Derfor er Apple Pencil bedre end S Pen

VIDEO: Kortere latency, sensorer og et bedre greb gør Apple Pencil bedre end S Pen. Se forskellene her.

- ”Apple Pencil opleves væsentligt mere præcis og med væsentligt kortere forsinkelse”.

Sådan skrev jeg i min anmeldelse af Samsung Galaxy Note 9 om den medfølgende S Pen i forhold til Apple Pencil.

Efterfølgende fik jeg en del kritik i blandt andet mailboksen. Nogle læsere mener, at S Pen ikke kan sammenlignes med Apple Pencil. Blandt andet fordi Apple Pencil er ekstraudstyr og kun fungerer på en iPad.

Min pointe var, at Apple fra generation til generation har forbedret forsinkelsen mellem spids og streg (latency). Mellem Galaxy Note 8 og Galaxy Note 9 har Samsung ingen forbedringer gjort på dette punkt.

I ovenstående video forsøger jeg at illustrere min pointe.

Dertil kommer sensorerne i Apple Pencil, der eksempelvis gør det muligt at hælde penne lidt og skravere. Her kommer S Pen til kort. Men begge "penne" kan skelne mellem om du trykker hårdt eller blidt.

S Pen har derimod en kæmpe fordel, som Apple Pencil ikke har. Den er altid med og lige ved hånden, men S Pen er kort og nok ikke det oplagte redskab, hvis man skriver eller tegner i lang tid.

Når alt det er sagt så er S Pen et rigtigt sejt værktøj, som ingen andre mobilproducenter har efterlignet. Samsung har haft denne nicheområde for dem selv siden 2011. Når man ser dygtige tegnere, er det imponerede, hvad man kan lave med en digital pen. Rygterne svirrer dog om, at den næste iPhone vil understøtte Apple Pencil. Holder disse stik så er en konkurrent til Note-serien altså på vej.

I modsætning til Apple Pencil så har S Pen en knap, der udvider funktionaliteten. Apples skrivepen har ingen knapper. S Pen kan altså anvendes på afstand af Galaxy Note 9. Eksempelvis til betjening af videoer eller præsentationer.

Se også min videoanmeldelse af Galaxy Note 9 og læs hele Note 9 anmeldelsen.

Mere til historien

Det er ikke muligt at benytte Apple Pencil på en Galaxy Note telefon. Du kan heller ikke anvende S Pen på en iPad.

For billig? Tæt på Motorola Moto G53

VIDEO: Du savner en billig basal smartphone, der er god nok til det meste. Du skal se testen af Motorola Moto G53.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
50 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram