodeller.

Hvad betyder det for dig, at mobilskærmen opdaterer 120 gange i sekundet fremfor 60 gange, som tilfældet er i dag? Det har jeg spurgt Rasmus Larsen om. Rasmus er indehaver af Flatpanels.dk og ekspert i skærmteknologi.

Rasmus Larsen kan du møde i denne podcastepisode. På forståeligt dansk sætter han skærmteknologien i perspektiv.

Hvis du interesserer dig for skærmformater, så tjek min podcast-episode #61. Her taler jeg med en professionel videoproducent om formaterne på skærme og videoindhold.

Du kan også komme tættere på EU’s ønske om at alle telefoner skal kunne bruge den samme mobiloplader. Denne sag har kørt i 10 år, men noget tyder på at Europa Parlamentet har tabt tålmodigheden. Der tales nu om lovgivning på området. En sådan lov kan potentielt gøre det ulovligt at sælge telefoner inden for EU, der ikke overholder direktiverne på området.

Jeg har talt med EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S) om sagen.

Efter interviewet står det ret klart, at sagen ret meget handler om Android økosystemet på den ene side og Apples på den anden.

EU vil igen have én mobiloplader til alt fra iPhone til Samsung

Til slut i episoden handler det om Sonos, der havnet i en regulær shitstorm efter et tiltag, hvor de gerne vil udfase gamle produkter. Håndteringen har været alt andet end professionel.

Episode 70 af tech-podcasten fra MereMobil.dk er optaget den 27. januar 2020. Dette er den første episode i sæson 6.

Hvis du har kommentarer og idéer så send mig gerne en mail. Min adresse er: [email protected]. Skriv også gerne i kommentarfeltet herunder.

Sådan lytter du til MereMobil.dk

Du kan lytte til podcasten fra din smartphone, computer eller smarthøjttaler.

Vi er tilgængelige på AndroidApple Podcasts og Spotify samt den nye danske tjeneste Podimo.

Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.

Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify

Mere til historien

Min ambition er at udgive en ny dansk tech-podcast cirka hver fjerde uge.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer