MobilePay vender tomlen ned overfor 3D-ansigtsgenkendelse på Android

81

Huaweis 3D Face Unlock bliver ikke understøttet i MobilePay, der afventer en fælles standard på Android-platformen.

Du skal ikke forvente at kunne bruge Huaweis nye 3D Face Unlock funktion i apps, som kræver en ekstra sikkerhedsgodkendelse.

3D Face Unlock har den samme opbygning som Apples Face ID, der blev lanceret i efteråret 2017 på iPhone X. Ifølge Huawei tager Mate 20 Pro, som er den første telefon med 3D Face Unlock, kun fejl i én ud af én million gange. Teknologien har altså det samme sikkerhedsniveau som Apples løsning.

ANMELDELSE: Huawei Mate 20 Pro slår Samsung og Huawei selv

Selvom 3D Face Unlock har et højt sikkerhedsniveau, bliver der ikke tale om, at du kan bruge teknologien til oplåsning af MobilePay, der ikke vil integrere producenternes egne løsninger eller sikkerhedsvurdere dem.

– ”Vi afventer en standard ‘Face ID’ løsning fra Google. Alternativet ville være, at vi skulle integrere og sikkerhedsvurdere alle producenternes egne løsninger. Det ønsker vi ikke,” fortæller Peter Kjærgaard, pressechef i MobilePay, til MereMobil.dk.

Han gør opmærksom på, at producenter som eksempelvis Samsung hurtigt var på banen med fingeraftrykssensorer, før Android platformen var klar med teknologien. Her ventede MobilePay til der forelå en fælles standard for fingeraftryksgenkendelse inden den blev implementeret i appen.

3D Face Unlock låser meget hurtigt, og meget præcist, Huawei Mate 20 Pro op. Når du møder en app, der benytter ekstra godkendelse af brugerne – som eksempelvis MobilePay eller LastPass, skal fingeraftrykssensoren benyttes.

Den nye in-screen fingerprintsensor er betydeligt mindre stabil, og langsommere, end de traditionelle sensorer uden på telefonerne. Når scanningen af fingeren fejler skal du bruge PIN-kode.

Mere til historien

Ved lanceringen af iPhone X med Face ID udtalte analytikeren Ming-Chi Kuo, at ville gå omkring halvandet år inden konkurrenterne kunne tilbyde en tilsvarende teknologi.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
81 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer