Samsung Galaxy Note10+ test | et fremragende fremskridt

TEST: Samsung har stadig evnen til innovation. Samsung Galaxy Note10+ er ganske enkelt fremragende. Læs testen her.

Samsung Galaxy Note10+ test
Samsung Galaxy Note10+ (Foto: MereMobil.dk)

Efter et par halvsløve lanceringer af Galaxy S10-serien i efteråret, hvor jeg tænkte, at Samsung ikke havde så meget mere at byde på, så viser koreanerne med Galaxy Note10-serien en helt anden stil.

Stilen hedder innovation og fremskridt!

Galaxy S10-serien var ikke totalt ringe telefoner, men i bagklogskabens lys kan S10-kunderne godt være ærgerlige over købet. Galaxy Note10’erne er SÅ meget bedre. Samsung har stadig evnen til fremskridt i sig og det viser de her.

Jeg anmelder her den store udgave. Vil du hellere have Galaxy Note10 (uden plus) så kan du roligt læse anmeldelsen alligevel, da produkterne på de fleste punkter er stort set ens.

Herunder finder du først specifikationerne. Dernæst min test af Galaxy Note10+.

Specifikationerne på Samsung Galaxy Note10+

  • Skærm: 6.8 tommer (3.040 x 1.440 pixels), Dynamic OLED, HDR10+
  • Beskyttelse: Gorilla Glass 6 på for- og bagside
  • Processor: Exynos 9825 (64-bit octa-core)
  • RAM: 12 GB
  • MicroSD-kort: Ja
  • Intern hukommelse: 256 eller 512 GB
  • Hovedkamera a: Vidvinkel 12 megapixels, 77gr., AF, f/1.5 / f2.4, OIS
  • Hovedkamera b: Ultra vidvinkel, 123gr, 16 megapixels, f/2.2, OIS
  • Hovedkamera c: Telefoto, 45gr, 12 megapixels, OIS
  • DepthVision kamera: VGA
  • Frontkamera: 10 megapixels, 80gr, (f/2.2 AF)
  • Tilslutning: USB Type C, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, Galileo, Glonass, BeiDou
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4 / 5 GHz) VHT80 MU-MIMO, 1024QAM
  • Batteri: 4.300 mAh
  • Netværk: Enhanced 4×4 mimo, 5CA, LAA, LTE Cat.20
  • IP68-certificeret
  • Størrelse: 77.2 x 162.3 x 7.9 mm. – 196 gram
  • Styresystem: Android 9 med Samsung ONE UI
  • S Pen: Bluetooth Low Energy (BLE) – 5.8 x 4.35 x 105.08 mm, 3.04 gram

S Pen: Vil du bruge den?

Tegner med Samsung Galaxy Note 10+ og S Pen
Tegner med Samsung Galaxy Note10+ og S Pen (Foto: MereMobil.dk)

S Pen tilføjer et brugsscenarie, som ingen andre smartphones på markedet har. Du kan skrive noter, tegne, markere og redigere meget præcist med S Pen, Samsungs bud på en stylus.

Det er fedt, at kunne markere og understrege noget på et screenshot, men det går altså lige så fint med ens finger – uden en stylus.

Jeg har aldrig set nogen skrive notater med pennen på en note-telefon (andet end Samsung-ansatte). Jeg tvivler på, at ret mange benytter pennen til det som er salgsargumenterne; skrive noter og tegne. Dem der gør, er til gengæld vildt dedikerede. Det er en påstand – ikke et faktum.

Galaxy Note10+ kan sættes direkte til en HDMI-baseret projektor. Via Microsoft Powerpoint bliver S Pen pludselig fjernbetjeningen til præsentationen. Genialt! Galaxy Note9 havde, mellem telefonen og S Pen, en rækkevidde på 10 meter. Dette er nu forbedret til 40 meter.

Pennen kan nu registrere bevægelserne du laver i luften, og omsætte dem til brug på telefonen. Således kan du skifte mellem kameratilstandene eller zoome ind og ud. Måske nyttigt hvis ens note står på et stativ et stykke væk. Knappen på pennen udløser kameraet.

Ja! Noget skal Samsung jo finde på. Brugbart? Måske! Får du det brugt? Nok ikke så meget.

Der er dog undtagelser. I testperioden fik jeg brug for, at udfylde, underskrive og returnere nogle vigtige dokumenter, mens jeg var væk fra kontoret. Her kunne jeg via funktionen ”Write on PDF”, samt S Pen, udfylde og returnere via mail. Sådanne situationer udløser en aha-oplevelse. Der ER faktisk situationer, hvor Galaxy Note og S-Pen er rigtig anvendelig.

Apple Pencil er et bedre bud

S Pen til Samsung Galaxy Note 10-series
S Pen til Samsung Galaxy Note10-series (Foto: MereMobil.dk)

Den nye S Pen har en betydeligt lavere forsinkelse mellem pennens spids og stregen, der tegnes på skærmen, i forhold til forgængeren. Latency er 42.4ms på Galaxy Note10-serien. På sidste års note var latency 59ms.

Forskellen kan ses og mærkes. Der er simpelthen meget bedre sammenhæng mellem spids og streg.

Hvis du virkelig vil noget seriøst med en skærm og en pen, så skal du gå efter en iPad Pro med Apple Pencil. Her er latency på blot 20ms.

VIDEO: Derfor er Apple Pencil bedre end S Pen

Apple Pencil er mere præcis og giver eksempelvis muligheder som at skravere med en blyant, ved at lægge pennen lidt ned – fuldstændig som med en rigtig blyant. Apple Pencil registrerer også hvor hårdt der trykkes, og omsætter dette til en digital oplevelse.

Dette gør Samsung kun på kalligrafipennen ikke med den digitale blyant.

Det er underligt, at Samsung i deres notatprogram ikke udnytter pennens sensorer med seks akser (accelerator + gyro) bedre.

Ingen panik over S Pen, hvis ikke du kan eller vil bruge den. Lad den bare sidde i telefonen, hvor den ikke generer. Galaxy Note10+ har så meget andet at byde på.

Bedre sikkerhed og hurtig oplåsning

Samsung Galaxy Note 10-series
Samsung Galaxy Note10-series (Foto: MereMobil.dk)

Samsung tager sikkerheden rigtigt alvorligt. Galaxy Note10+ modtager de månedlige sikkerhedsopdateringer til Android. I testperioden har jeg modtaget både sikkerhedspakken til juli og august. Desuden har Samsung yderligere forbedret fingeraftrykslæseren samt stabiliteten i kameraet med den seneste 300 MB-store opdatering. Denne er i øvrigt udsendt inden telefonen, er nået ud i butikkerne.

Fingeraftrykslæseren er indbygget i skærmen. Det er en såkaldt ”ultra sonic”-sensor, der fungerer ved ultralyd og ikke lys (optisk). Huawei benytter på Mate 20 Pro en optisk sensor.

Galaxy S10 og Galaxy S10+ havde også in-screen sensor, men denne var håbløst ringe. Så ringe at den reelt er uanvendelig. Brugerne var i stedet overladt til PIN-kode, noget gammeldags, eller ansigtsgenkendelse der kunne snydes med et foto eller en video.

Heldigvis er det anderledes nu. Galaxy Note10+ har en fingeraftrykslæser som er VILDT stabil og VILDT hurtig. Jeg har tidligere rost sensoren i Huawei Mate 20 Pro til skyerne – Samsung fortjener samme ros. Selv efter et bad, der udløser rosinfingre, fungerer sensoren.

Irisgenkendelse er (heldigvis) fjernet, så du må nøjes med ansigtskendelse hvor Samsung ikke definerer sikkerhedsniveauet. I dagslys virker genkendelsen fint, men i mørke duer det ikke. Fingeraftrykket er derfor det vigtigste og dét spiller.

Galaxy Note10-serien bliver holdt opdateret i tre år, oplyser Samsung til MereMobil.dk.

Desværre for virksomhederne er Galaxy Note 10+ ikke en del af Enterprise Edition-programmet, der tilbyder store virksomheder adgang til opdateringer i fire år samt en garanti for, at modellen kan købes i to år.

-”The Note is a device that suits the enterprise market perfectly with its benefits. We have together with our reselling partner decided to be streamlined in the offering to the market with one single model for both enterprise and consumers,” lyder det i en kommentar fra Samsung.

Rigtig god batteritid

Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ og Galxy Note 9
Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ og Galxy Note 9 (Foto: MereMobil.dk)

Tidligere har mine batterioplevelser med Samsungs topmodeller ikke været overdrevne gode. Batteritiden har ikke været direkte dårlig, men heller ikke prangende. Også dette er anderledes denne gang.

Samsung har i lighed med tidligere en masse indstillinger i batteridelen inklusive ”Adaptive Battery”, som blev introduceret fra Google med Android 9. Samsungs tilpassede version hedder ”Sæt ubrugte apps i søvntilstand”. Her lægges apps, du ikke har brugt i tre dage (defineres fra 1-7 dage), i seng for at spare strøm.

Galaxy Note10+ har en effektiv udnyttelse af batterikapaciteten på 4.300 mAh, og jeg kan uden problemer holde enheden flyvende i halvandet døgn – såfremt jeg ikke kører med navigation i flere timer eller ser video nonstop, naturligvis.

Systemet analyserer desuden min måde at benytte enheden og diverse apps og funktioner for at optimere batteriforbruget bedst muligt. Det er ikke noget du vil lægge mærke til, andet end der i de første dage står ”lærer stadig” under batteriindstillingerne.

Som standard står batteriindstillingerne til ”Optimeret”, mens skærmopløsningen er sat til 2.280 x 1.080 pixels og ikke den højeste WQHD+ med 3.040 x 1.440 pixels. For mig gør det ikke noget, da jeg ikke kan se eller mærke forskel.

Hurtig oplader ligger i salgspakken

Den medfølgende 25 watts hurtigoplader sender batteriet fra 0 til 62 procent på 30 minutter. Huawei P30 Pro lader hurtigere med standardopladeren, men denne er så også på 40 watt.

Samsung Galaxy Note10+ understøtter opladning med en 45 watts oplader. Denne kan købes som ekstraudstyr. Jeg har forsøgt at anvende f.eks. USB-C laderen fra en MacBook – selvom telefonen indikerer hurtigopladning, så går det ikke særligt stærkt. Dette indikerer, at kun Samsungs egen lader kan udnytte funktionen fuldt ud.

Samsungs vedlagte oplader er i øvrigt en rigtig USB-C lader med USB-C stik i selve laderen. Derfor medfølger der et USB-C til USB-C kabel, ligesom vi også så det på Sony Xperia 1.

VIDEO: Kom tæt på den vilde semi-professionelle videooptager i Xperia 1

Lade-hastigheder via medfølgende kablede opladere

BatteriTidOpladningmAh/minutOplader
S Galaxy Note10+4.300 mAh30 min.0-62 %8825 watt
S Galaxy Note94.00030 min.0-34 %4515 watt
Huawei P30 Pro4.200 mAh30 min.0-70 %9840 watt

Oplader du trådløs kan du med en 15 watt oplader nå 34 procents kapacitet på batteriet på 30 minutter, ifølge Samsung. Til testens afslutning har jeg ikke nået at få en trådløs oplader fra Samsung tilsendt, men da jeg prøvede med Huaweis 15 watts trådløse hurtigoplader, nåede jeg kun 19 procent på en halv time. Det er væsentligt dårligere end hvad Huawei præsterer med Huawei P30 Pro.

Mine tanker går i retning af, at Samsungs løfte kun opnås med Samsungs eget udstyr.

MINITEST: Jeg har testet Samsungs 45 watt hurtigoplader

Blandt de hurtigste lige nu

Samsung Exynos 9825 processor er en af de stærkeste processorer på markedet netop nu. Den yder naturligvis mere regnekraft end Exynos 9825 processoren fra Galaxy Note9, men strømforbruget er i år reduceret med 18 procent samtidigt med at ydelsen er forbedret.

Kølingen er en videreudvikling af det såkaldte Vapour Chamber, der nu er verdens mindste af sin slags. Der er tale om en slags væskekøling ligesom på nogle af Samsung tidligere topprodukter.

I forhold til forgængeren så er den nye model væsentligt koldere ved belastning og brug i længere tid.

Ved dagligt brug flyver alting derud af og ventetider skal du ikke trækkes med. Det er i øvrigt fuldstændig samme oplevelse, som jeg havde med Galaxy S10-serien samt de foregående topprodukter. Du kommer med andre ord ikke til at mangle noget.

Herunder får du benchmark-tallene for den testede model. Som standard er ydeevnen indstillet til ”Optimeret”. Aktivering af høj ydeevne bruger mere strøm, og giver (som du kan se herunder) kun en meget beskeden gevinst.

YdeevneAntutu3D Mark
Galaxy Note10+Høj354.7875.056
Galaxy Note10+Optimeret345.9814.982
Galaxy Note9Høj256.5923.668
Galaxy Note9Optimeret249.3083.608

Verdens bedste kamera – lige nu

Taget med Samsung Galaxy Note10+
Taget med Samsung Galaxy Note10+ (Foto. MereMobil.dk)

Kameraeksperterne hos DxOMark har udråbt Galaxy Note10+ 5G som verdens bedste kamerasmartphone netop nu. Det betyder reelt, at Galaxy Note10+ får den samme vurdering, da der er tale om den samme telefon – med undtagelse af 5G-modulet.

Galaxy Note10 er ikke testet af DxOMark, men forskellen er formodentlig ret lille. Alle tre telefoner deler det samme kamerasystem med den detalje, at Galaxy Note10 ikke har TOF-sensor (Time Of Flight). Det er den sensor, som er med til at skabe dybdeeffekten på særligt portrætbilleder. Den lille model kan stadig tage portrætbilleder, men her foretages beregningen udelukkende digitalt.

I DxOMarks testrapport er Samsung ét point over Huawei P30 Pro, der hidtil har været nummer ét.

Som du kan se i skemaet herunder, så ligger de to telefoner meget tæt. Der skal ikke flyttes mange point inden billedet vipper til den ene eller anden side. Den største forskel ligger særligt omkring zoom.

FOTOFOTOVIDEOVIDEO
ModelGalaxy Note10+Huawei P30 ProGalaxy Note10+Huawei P30 Pro
Exposure96948785
Color88869086
Autofokus991009698
Texture72727358
Noice77787977
Artifacts78698485
Stabilization9394
Flash9699
Zoom7695
Bokeh7570
Kategori score11811910197

Den samlede vurdering blev for Galaxy Note10+ i alt 113 point, mens Huawei P30 Pro fik 112 point.

Kilde: DxOMark, Samsung-testHuawei-test

Sløret baggrund på foto og video

Taget med Samsung Galaxy Note10+
Taget med Samsung Galaxy Note10+, frontkamera. Læg mærke til hvordan der skæres noget af ansigtet i højre side.

En af de mest blærede ting ved Galaxy Note10+ er den slørede baggrund på videoer, hvor du live på skærmen, mens du optager, kan køre med forskellige niveauer af bokeh-effekt. Du kan også skyde motivet i farve, mens baggrunden er sort/hvid. Tilsvarende effekter findes på fotodelen.

Ved brug af effekterne ved videooptagelser skal motivet helst stå nogenlunde stille, da effekten ellers forsvinder. Derfor er det reelt ikke særligt anvendelig.

Udover almindelig bokeh-sløring så kan Galaxy Note10-serien også lave effekterne ”Sløring”, ”Stor cirkel”, ”Rotation” og ”Zoom”. Når du bruger disse i live-fokus delen af kameraet, vil du opleve, at ”Sløring” (der svarer til hvad andre telefoner har) virker bedst. De andre indstillinger har svært ved at skære motivet korrekt ud af baggrunden – i hvert fald i situationer hvor baggrunden ikke bare er en ensfarvet flade.

Samlet er min oplevelse, at der virkelig er tale om et fantastisk godt mobilkamera, der dog ikke tilbyder 50x zoom sådan som Huawei har formået at udvikle.

Læs i øvrigt mærke til frontkameraet, der er centreret i et hul i skærmen øverst på fronten. Hvis du strækker f.eks. film ud til at fylde hele skærmen, er der i sagens natur et hul. Det lærer man dog hurtigt at se bort fra. I øvrigt savner jeg 21:9-format skærmen fra min Sony Xperia 1. 19:9 som Samsung benytter er en underlig fisk.

Billeder taget med Samsung Galaxy Note10+

Eksempler på foto-effekter

Håndholdt video-demo

Optaget gående på brosten med Samsung Galaxy Note10+. Den indbyggede videoredigering har været anvendt til start-skilt og musik. Det er også i denne app at reallyden er fjernet.

Yes! Bixby-knappen er væk!

En af de helt store designnyheder er, at Bixby-knappen er fjernet. Det var Samsung godt nok længe om. Bixby interesserer INGEN i vores markedsområde. Her er det Google Assistant, Siri og Alexa, der regerer.

Samsung har givet powerknappen flere funktioner, så den nu er en action-key.

Du kan åbne kameraet hurtigt ved at dobbelttrykke, aktivere Bixby eller åbne en (næsten) valgfri app. Ved at holde knappen inde kan du enten aktivere slukkemenuen eller vække Bixby. Mulighederne med sluk og genstart er i øvrigt også integreret som en softwareknap i topgardinet.

Desværre kan Google Assistant ikke vælges ved dobbelttryk. Samsung har skjult appen, selvom den er installeret på telefonen. Samsung ønsker åbenbart ikke at konkurrere 1:1 med Google i denne sammenhæng.

Men der findes en work-around. Nørderne hos XDA-developers har skrevet en guide og frigivet en APK-fil. Denne skal installeres manuelt, men den gør det muligt, at tvinge Google Assistant til at åbne via genvejstasten. Selvom det lyder lidt ”hokos-pokus” så fungerer det fremragende.

Skærmbilleder fra Galaxy Note10+

Helt slut med 3.5 mm. jackstik

Samsung Galaxy Note 10-series stik
Der er ikke 3.5 mm. jackstik i bunden på Samsung Galaxy Note 10-serien (Foto: MereMobil.dk)

I længere tid har Samsung holdt fast i 3.5 mm. jackstikket. Stikket har haft sin tid, så efter min mening er det ikke et problem at fjerne det.

Ikke nok med stikket (vil nogen synes) mangler. Der ligger heller ikke en adapter i salgspakken. Ønsker du en adapter, kan den købes ved siden af for 99 kroner.

Jeg har forskellige adaptere liggende, men producenterne er ikke enige om hvordan lyd skal konfigureres i forhold til USB-C porten, hvilket er voldsomt irriterende.

Jeg har prøvet med flere forskellige adaptere, der ikke fungerer. Her i blandt den adapter, der ligger i salgsæsken til Huawei P30 Pro.

Adaptere fra Sony Xperia 1 og iPad Pro 2018 virker, men! Når adapteren til iPad Pro 2018 anvendes, så reduceres lydstyrke en lille smule. Det lader dog til, at Sony, Apple og Samsung følger den samme standard i forhold til USB-C udgangen.

For mig er manglen på 3.5 mm. stikket ikke et problem.

FAKTA: Det er ikke første gang Samsung lancerer flere udgaver af Galaxy Note. Første gang var i 2013/2014. Galaxy Note 3 blev præsenteret den 4. september 2013. I januar 2014 kom Galaxy Note 3 Neo, der var en nedskaleret Galaxy Note 3. Skærmen var 5.5 tommer mod 5.7 tommer på den store version. Desuden var processoren mindre. I efteråret 2014 kom Galaxy Note 4 sammen med Galaxy Note Edge. Her eksperimenterede Samsung med en kurvet skærm på den højre side, der indehold genveje samt nyheds- og informations-tickers.

10’eren er et tiltrængt fremskridt

Samsung Galaxy Note10+ i farven Aura Glow
Samsung Galaxy Note10+ i farven Aura Glow (Foto: MereMobil.dk)

Galaxy Note har tidligere været forbeholdt tech-entusiaster og en særlig målgruppe som synes S Pen er den fedeste feature i verden. Denne gang er det lykkedes Samsung at gøre pennen til en ekstrafunktion fremfor et omdrejningspunkt.

Det er første gang, at Samsung bruger en helt ny processortype i en note-telefon. Traditionen har været, at processoren fra S-modellen i foråret er blevet genbrugt på Galaxy Note i efteråret. Samsung har denne gang taget et nyt skridt op ad tech-stigen, som jeg vurderer vigtigt overfor note-målgruppen.

Kundegrundlaget er, med den mindre note-version, blevet udvidet betragteligt. Måske lykkedes det Samsung at appellere til dem, som vil have den nyeste teknologi i et mindre format?

Samsung har lavet nogle seriøse opgraderinger fra 2018-modellen såvel som fra forårets forkølende Galaxy S10-lancering hvor den mindste model, Galaxy S10e, var den mest interessante.

Jeg er særligt begejstret for fingeraftrykslæseren i skærmen omend jeg havde foretrukket sikker 3D-ansigtsgenkendelse. Omvendt er det fornuftigt ikke at satse på en teknologi, der endnu ikke er standard i Android-platformen. Det har sjældent været gavnligt at have sin egen standard. Bare spørg Huawei, hvor Mate 20 Pro havde ansigtsgenkendelse, der var sikker, men som ingen ville understøtte, fordi det var Huaweis egen opfindelse.

Her er Googles ”Face ID” – sikker låsemetode til Android

Reklamesøjlen er nedtonet

Jeg oplevede Galaxy S10-serien som en reklamesøjle, hvor Samsung forsøgte at få mig til at betale for tjenester, der gavnede Samsung og deres samarbejdspartnere. Det værste eksempel var Wi-Fi delen, hvor jeg med gult i pop-ups blev fortalt, at min forbindelse var usikker. Det var en insisterende skræmmekampagne, hvor partneren McAfee skulle have nogle kunder af Samsung.

Reklamedelen er nedtonet på Galaxy Note10-serien. Mit Wi-Fi kan stadig beskyttes, men nu viser den i stedet en notifikation i top-gardinet, når jeg er beskyttet – fremfor hele tiden at fortælle, at hvis ikke jeg køber produktet så er forbindelsen usikker. Det er et fremskridt.

Wi-Fi forbindelsen
Wi-Fi forbindelsen på et gratis netværk blev automatisk beskyttet (Foto: MereMobil.dk)

Ved et cafébesøg hvor jeg brugte det åbne kundenetværk fik jeg således bare en linje i topgardinet, hvor der stod, at forbindelsen var sikret. Der er 250 MB datatrafik med gratis. For mig er det fint til et cafébesøg.

Galaxy Note10+ er et tiltrængt fremskridt for Samsung. Bedst som jeg troede, at Samsung sakkede bagud, viser de endnu engang hvorfor de er verdens største smartphoneproducent.

SAMSUNG DEX: Galaxy Note10-serien understøtter en helt ny DeX-version, der giver tæt integration med Windows såvel som Mac-computere. Når USB-kablet tilsluttes computeren, så startes DeX brugerinterface i sit eget vindue. Det er muligt at flytte filer mellem computeren og telefonen via drag-and-drop. Op til salgsstarten er DeX tilsyneladende ikke helt klar. Eksempelvis har jeg ikke kunne få fil-flytningen til at fungere på Mac. En alternativ løsning er at bruge Android File Transfer, der virker uden problemer. Du kan fortsat benytte Samsung DeX selvstændigt ved blot at tilslutte USB-C kablet til en skærm og parre et trådløst tastatur/mus med smartphonen. Skærmspejling er også muligt. Du kan læse mere om DeX her.

Konklusion: Ganske enkelt fremragende

Samsung Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10+ (Foto: MereMobil.dk)

Det er sjældent, jeg synes, at en telefon i klassen omkring 8.000 kroner giver value-for-money. Jeg synes stadig det er mange penge, men det betyder noget for mig, at Samsung forpligter sig til vedligeholdelse af softwareplatformen i tre år frem.

Lad mig minde om Samsung Galaxy S7-serien fra 2016, der stadig modtager sikkerhedsopdateringer – dog kun hvert kvartal.

Ifølge Pricerunner koster Samsung Galaxy Note10+ Sponseret link omkring 8.100 kroner.

Skærmen er den bedste på smartphonemarkedet lige nu, ifølge DisplayMate og kameraet har DxOMark kåret til at slå alle andre.

KAMERATEST: Galaxy Note10+ og Note10+ 5G har verdens bedste mobilkamera

Samsungs brugerflade på Android, One UI, smadrer ikke ligefrem Android-oplevelsen – den gør dog heller ikke noget bedre. Personligt synes jeg stadig det er noget pjat at spilde resurser på udviklingen af egne systemapps, når nu Androids egne virker glimrende.

Blandt de negative sider er lydoplevelsen i det medfølgende headset, der ikke er en topmodel værdig. Lydkvaliteten ved samtaler (direkte på telefonen uden headset) er rigtig god, og jeg har ikke haft nogen fornemmelse af dårlig dækning fra hverken mobilnettet, Wi-Fi eller Bluetooth. Disse dele er dog en fornemmelse, og ikke noget jeg har udstyr til at teste.

VIDEO: Se her hvordan radiodækningen fra din smartphone testes

Galaxy Note10+ indeholder alt hvad du kan ønske dig i en smartphone.

6 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • God batteritid
  • Hurtigopladning via kabel (oplader medfølger) og trådløst
  • Trådløs opladning (15 watt)
  • Fantastisk skærm
  • Enestående kamera med mange funktioner
  • Kraftig processor, masser af RAM og hukommelse
  • S Pen er for nogle en fed ekstra-funktion

Lidt at tænke over

  • Ingen 3.5 mm. jackstik – adapter medfølger IKKE
  • Kun plads til MicroSD-kort i plusmodellen
  • S Pen er mere præcis, men Apple Pencil på iPad Pro er bedre
  • Medfølgende headset er ”fint” men ikke mere end det
  • Selvom det er fedt med en kraftig processor er de mange kræfter dog svære at udnytte til fulde

Første kig på Galaxy Note10-serien

Mere til historien

Kun plusmodellen har plads til MicroSD-kort. På Samsung Galaxy Note10 skal du nøjes med den interne hukommelse. Begge modeller understøtter dog to SIM-kort.

Samsung Galaxy Note10+
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
49 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram