Xiaomi vinder delsejr i sag om US-ban af selskabet

En dommer er skeptisk overfor påstanden om, at Xiaomi udgør en trussel for den amerikanske sikkerhed. Dermed vinder Xiaomi en delsejr.

Xiaomi smartphone
Xiaomi vil ikke have hængende på sig, at det påstås, at virksomheden har tætte forbindelser til det kinesiske militær (Foto: Zana Latif)

Den kinesiske virksomhed Xiaomi blev i januar, kort før den daværende præsident Donald Trump forlod posten, smidt på en blackliste, der forhindrer amerikanske investorer i at investere i Xiaomi.

Tilstedeværelsen på blacklisten kunne betyde færre likvide midler til Xiaomi, da amerikanske investorer, som følge af blacklisten, skulle sælge deres aktier i Xiaomi inden den 11. november 2021.

Xiaomi havnede på listen, da det mistænkes, at virksomheden har så tætte forbindelser til det kinesiske militær, at Xiaomi kan udgøre en sikkerhedsrisiko for USA. Heldigvis for Xiaomi blæser der nu mildere vinde da en dommer er skeptisk overfor den påstand.

En dommer bremser sagen til fordel for Xiaomi

Det tyder noget på, at det måske ikke går så slemt for Xiaomi som først antaget.

Fredag stoppede den amerikanske distriktsdommer Rudolph Contreras Xiaomis tilstedeværelse på blacklisten midlertidigt.

Dommeren mente, at Xiaomi måske kunne vinde en komplet tilbagetrækning fra blacklisten. Virksomheden har nemlig tidligere lagt sag an mod to amerikanske ministerier, om den påståede tilknytning til det kinesiske militær.

Xiaomi vil fortsat arbejde på at få retten til at erklære, at brugen af påstande om forbindelser til det kinesiske militær, skal være ulovlige. Xiaomi vil permanent have været betegnelsen, skriver de i en officiel udtalelse.

Det bliver interessant at følge med i om Xiaomi står tilbage som vindere i denne sag. 

Som bekendt er det ikke uvæsentligt, hvordan amerikanske myndigheder reagerer overfor kinesiske virksomheder. Det er Huawei et forrygende eksempel på, da denne virksomhed utvivlsomt har lidt uoprettelig skade som følge af et amerikansk handelsforbud.

Globalt set er Xiaomi en af de største smartphone-producenter, men i Danmark har de hidtil stort set intet solgt. Dette er blandt andet fordi, der ikke har været en dansk organisation. Noget tyder dog på, at dette er ved at ændre sig.

Xiaomi har lige præsenteret topmodellen Xiaomi Mi II med Qualcomm Snapdragon 888 processor, der kommer til salg i Danmark. Telefonen koster lidt over 6.000 kroner med 256 GB lagerplads. Den vil kunne købes hos Power, Elgiganten, ProShop og 3.

LÆS OGSÅXiaomi Mi II kommer med aggressiv pris for en topmodel

Mere til historien

I foråret 2020 kom det frem, at en ekspert i cybersikkerhed advarede mod at købe Xiaomi-telefoner. Den historie kan du læse her.

Xiaomi er klar med sin første elbil – den ligner en drengedrøm

Xiaomi vil være verdens største producent af elbiler. SU7 er den første model. Og sikke en af slagsen.

(mere…)
Vilde telefoner! Xiaomi klar med 2 nye

Virkelig spændende kameraer og fuld power på hardwaren. Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra, der begge kommer til Danmark.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra er lanceret i Kina

Xiaomi har netop lanceret et kamera-monster i Xiaomi 14-serien. Kommer Xiaomi 14 Ultra til Europa?

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Xiaomi 14 lanceres globalt ultimo februar

BEKRÆFTET: Xiaomi har netop bekræftet, at deres flagskibsserie Xiaomi 14 kommer udenfor Kina senere denne måned.

(mere…)
Nye lavpristelefoner: Xiaomi Redmi Note 13-serien

Xiaomi er klar med fire nye billige smartphone-modeller, hvor de fleste kan være med. Læs om Redmi Note 13-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram