Xiaomi lægger sig ud med USA – sagsøger

Xiaomi sagsøger nu to amerikanske ministerier for påstande om Xiaomis tilknytning til kinesisk militær, hvilket har ført til sanktioner mod Xiaomi.

Xiaomi Mi Note 10 Lite
Xiaomi Mi Note 10 Lite fra 2020. Xiaomi vil ikke længere finde sig i, at være på den sorte liste i USA (Foto: Zana Latif)

Xiaomi, en stor kinesisk techvirksomhed, har sagsøgt USA – nærmere bestemt forsvars- og handelsministerierne.

Xiaomi er blev ramt af amerikanske sanktioner, der forhindrer amerikanske investorer i at investere i Xiaomi.

USA blacklister Xiaomi – påstår forbindelse til kinesisk militær

Techvirksomhedens forsyningskæder er ikke ramt og amerikanske firmaer må stadig handle med Xiaomi. Dermed der sanktionerne markant anderledes, end dem som Huawei er udsat for.

Amerikanske virksomheder der har investeret i Xiaomi, er dog tvunget til at sælge deres aktier inden den 11. november 2021.

Amerikanerne har placeret Xiaomi på en liste over virksomheder, som påstås at have tæt tilknytning til militæret i Kina. En påstand som Xiaomi tidligere har afvist, skriver det amerikanske nyhedsmedie CNBC.

I nedenstående podcastepisode kan du får en større forståelse for, hvad det er der gør, at kinesiske virksomheder, kommer i bad-standing hos amerikanerne. Selvom det virker som en ny amerikansk holdning, så trækkes der faktisk spor tilbage til 2005.

Gå frem til 4.23 minutter.

Jeg mener: En bevægelse mod kinesisk teknologi

Set med mine øjne er der lige nu en bevægelse i gang mod kinesisk teknologi. Det er gået op for mange regeringer og virksomheder verden over, at kineserne ikke er vores allierede.

Overvejelserne går i retning af, at man ikke skal lægge kritisk infrastruktur, som mobil- og dataforbindelser, der binder os alle sammen, i hænderne på lande som vi ikke har et værdifællesskab med og afhængigheden af IT er under coronapandemien blevet særligt tydelig.

Det handler om meget mere om hvorvidt vi kan få Googles apps på en Android-telefon.

Fra mit bord fornemmer jeg en underskov af læsere, der henvender sig i min indbakke, for at spørge til om det er "sikkert" at købe en kinesisk smartphone. Det er i sagens natur et spørgsmål, som jeg har rigtigt svært ved at besvare. Men jeg konstaterer, at der lader til at være en stigende bekymring.

I dag produceres rigtigt meget af den vestlige elektronik på fabrikker i Shenzhen i et sydlige Kina, men der findes også produktioner andre steder i verden. Eksempelvis er Samsung Galaxy S21-serien produceret i Vietnam.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Jeg har tidligere lavet en liste over forslag til smartphones, som kinesiske virksomheder ikke står bag. Se listen over ikke kinesiske mobiltelefoner her.

Xiaomis el-løbehjul er virkelig godt | Mi Electric Scooter 3

TEST: El-løbehjul i høj kvalitet og gode køreegenskaber, det får du med Xiaomi med Mi Electric Scooter 3.

(mere…)
Ny foldbar fra Xiaomi - mød Mix Fold 2

En ny foldbar smartphone har set dagens lys. Vi ser nærmere på Xiaomi Mix Fold 2, som dog går udenom det danske marked - i hvert fald for nu.

(mere…)
Xiaomi på vej med ny foldbar smartphone

Skal man tro Twitter-brugeren Ice Universe, så er Xiaomi på vej med en ny foldbar smartphone senere på ugen.

(mere…)
Xiaomi tager endnu et spring blandt de helt store

Xiaomi har taget endnu et spring på Fortune 500-listen, som er en hitliste over verdens 500 største selskaber.

(mere…)
Xiaomi bekræfter Xiaomi 12 Lite i fire farver

Xiaomi har bekræftet, at en lillebror til Xiaomi 12-serien er på vej. Telefonen hedder Xiaomi 12 Lite og kommer i en række farver.

(mere…)
Her er Xiaomis første Leica-telefoner

Leica-logoet kommer nu på en serie af Xiaomi-telefoner. Desværre er Xiaomi 12S-serien ikke planlagt til en dansk lancering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram