Episode #73: Myndighederne fik dine teledata mens du sov

I lynets hast fik myndighederne adgang til data danskernes adfærd. Opdagede du det skete og mon de i fremtiden vil have flere oplysninger ud af os?

Teleselskaberne har udleveret data om vores bevægelser til Statens Serum Institut (SSI). Lod du i den forbindelse mærke til, hvor let det var for myndighederne, at få adgang til disse data?

Jeg har ikke hørt én eneste person beklage sig over, at myndighederne rækker ud efter vores privatliv. Godt nok er dataene ikke personhenførbare, som det hedder, men mon ikke der heller ikke var negative røster, hvis din og min adfærd kunne følges i realtid af myndighederne?

Godkendelsen gik så hurtigt, at mange danskere nok slet ikke opdagede det.

Nu udleverer teleselskaberne dine data

I en krisesituation tænker vi mere på overlevelse end vores persondata. Det mener i hvert fald journalisten Anders Kjærulff, som er gæst i denne podcastepisode.

Anders er over en årrække blevet kendt via programmet Aflyttet på Radio 24 Syv. Tidligere har han blandt andet været medstifter af Harddisken på P1. I dag kan du møde Anders Kjærulff på Aflyttet.dk og mingarage.net.

I denne episode af min techpodcast spørger jeg blandt andet Anders Kjærulff, om han tror, at vi skal forvente mere – og mere detaljeret overvågning af vores adfærd i fremtiden.

iPhone-test udløste kommentarstorm

Du kan i episoden også høre mine tanker om iPhone SE. Jeg er i forbindelse med min anmeldelse af iPhone SE blevet meget overrasket over, hvor mange føleler denne telefon vækker. Efter to døgn var der over 200 kommentarer på anmeldelsen – og den tæller stadig.

Jeg går desuden tæt på det dilemma som mange smartphonekøbere ofte står i: Behøver jeg en smartphone til 8.000 kroner eller mere? Hvor billigt kan det gøres og hvad går jeg på kompromis med. Jeg forsøger at sætte nogle ord på dette.

VIDEO: Overpris eller mest for pengene – se mobilduellen

Episode 73 (sæson 6) af podcasten er optaget den 30. april 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er [email protected].

Sådan lytter du til MereMobil.dk

Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.

Du kan finde os på AndroidApple Podcasts og Spotify samt Podimo.

Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.

Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify

Mere til historien

Hvis du synes om podcasten så må du meget gerne anmelde den eller dele et link med dine venner og følgere. Det vil jeg blive meget taknemmelig for.

Så vigtige er softwareopdateringer til din telefon

PODCAST: Skal du købe en ny telefon, hvis den gamle ikke længere opdateres? Her er svaret.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
I dybden med OnePlus 12 og 12R

PODCAST: Jeg fortæller om OnePlus' nyeste modeller. Hør også når jeg overrasker Ida på 9 år med hendes første telefon.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram