MobilePay vender tomlen ned overfor 3D-ansigtsgenkendelse på Android

Huaweis 3D Face Unlock bliver ikke understøttet i MobilePay, der afventer en fælles standard på Android-platformen.

Du skal ikke forvente at kunne bruge Huaweis nye 3D Face Unlock funktion i apps, som kræver en ekstra sikkerhedsgodkendelse.

3D Face Unlock har den samme opbygning som Apples Face ID, der blev lanceret i efteråret 2017 på iPhone X. Ifølge Huawei tager Mate 20 Pro, som er den første telefon med 3D Face Unlock, kun fejl i én ud af én million gange. Teknologien har altså det samme sikkerhedsniveau som Apples løsning.

ANMELDELSE: Huawei Mate 20 Pro slår Samsung og Huawei selv

Selvom 3D Face Unlock har et højt sikkerhedsniveau, bliver der ikke tale om, at du kan bruge teknologien til oplåsning af MobilePay, der ikke vil integrere producenternes egne løsninger eller sikkerhedsvurdere dem.

- ”Vi afventer en standard ‘Face ID’ løsning fra Google. Alternativet ville være, at vi skulle integrere og sikkerhedsvurdere alle producenternes egne løsninger. Det ønsker vi ikke,” fortæller Peter Kjærgaard, pressechef i MobilePay, til MereMobil.dk.

Han gør opmærksom på, at producenter som eksempelvis Samsung hurtigt var på banen med fingeraftrykssensorer, før Android platformen var klar med teknologien. Her ventede MobilePay til der forelå en fælles standard for fingeraftryksgenkendelse inden den blev implementeret i appen.

3D Face Unlock låser meget hurtigt, og meget præcist, Huawei Mate 20 Pro op. Når du møder en app, der benytter ekstra godkendelse af brugerne – som eksempelvis MobilePay eller LastPass, skal fingeraftrykssensoren benyttes.

Den nye in-screen fingerprintsensor er betydeligt mindre stabil, og langsommere, end de traditionelle sensorer uden på telefonerne. Når scanningen af fingeren fejler skal du bruge PIN-kode.

Mere til historien

Ved lanceringen af iPhone X med Face ID udtalte analytikeren Ming-Chi Kuo, at ville gå omkring halvandet år inden konkurrenterne kunne tilbyde en tilsvarende teknologi.

Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Sådan ser Google Pixel 7a ud – afsløret på video

En video af den kommende Google Pixel 7a er afsløret inden lanceringen. Se Pixel 7a ser ud her – og hvilke farver den kommer i.

(mere…)
Google løser irriterende lydproblem i Android

Det forventes, at Google endelig retter et træls lydproblem i Android-systemet.

(mere…)
Europæisk ”MobilePay” er på vej i år

Det forlyder at en pendant til MobilePay er på vej i løbet af i år. Tjenesten kan håndtere betalinger på tværs af lande.

(mere…)
MobilePay-direktør stopper

Den danske direktør stopper nu hos MobilePay, hvilket oplyses dagen efter han udtalte, at der kan komme brugerbetaling på tale.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
96 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram