Xiaomi lægger sig ud med USA – sagsøger

Xiaomi sagsøger nu to amerikanske ministerier for påstande om Xiaomis tilknytning til kinesisk militær, hvilket har ført til sanktioner mod Xiaomi.

Xiaomi Mi Note 10 Lite
Xiaomi Mi Note 10 Lite fra 2020. Xiaomi vil ikke længere finde sig i, at være på den sorte liste i USA (Foto: Zana Latif)

Xiaomi, en stor kinesisk techvirksomhed, har sagsøgt USA – nærmere bestemt forsvars- og handelsministerierne.

Xiaomi er blev ramt af amerikanske sanktioner, der forhindrer amerikanske investorer i at investere i Xiaomi.

USA blacklister Xiaomi – påstår forbindelse til kinesisk militær

Techvirksomhedens forsyningskæder er ikke ramt og amerikanske firmaer må stadig handle med Xiaomi. Dermed der sanktionerne markant anderledes, end dem som Huawei er udsat for.

Amerikanske virksomheder der har investeret i Xiaomi, er dog tvunget til at sælge deres aktier inden den 11. november 2021.

Amerikanerne har placeret Xiaomi på en liste over virksomheder, som påstås at have tæt tilknytning til militæret i Kina. En påstand som Xiaomi tidligere har afvist, skriver det amerikanske nyhedsmedie CNBC.

I nedenstående podcastepisode kan du får en større forståelse for, hvad det er der gør, at kinesiske virksomheder, kommer i bad-standing hos amerikanerne. Selvom det virker som en ny amerikansk holdning, så trækkes der faktisk spor tilbage til 2005.

Gå frem til 4.23 minutter.

Jeg mener: En bevægelse mod kinesisk teknologi

Set med mine øjne er der lige nu en bevægelse i gang mod kinesisk teknologi. Det er gået op for mange regeringer og virksomheder verden over, at kineserne ikke er vores allierede.

Overvejelserne går i retning af, at man ikke skal lægge kritisk infrastruktur, som mobil- og dataforbindelser, der binder os alle sammen, i hænderne på lande som vi ikke har et værdifællesskab med og afhængigheden af IT er under coronapandemien blevet særligt tydelig.

Det handler om meget mere om hvorvidt vi kan få Googles apps på en Android-telefon.

Fra mit bord fornemmer jeg en underskov af læsere, der henvender sig i min indbakke, for at spørge til om det er "sikkert" at købe en kinesisk smartphone. Det er i sagens natur et spørgsmål, som jeg har rigtigt svært ved at besvare. Men jeg konstaterer, at der lader til at være en stigende bekymring.

I dag produceres rigtigt meget af den vestlige elektronik på fabrikker i Shenzhen i et sydlige Kina, men der findes også produktioner andre steder i verden. Eksempelvis er Samsung Galaxy S21-serien produceret i Vietnam.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Jeg har tidligere lavet en liste over forslag til smartphones, som kinesiske virksomheder ikke står bag. Se listen over ikke kinesiske mobiltelefoner her.

Xiaomi ventes at lancere flagskib ved MWC 2023

Xiaomi vil angiveligt præsentere en kommende topmodel med Leica-kamera ved Mobile World Congress, som afholdes i slutningen af februar.

(mere…)
Eksklusivt kig på Xiaomis foldbare - en Galaxy Z Fold4-killer

VIDEO: Xiaomi Mix Fold 2 er en værdig konkurrent til Samsung Galaxy Z Fold4. Faktisk er den måske en "killer". Se her mine første indtryk af Mix Fold 2.

(mere…)
Xiaomi 13-serien er officiel - læs om Xiaomi 13 Pro her

Den længe ventede flagskibsserie fra Xiaomi er nu officiel. Se specifikationerne på Xiaomi 13 Pro og Xiaomi 13.

(mere…)
Xiaomi 13 klar til lancering på søndag

Xiaomi udskød deres lancering af Xiaomi 13-serien. Nu er planen, at annoncerer telefonerne på søndag.

(mere…)
Xiaomi runder kæmpe milepæl

Xiaomi har netop afsløret, at de har solgt 72 mio. af Redmi Note i Indien siden 2014, men nu er en global milepæl nået.

(mere…)
Xiaomi 13-serien annonceres 1. december

Der har været mange rygter og spekulationer, men nu har Xiaomi bekræftet. Xiaomi 13-serien vil blive lanceret torsdag den 1. december 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram