OnePlus vs Moto duel: Overpris eller mest for pengene?

VIDEO: Bliver du flået, når du giver fire gange så meget for OnePlus 8 Pro – sammenlignet med Motorola Moto G8 Plus til 2.000 kroner?

Hvorfor give 8, 10, 12 eller flere tusinde kroner for en ny smartphone, når du kan købe en ganske fin én for 2.000 kroner?

Jeg har fornylig anmeldt Motorola Moto G8 Power, der koster 1.999 kroner uden abonnement. Da jeg tog Moto G8 Power i brug kom jeg direkte fra OnePlus 8 Pro til 7.899 kroner.

Det store spørgsmål er så: Er en telefon til 2.000 kroner så fire gange dårligere?

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerAnnoncelinkinternet på adressenAnnoncelink på 1 minut.

Nej og ja! Vi kommer ikke uden om, at oplevelsen er forskellig, men det er den jo også hvis du køber en mikrobil fremfor en luksusvogn. Eller en skrabet model og den fulde udstyrspakke. Du kommer stadig “kun” fra punkt A til B. Du sidder blot ikke så godt i sæderne med de billige modeller.

Her er begrænsningerne

Når du køber telefon som Motorola Moto G8 Power vil du opleve, at browseren, Facebook, Instagram, spil og forskellige andre apps åbner langsommere end på den dyrere telefon

Kameraet har også sine begrænsninger og designet er heller ikke helt så lækkert.

De billige telefoner udfordres for alvor, når du skifter mellem åbne apps og i det hele taget udfordrer telefonen, ved at give den mange instruktioner på en gang. Alting kører langsommere og det vil helt klart være irriterede for nogle brugere.

OnePlus 8 Pro har, når der måles på ydelsen, en ”motor” som er 3,5 gange kraftigere end Motorola Moto G8 Power. Grafikydelsen er hele 6,3 gange kraftigere.

I første omgang mærker du ikke meget til det, men så snart du skal til at håndtere spil som Asphalt, som er brugt i videoen herover, eller du vil arbejde med billeder og videofiler eller andre større filer, så kommer lavpristelefonen til kort. Tænk på bilerne igen. Du køber jo heller ikke en mikrobil for at køre Europa tyndt med en campingvogn på trækket.

En anden besparelse i denne telefon, samt i mange andre lavprismodeller, er RAM-mængden og lagerpladsen. RAM har blandt andet betydning for, hvor hurtigt apps starter og når du skifter fra den ene app til den anden. 4 GB er klart i underkanten, når telefonen bliver presset.

Lagerpladsen er 64 GB. Det er til gengæld ikke et problem for mig. Jeg udnytter lige nu kun 26 GB, men så snart jeg begynder at hente streamingfilm og musik ned til offline brug, slipper pladsen dog hurtigt op.

Er OnePlus “overprisen” værd?

Hvis du vil have en god allroundtelefon til læsning af nyheder, brug af sociale medier, beskeder og samtaler, så når du LANGT med Motorola Moto G8 Power. Du vil særligt blive glad for batteriet, der holder i op til tre dage uden en oplader.

Moto G8 Power er et prisfornuftigt køb, hvor pris og kvalitet balancerer flot.

Men det ER mere lækkert at bruge OnePlus 8 Pro. Det ER absolut en bedre telefon, men den er også fire gange så dyr. Du kan købe smartphones til hele familien ved at vælge G8 Power fremfor én smartphone til én i familien, når du køber OnePlus.

Du har kun 2.000 kroner

Hvis du KUN har 2.000 kroner til en smartphone, så er Motorola Moto G8 Power en anbefalelsesværdig telefon til prisen. Læs min anmeldelse af telefonen inden du køber, så du ved præcist, hvad du køber.

ANMELDELSE: Motorola Moto G8 Power har et kæmpebatteri til lavpris

Personligt vil jeg nok foretrække en telefon i prisklassen fra 3.500 til 5.000 kroner. Her kan du sagtens finde en telefon med topmodel-lignende egenskaber, hvor listen af kompromisser er mindre.

Motorola har selv Motorola Edge på vej i den prisklasse. Jeg har dog ikke prøvet den endnu. En anden mulighed er Samsung Galaxy S10 Lite. Du kan også se på OnePlus 7T til 4.699 kroner. Hvis du er til Apples iOS-platform så tjek iPhone SE ud.

Du kan læse min anmeldelse af OnePlus 8 Pro her.

Mere til historien

Det er som at spille på rouletten, når du køber en smartphone til under 2.000 kroner. Du kan være rigtig heldig men bestemt også det modsatte. Jeg vil anbefale, at du læser (gerne flere) anmeldelser inden du køber en given model.

5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
OnePlus Nord CE4 Lite er på vej

KORT NYT: OnePlus oplyser, at de i næste uge er klar med lanceringen af den prisvenlige OnePlus Nord CE4 Lite.  

(mere…)
Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
5 bærbare batteridrevne FM-radioer til kriser

KØBSGUIDE: En FM-radio på batterier – eller med solceller – skal være en del af danskernes hjemmeberedskab. Her er 5 billige batteridrevne FM-radioer.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
OnePlus Nord 4 er nok en stærk budgettelefon

Nord-telefonerne har altid givet meget værdi for pengene. Nu er OnePlus Nord 4 på vej og det tegner godt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram