Her er Googles ”Face ID” – ny sikker låsemetode

22

Android får nu en sikker låsemetode. Googles nye face unlock benytter samme teknologi som iPhone X. Pixel 4 bliver den første med face unlock fra Google.

Sensors Google Pixel 4
Sensorer på Pixel 4 (Foto: Google)

Google kommer nu med ansigtsgenkendelse til Android, der benytter metoder tilsvarende Apples Face ID. Google tilføjer samtidigt et par forbedringer.

I et blogindlæg beskriver Google, at oplåsningen af ens smartphone skal være sikker. Det mener Google, at de opnår med en ny ”face unlock”-funktion, der får præmiere med Pixel 4.

På toppen af Pixel 4 sidder to infrarøde kameraer, en dot projector og en flood illuminator. Det er stort set den samme teknologi, som Apple anvender i iPhone X-serien.

Telefonen åbnes i én bevægelse

Nogle telefoner kræver i dag, når de skal åbnes, at brugeren tager enheden op, retter sig foran kameraet, venter på oplåsningen, hvorefter der skal laves et swipe på skærmen inden telefonen er klar.

Pixel 4 benytter en såkaldt Soli-sensor til at aktivere face unlocks sensorer, når du rækker ud efter telefonen. Hvis sensorerne og algoritmen bag genkender dig, åbnes telefonen uden yderligere interaktion fra brugeren. Funktionen virker, ifølge Google, i stort set alle vinkler – endda med telefonen på hovedet.

Alle beregninger til face id foretages telefonen. Der sendes ikke face unlock data ud på nettet. Disse deles heller ikke på Googles services. Data til face unlock beskyttes i Pixels Titan M sikkerhedschip. Denne er tilsvarende sikkerhedschippen Apple T2.

Mange Android telefoner kan snydes

Apple var først på markedet med en sikker låsemetode til brug for ansigtsgenkendelse. Det blev til Face ID, der blev introduceret med iPhone X i 2017. Metoden Apple benyttede, slog fingeraftrykssensoren med længder. Face ID var langt mere mere sikker.

Flere Android-telefoner har også ansigtsgenkendelse, men mange benytter en usikker genkendelse, der kan snydes med et billede. En stor undersøgelse fra starten af 2019 viste, at 42 ud af 100 testede telefoner kunne narres med et foto.

Hver enkelt producent har sin egen metode til ansigtsgenkendelse. Det forringer app-udviklernes lyst til at implementere ansigtsgenkendelse som beskyttelse i apps. For det første er metoden usikker. For det andet skal udviklerne tilpasse sig til hver enkelt smartphone-model.

I efteråret 2018 meddelte MobilePay, at de ikke kommer til at understøtte ansigtsgenkendelse på Android før Google lancerer en fælles standard på Android-platformen. MobilePay benytter, i lighed med mange andre apps, Face ID på iOS-systemet, som alternativ til fingeraftrykslæseren.

Derfor vil MobilePay ikke understøtte ansigtsgenkendelse på Android

Det vi ikke ved er, om teknologien Google arbejder på udelukkede kommer på Pixel 4, og ikke deles med andre. Det bedste der kan ske er, at dette bliver startskuddet til en standardisering af ansigtsgenkendelse på Android.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Pixel 4 bliver den første telefon med en Soli radar sensor, der kan registrere små bevægelser med høj præcision. Sensoren giver mulighed for at skifte sang, snooze en alarm og gøre et indgående opkald lydløst blot med en bevægelse. Radarteknologien er betydeligt anderledes end tidligere forsøg fra andre producenter, der typisk har været baseret på f.eks. infrarøde kameraer eller såkaldte time-of-flight sensorer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer