OnePlus 7T test – det er set bedre

TEST: Skærm-grafikken er super flydende, men udløser et højt strømforbrug. Du får en god telefon med flere irritationsmomenter. Læs testen af OnePlus 7T.

OnePlus 7T test
OnePlus 7T (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus høster gode anmeldelser og det er velfortjent. Produkterne fejler ikke noget, men de overrasker heller ikke (længere). Da OnePlus One kom i 2014, var de overraskende. OnePlus havde gode specifikationer til en aggressiv pris.

Siden da har OnePlus fra telefon til telefon sat priserne op. Det er helt i tråd med strategien; en mindre organisation, der koster mindre at drive samt ingen eller meget begrænsede markedsføringsomkostninger. Dette er med til at gøre produkterne billigere. Pengene bruges altså anderledes end hos de store producenter

OnePlus kan jo trods alt ikke producere telefoner billigere end konkurrenterne – i forhold til volumen er stykprisen nok højere. Derfor giver det god mening at skære andre steder, hvis prisen skal holdes nede.

Jeg har over et længere stykke tid brugt OnePlus 7T. Det er bestemt en dejlig telefon. Hvorfor jeg mener, at OnePlus 7T er til den jævne side, får du svaret på herunder i min test af OnePlus 7T.

Et kraftværk af hastighed og varme

OnePlus 7T (Foto: OnePlus)
OnePlus 7T (Foto: OnePlus)

Der er knald på OnePlus 7T. Qualcomm Snapdragon 855+ processoren kører for fuld power derudaf. Du går i hvert fald ikke ned på ydelse.

På Android-platformen rykker den forbi både Samsung Galaxy Note10+, Sony Xperia 1 og naturligvis også OnePlus 7 Pro fra foråret.

Når telefonen sættes under pres, så stiger temperaturen. Efter kun 5-7 minutters videooptagelse i standardformatet Full HD, blev den så varm, at den var ubehagelig at holde på. Varmeudviklingen ses også ved andre højtydende opgaver. Det er længe siden, at jeg har haft en telefon i hænderne, hvor varmeudviklingen ligefrem har udgjort et problem.

Mega flydende skærm

Skærmen er certificeret til HDR10 og HDR+ og har Full HD+ opløsning (2.400 x 1.080 pixels). Det er altså en virkelig god skærmoplevelse du får. AMOLED-skærme, som denne, giver bare gode farver og en sort, der virkelig ER sort.

Det store salgsargument er 90 Hz-opdatering; indholdet på skærmen ”gentegnes” 90 gange i sekundet. Hidtil er standarden 60 Hz på de fleste andre smartphones, tablets og smartwatches.

90 Hz giver mere flydende grafik, når du scroller på et website, glider gennem menuerne samt naturligvis når du spiller grafiktunge mobilspil.

Jeg elsker ny teknologi, der giver mening. Om 90 Hz er i denne kategori, er jeg temmelig meget i tvivl om. Jeg synes ikke forskellen er signifikant bedre fra 60 til 90 Hz. I hvert fald ikke ved almindeligt brug. Spiller du de store mobilspil-titler, så giver det bedre mening – men også her er forskellen ikke totalt vild.

Faktisk har jeg i flere dage kørt med 60 Hz – ved en fejl, uden at tænke over om jeg manglede de 90 Hz. Så lidt betyder det i hverdagen.

Nogle enkelte smartphones har i dag 120 Hz. Det samme gør sig gældende på iPad Pro 2018. Jeg tror, vi skal højere op end 90 Hz, hvis den almindelige forbruger skal synes det for alvor flytter noget.

Husk samtidigt på, at jo højere opdateringshastighed jo mere batteri bruger telefonen.

Nu jeg er ved skærmen, så fungerer lysføleren virkelig dårligt. Den justerer sig som vinden blæser, når jeg bevæger mig fra lyse til mørke omgivelser (og omvendt). Ofte, som i flere gange om dagen, må jeg skrue op for lyset manuelt for at kunne aflæse skærmindholdet. Dette er et irritationsmoment af de helt store.

Bruger meget strøm, men lader lynhurtigt

I forhold til andre telefoner så er OnePlus 7T temmelig strømsulten. Jeg tænker det er en kombination af Snapdragon 855+ processoren og 90 Hz.

Så er det jo godt, at der er en MEGET effektiv oplader med i salgsæsken.

Kapaciteten går fra 0 til 71 procent på 30 minutter. Det er VILDT hurtigt. Det svarer til at lade 99 mAh/minut. Til sammenligning så lader Samsung Galaxy Note10+ med 98 mAh/minut, men det er så også med en 45 watt oplader, der ikke medfølger i pakken.

På cirka en time er batteriet ladet helt op.

MINITEST: Sådan kan du udnytte Samsungs 45 watt hurtigoplader

OnePlus mener ikke, at deres kunder ønsker trådløs opladning. Det skulle angiveligt være grunden til, at OnePlus ikke er gået den vej. Jeg har trådløse opladere forskellige steder i boligen, på kontoret og i bilen. Så for mig er det en mangelvare, når trådløs opladning ikke er en mulighed. Og det er efterhånden ret normalt i smartphones – særligt i det prisniveau.

Kom HELT tæt på

Hvis du har et motiv, der står helt stille, så kan du skyde super-makrobilleder. Du kommer HELT tæt på. Vi taler om en afstand på 2.5 centimeter. Det er dælme sejt!

Du kan herover se to billeder, som jeg har taget. Det ene er taget i normal fototilstand i den tættest mulige afstand. Det andet har jeg skudt med super-makrofunktionen. Imponerende tør jeg godt kalde det.

Kameraet kan desuden tage portræt- og bokehbilleder. 2x optisk zoom er også en mulighed.

Generelt er billederne fra OnePlus 7T gode.

Eksperterne på DxOMark har aktuelt ikke en kameravurdering af OnePlus 7T, men OnePlus 7 Pro scorede 114 point, og er lige nu på en sjetteplads. Jeg har ikke grund til at forestille mig, at vurderingen af den nye telefon vil være dårligere.

Jeg optaget nogle videoklips i testperioden. Her har jeg lagt mærke til, at videoerne er ret flotte på telefonens egen skærm, men når klippene lægges ind i min redigering på computeren, er farverne ikke særligt præcise. Desuden oplever jeg sløring på overfladen – som om kameraet har fået et stykke madfilm henover sig.

Billeder taget med OnePlus 7T

Guldknappen er der stadig

En af de allerbedste, og helt basale, funktioner hos OnePlus er den fysiske knap på siden. Her kan du vælge mellem lydløs, vibrator og lyd. Det er simpelthen genialt. Heldigvis fastholdes knappen på 7T-modellen. Jeg er forundret over, at konkurrenterne endnu ikke i stor stil har kopieret knappen

Følsomheden i skærmen er virkelig god. Det mærker du især, når du skriver beskeder. Skærmen reagerer prompte, og fejltrykkene er derfor minimale.

Selvom OnePlus benytter Gorilla Glass på for- og bagsiden, så er det alligevel lykkedes mig at lave en flænge i glasset. Det er sket i telefonens øverste venstre hjørne. Jeg ved ikke, hvordan det er opstået. Jeg håber, at det blot er mig som har været uheldig, og ikke udtryk for en generel tendens.

Store pilfingre har rodet i Android 10

Min testmodel kører Android 10 med Oxygen OS 10.0.4. Sikkerhedsniveauet er lige nu 5. september 2019. OnePlus lover opdateringer af Android-platformen i to år og med tre års opdateringer af sikkerhedslaget. Datoerne er regnet fra hvornår OnePlus 7T blev frigivet til salg første gang.

Dette er en Android 10-telefon, men det irriterer mig grænseløst at den mest markedsførte funktion, Dark Mode, er flyttet. Vil du køre Dark Mode skal du ind i OnePlus’ Oxygen OS-ændringer og finde det. Det samme gælder for den nye ”Gesture navigation”, der også er standard i Android 10. Denne har OnePlus også rodet rundt i.

Generelt er min holdning, overfor alle Android-producenter, at der ikke skal pilles i noget, som fungerer.

I øvrigt er det sådan, at tilbage-swipe (træk fra venstre kant mod højre kant for at gå tilbage) og tilsvarende funktioner bliver udfordret, hvis du f.eks. har chathoveder fra Facebook Messenger aktiveret.

Når du vil flytte chathoved-genvejen, der ligger oven på brugerfladen, kommer du let til at ramme en af swipe-funktionerne. Derfor risikerer du utilsigtet at aktivere tilbage eller frem. Det er også rigtigt frustrerende.

For mig har det desuden virket forkert, at man skal swipe ned for at besvare et opkald. For mig er det, at swipe ned det samme, som at lukke en fane eller lignende ned eller lægge på i en samtale. I hvert fald IKKE besvare opkald.

Konklusion: Hæderlig og kedelig

OnePlus 7T
OnePlus 7T (Foto: MereMobil.dk)

For under 5.000 kroner får du her en hæderlig smartphone med markedets nok hurtigste opladning, processorkraft til langt ind i fremtiden og en topmoderne skærm med 90 Hz-opdatering.

Mobilbranchen er ubarmhjertig, for der er MANGE som bejler til forbrugerne. Tør du kaste dig over Huaweis produkter, i lyset fra den verserende handelskrig, så er Huawei P30 omkring 800 kroner billigere. P30-famlien er voldsomt stærke på kameradelen, og derfor et oplagt valg for rigtigt mange.

Her finder du Annoncelink dagsprisen på OnePlus 7T.

Jeg falder ikke ned ad stolen over OnePlus 7T. Det ER en god smartphone, men den har nogle åbenlyse problemer som et højt strømforbrug, en lysføler med sit eget liv og en eksterm varmeudvikling, når processoren kommer under pres samt flere småproblemer, der samlet bare bliver trælse.

Jeg er irriteret over OnePlus’ ændringer af Android 10’s standardfunktioner. Jeg bryder mig heller ikke om, at OnePlus fortsat benytter usikker 2D-ansigtsgenkendelse, der kan snydes med et billede. Men de skal have point for den MEGET hurtige og præcise inscreen-fingeraftrykslæser.

Argumenterne for at opgradere fra OnePlus 7’erne ligger ikke lige for. Har du ældre OnePlus-modeller, vil der til være god økonomi i at købe OnePlus 7 i stedet for 7T. OnePlus 7 koster under 4.000 kroner de billigste steder.

Hvedebrødsdagene er talte for OnePlus. De kan ikke længere køre den hjem på prisen, når priserne løbende stiger. Denne gang med et plus på 400 kroner (entry-modellen).

Fra gang til gang flytter OnePlus sig mindre og mindre, og udgiver nok i virkeligheden for ofte nye modeller til at gøre sig relevante.

Topkarakteren vinker et stykke ude i horisonten, og med prisen in mente lander jeg på 4 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Markedets hurtigste processor på Android lige nu
 • Fornuftigt kamera med rigtig vild makro-tilstand
 • God skærm og helt flydende grafik via 90 Hz
 • Præcis udmelding om opdateringer af Android og sikkerhedslaget
 • Lyn-hurtig opladning og hurtigoplader i salgspakken
 • Hurtig og præcis fingeraftrykslæser

Lidt tænke over

 • Højt strømforbrug og ingen trådløs opladning
 • Ingen udvidelse af hukommelsen
 • Har ikke 3.5 mm. jackstik eller adapter i pakken
 • Bliver meget varm ved høj ydelse
 • Lysføleren er irriterende
 • Usikker 2D-ansigtsgenkendelse
 • Dark Mode og Gesture navigation i Android 10 er udskiftet med OnePlus’ egen version.

Afsluttende bemærkninger

Når jeg anmelder telefoner, så benytter jeg altid den model jeg skriver om, som min primære telefon med alle mine data synkroniseret. Efter afslutningen af anmeldelsen fortsætter jeg med at benytte telefonen indtil det næste testeksemplar lander.

OnePlus 7T har været et af de sjældne tilfælde, hvor jeg har skiftet væk fra testtelefonen da anmeldelsen er afsluttet. Der har for mig været for mange småproblemer og irritationsmomenter, der har gjort, at jeg ikke har haft den fornødne tillid til, at kunne fortsætte med den som mit arbejdsredskab.

Mere til historien

OnePlus har en ambition om at blive et top-3 premium smartphonebrand inden 2021 i Europa, Kina, Indien og Nordamerika. I Danmark havde OnePlus en markedsandel på styksalg på 2,4 procent i første halvår af 2019. Rækkefølgen i Danmark er lige nu Apple, Samsung, Huawei, Motorola, OnePlus, Sony og Nokia.

OnePlus 7T
OnePlus har bekræftet lancering af Ace 3 Pro

En ny OnePlus model ventes at blive lanceret i næste uge på det kinesiske marked - måske kommer den også til Danmark.

(mere…)
OnePlus Nord CE4 Lite er på vej

KORT NYT: OnePlus oplyser, at de i næste uge er klar med lanceringen af den prisvenlige OnePlus Nord CE4 Lite.  

(mere…)
OnePlus Nord 4 er nok en stærk budgettelefon

Nord-telefonerne har altid givet meget værdi for pengene. Nu er OnePlus Nord 4 på vej og det tegner godt.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram