OnePlus vs Moto duel: Overpris eller mest for pengene?

VIDEO: Bliver du flået, når du giver fire gange så meget for OnePlus 8 Pro – sammenlignet med Motorola Moto G8 Plus til 2.000 kroner?

Hvorfor give 8, 10, 12 eller flere tusinde kroner for en ny smartphone, når du kan købe en ganske fin én for 2.000 kroner?

Jeg har fornylig anmeldt Motorola Moto G8 Power, der koster 1.999 kroner uden abonnement. Da jeg tog Moto G8 Power i brug kom jeg direkte fra OnePlus 8 Pro til 7.899 kroner.

Det store spørgsmål er så: Er en telefon til 2.000 kroner så fire gange dårligere?

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerSponseret linkinternet på adressenSponseret link på 1 minut.

Nej og ja! Vi kommer ikke uden om, at oplevelsen er forskellig, men det er den jo også hvis du køber en mikrobil fremfor en luksusvogn. Eller en skrabet model og den fulde udstyrspakke. Du kommer stadig "kun" fra punkt A til B. Du sidder blot ikke så godt i sæderne med de billige modeller.

Her er begrænsningerne

Når du køber telefon som Motorola Moto G8 Power vil du opleve, at browseren, Facebook, Instagram, spil og forskellige andre apps åbner langsommere end på den dyrere telefon

Kameraet har også sine begrænsninger og designet er heller ikke helt så lækkert.

De billige telefoner udfordres for alvor, når du skifter mellem åbne apps og i det hele taget udfordrer telefonen, ved at give den mange instruktioner på en gang. Alting kører langsommere og det vil helt klart være irriterede for nogle brugere.

OnePlus 8 Pro har, når der måles på ydelsen, en ”motor” som er 3,5 gange kraftigere end Motorola Moto G8 Power. Grafikydelsen er hele 6,3 gange kraftigere.

I første omgang mærker du ikke meget til det, men så snart du skal til at håndtere spil som Asphalt, som er brugt i videoen herover, eller du vil arbejde med billeder og videofiler eller andre større filer, så kommer lavpristelefonen til kort. Tænk på bilerne igen. Du køber jo heller ikke en mikrobil for at køre Europa tyndt med en campingvogn på trækket.

En anden besparelse i denne telefon, samt i mange andre lavprismodeller, er RAM-mængden og lagerpladsen. RAM har blandt andet betydning for, hvor hurtigt apps starter og når du skifter fra den ene app til den anden. 4 GB er klart i underkanten, når telefonen bliver presset.

Lagerpladsen er 64 GB. Det er til gengæld ikke et problem for mig. Jeg udnytter lige nu kun 26 GB, men så snart jeg begynder at hente streamingfilm og musik ned til offline brug, slipper pladsen dog hurtigt op.

Er OnePlus "overprisen" værd?

Hvis du vil have en god allroundtelefon til læsning af nyheder, brug af sociale medier, beskeder og samtaler, så når du LANGT med Motorola Moto G8 Power. Du vil særligt blive glad for batteriet, der holder i op til tre dage uden en oplader.

Moto G8 Power er et prisfornuftigt køb, hvor pris og kvalitet balancerer flot.

Men det ER mere lækkert at bruge OnePlus 8 Pro. Det ER absolut en bedre telefon, men den er også fire gange så dyr. Du kan købe smartphones til hele familien ved at vælge G8 Power fremfor én smartphone til én i familien, når du køber OnePlus.

Du har kun 2.000 kroner

Hvis du KUN har 2.000 kroner til en smartphone, så er Motorola Moto G8 Power en anbefalelsesværdig telefon til prisen. Læs min anmeldelse af telefonen inden du køber, så du ved præcist, hvad du køber.

ANMELDELSE: Motorola Moto G8 Power har et kæmpebatteri til lavpris

Personligt vil jeg nok foretrække en telefon i prisklassen fra 3.500 til 5.000 kroner. Her kan du sagtens finde en telefon med topmodel-lignende egenskaber, hvor listen af kompromisser er mindre.

Motorola har selv Motorola Edge på vej i den prisklasse. Jeg har dog ikke prøvet den endnu. En anden mulighed er Samsung Galaxy S10 Lite. Du kan også se på OnePlus 7T til 4.699 kroner. Hvis du er til Apples iOS-platform så tjek iPhone SE ud.

Du kan læse min anmeldelse af OnePlus 8 Pro her.

Mere til historien

Det er som at spille på rouletten, når du køber en smartphone til under 2.000 kroner. Du kan være rigtig heldig men bestemt også det modsatte. Jeg vil anbefale, at du læser (gerne flere) anmeldelser inden du køber en given model.

OnePlus Nord 3 tæt på lancering

OnePlus ventes at præsentere OnePlus Nord 3 på det indiske marked inden længe. Læs her de nyeste rygter.

(mere…)
Pixel 7a er en solid budgettelefon få forbedringer

VIDEO: Pixel 7a er en budgetvenlig smartphone med svagheder. Se anmeldelsen her og find ud af, om Pixel 7a er pengene værd.

(mere…)
OnePlus Fold afsløres i august

OnePlus har tidligere teaset for, at de ville lancere en foldbar smartphone i år. Nu rygtes det, at de efter sommer vil offentliggøre OnePlus Fold .

(mere…)
På Motorola Razr 40 Ultra er folden næsten usynlig

FØRSTE INDTRYK: Skærmen imponerer og designet er lækkert. Læs vores første tanker om Motorola Razr 40 Ultra, som vi har haft i hænderne.

(mere…)
Motorola Razr 40 Ultra reklame er nu på billboards i Europa

Motorola afslører først deres nye foldbare smartphones i morgen, men topmodellen ses allerede nu på billboardreklamer i Europa.

(mere…)
OnePlus Nord CE 3 Lite test | Det fornuftige valg

TEST: Jeg har testet en fornuftig telefon, til en lav pris, der er oppe mod stærke konkurrenter. Læs min OnePlus Nord CE 3 Lite test.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram