Episode #74: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog

Huawei er på en næsten umulig mission, mener en teleanalytiker, der ikke levner Huawei mange chancer. Kom tæt på Huawei-sagen i denne episode.

Huawei er hårdt ramt af den amerikanske handelskrig, der nu er forlænget frem til maj 2021. Dermed er der fortsat ingen udsigter til, at Googles apps og services finder vej til Huaweis telefoner.

Konflikten handler slet ikke om apps og smartphone. Det handler om beskyttelse af den kritiske infrastruktur i vesten. I den sammenhæng betragter amerikanerne ikke Huawei som en fornuftig partner. Huawei, samt andre kinesiske virksomheder, udgør en sikkerhedsrisiko, mener amerikanerne.

Huawei-konflikten går ikke nødvendigvis over ved et eventuelt skift af den amerikanske præsident. I Washington er der nemlig bred opbakning til regeringens linje mod Huawei og andre kinesiske virksomheder. Det fortæller teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, der i halvdelen af året bor og arbejder i USA.

– ”Hvis der er lys for enden af tunnelen for Huawei, så er det nok lyset fra et modkørende tog,” lyder det fra John Strand.

Du kan blive klogere på, hvad Huawei konflikten i virkeligheden handler om samt høre om Huaweis udsigter for fremtiden i denne podcastepisode.

Smittesporing via apps og Bluetooth fungerer måske ikke

I Danmark er Netcompany i gang med at udvikle appen SmitteStop. Idéen er, at hvis du har været tæt på en coronasmittet, så får du en besked på telefonen. Teknologien i appen er Bluetooth LE og appen baserer sig desuden på en API, som Apple og Google har defineret.

Bluetooth er måske ikke en anvendelig metode til sikkert at fastslå en afstand eller en kontakt. Det mener datalog Henrik Kramselund Jereminsen. Han siger, at selv i et lukket laboratoriemiljø, er Bluetooth ikke en specielt god teknologi.

Indslaget med Henrik Kramselund stammer fra NØDRADIO, der er teknologikritikeren Anders Kjærulffs podcast. Jeg har fået lov af Henrik og Anders, til at bringe indslaget i podcasten her fra MereMobil.dk.

Du kan høre et uddrag af indslaget i min podcast. Den fulde version finder du i NØDRADIO, som kan hentes via blandt andet Apple Podcasts og Aflyttet.dk. Du skal kigge efter episode 26.

Hvis du vil høre mere om vores digitale privatliv under coronakrisen, så lyt til episode 73 – og hør hvordan myndighederne fik dine teledata, mens du sov.

Sådan lytter du til MereMobil.dk

Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.

Du kan finde os på AndroidApple Podcasts og Spotify samt Podimo.

Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.

Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify

Mere til historien

Denne episode, 74, er den sidste i sæson 6 af techpodcasten fra MereMobil.dk. Har du idéer til sæson 7 så send mig gerne en mail. Min adresse er: [email protected].

Så vigtige er softwareopdateringer til din telefon

PODCAST: Skal du købe en ny telefon, hvis den gamle ikke længere opdateres? Her er svaret.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
I dybden med OnePlus 12 og 12R

PODCAST: Jeg fortæller om OnePlus' nyeste modeller. Hør også når jeg overrasker Ida på 9 år med hendes første telefon.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Podcast gør klar til overhaling

De unge er sultne efter indhold, viser DR's årlige rapport om medieudviklingen i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram