Derfor er Apple Pencil bedre end S Pen

44

VIDEO: Kortere latency, sensorer og et bedre greb gør Apple Pencil bedre end S Pen. Se forskellene her.

– ”Apple Pencil opleves væsentligt mere præcis og med væsentligt kortere forsinkelse”.

Sådan skrev jeg i min anmeldelse af Samsung Galaxy Note 9 om den medfølgende S Pen i forhold til Apple Pencil.

Efterfølgende fik jeg en del kritik i blandt andet mailboksen. Nogle læsere mener, at S Pen ikke kan sammenlignes med Apple Pencil. Blandt andet fordi Apple Pencil er ekstraudstyr og kun fungerer på en iPad.

Min pointe var, at Apple fra generation til generation har forbedret forsinkelsen mellem spids og streg (latency). Mellem Galaxy Note 8 og Galaxy Note 9 har Samsung ingen forbedringer gjort på dette punkt.

I ovenstående video forsøger jeg at illustrere min pointe.

Dertil kommer sensorerne i Apple Pencil, der eksempelvis gør det muligt at hælde penne lidt og skravere. Her kommer S Pen til kort. Men begge “penne” kan skelne mellem om du trykker hårdt eller blidt.

S Pen har derimod en kæmpe fordel, som Apple Pencil ikke har. Den er altid med og lige ved hånden, men S Pen er kort og nok ikke det oplagte redskab, hvis man skriver eller tegner i lang tid.

Når alt det er sagt så er S Pen et rigtigt sejt værktøj, som ingen andre mobilproducenter har efterlignet. Samsung har haft denne nicheområde for dem selv siden 2011. Når man ser dygtige tegnere, er det imponerede, hvad man kan lave med en digital pen. Rygterne svirrer dog om, at den næste iPhone vil understøtte Apple Pencil. Holder disse stik så er en konkurrent til Note-serien altså på vej.

I modsætning til Apple Pencil så har S Pen en knap, der udvider funktionaliteten. Apples skrivepen har ingen knapper. S Pen kan altså anvendes på afstand af Galaxy Note 9. Eksempelvis til betjening af videoer eller præsentationer.

Se også min videoanmeldelse af Galaxy Note 9 og læs hele Note 9 anmeldelsen.

Mere til historien

Det er ikke muligt at benytte Apple Pencil på en Galaxy Note telefon. Du kan heller ikke anvende S Pen på en iPad.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
44 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer