Xiaomi lægger sig ud med USA – sagsøger

Xiaomi sagsøger nu to amerikanske ministerier for påstande om Xiaomis tilknytning til kinesisk militær, hvilket har ført til sanktioner mod Xiaomi.

Xiaomi Mi Note 10 Lite
Xiaomi Mi Note 10 Lite fra 2020. Xiaomi vil ikke længere finde sig i, at være på den sorte liste i USA (Foto: Zana Latif)

Xiaomi, en stor kinesisk techvirksomhed, har sagsøgt USA – nærmere bestemt forsvars- og handelsministerierne.

Xiaomi er blev ramt af amerikanske sanktioner, der forhindrer amerikanske investorer i at investere i Xiaomi.

USA blacklister Xiaomi – påstår forbindelse til kinesisk militær

Techvirksomhedens forsyningskæder er ikke ramt og amerikanske firmaer må stadig handle med Xiaomi. Dermed der sanktionerne markant anderledes, end dem som Huawei er udsat for.

Amerikanske virksomheder der har investeret i Xiaomi, er dog tvunget til at sælge deres aktier inden den 11. november 2021.

Amerikanerne har placeret Xiaomi på en liste over virksomheder, som påstås at have tæt tilknytning til militæret i Kina. En påstand som Xiaomi tidligere har afvist, skriver det amerikanske nyhedsmedie CNBC.

I nedenstående podcastepisode kan du får en større forståelse for, hvad det er der gør, at kinesiske virksomheder, kommer i bad-standing hos amerikanerne. Selvom det virker som en ny amerikansk holdning, så trækkes der faktisk spor tilbage til 2005.

Gå frem til 4.23 minutter.

Jeg mener: En bevægelse mod kinesisk teknologi

Set med mine øjne er der lige nu en bevægelse i gang mod kinesisk teknologi. Det er gået op for mange regeringer og virksomheder verden over, at kineserne ikke er vores allierede.

Overvejelserne går i retning af, at man ikke skal lægge kritisk infrastruktur, som mobil- og dataforbindelser, der binder os alle sammen, i hænderne på lande som vi ikke har et værdifællesskab med og afhængigheden af IT er under coronapandemien blevet særligt tydelig.

Det handler om meget mere om hvorvidt vi kan få Googles apps på en Android-telefon.

Fra mit bord fornemmer jeg en underskov af læsere, der henvender sig i min indbakke, for at spørge til om det er “sikkert” at købe en kinesisk smartphone. Det er i sagens natur et spørgsmål, som jeg har rigtigt svært ved at besvare. Men jeg konstaterer, at der lader til at være en stigende bekymring.

I dag produceres rigtigt meget af den vestlige elektronik på fabrikker i Shenzhen i et sydlige Kina, men der findes også produktioner andre steder i verden. Eksempelvis er Samsung Galaxy S21-serien produceret i Vietnam.

https://open.spotify.com/episode/7h6LMukw9SXJMbQNXO9xxK?si=aH8oK7eETleydlDrGrM5kg

BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Jeg har tidligere lavet en liste over forslag til smartphones, som kinesiske virksomheder ikke står bag. Se listen over ikke kinesiske mobiltelefoner her.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Xiaomi kommer måske først med Snapdragon 8 Gen 4

KORT NYT: Den næste topmodel fra Xiaomi ventes at være først på markedet med Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 processoren.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram