DxOMark: Samsung Galaxy Note 10-serien er nu bedste kameramobiler

24

Samsung banker Huawei i kameratest. DxOMark har testet kameraet på Galaxy Note 10+ 5G og kårer Samsungs nye note-serie som den nye “kamerakonge”.

Samsung Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Note 10+ (Foto: MereMobil.dk)

Kameraeksperterne fra DxOMark har haft Samsung Galaxy Note 5G under luppen. Galaxy Note 10+ 5G er kåret til at have kameraets bedste kamera.

Samsung Galaxy Note 10 er en mindre note der ikke mangler power

FAKTA: DxOMark har testet Galaxy Note 10+ 5G, men kameraet og softwaren omkring kameraet er ens i Galaxy Note 10+ 5G og Galaxy Note 10+. Derfor dækker kameratesten begge top-modeller i Galaxy Note 10-serien. Samsung Galaxy Note 10 har stort set det samme kamerasetup som topmodellerne, men mangler en TOF-sensor. Derfor kan Galaxy Note 10 have et lidt ringere kamera, men dette foreligger der ikke en test af.

Samsung Galaxy Note 10+ er en tiltrængt opgradering

Galaxy Note 10+ 5G har opnået 113 point samlet set. Dermed har den altså vippet Huawei P30 Pro af pinden. Nærmere præcis har Galaxy Note 10+ 5G scoret 118 i foto, mens den i video har fået 101 point.

Fordeling af point til Samsung Galaxy Note 10+ 5G i DxOMarks test (Kilde: DxOMark)
Fordeling af point til Samsung Galaxy Note 10+ 5G i DxOMarks test (Kilde: DxOMark)

Huawei P30 Pro har 5x optisk zoom, hvor Galaxy Note 10+ 5G ”kun” har 2x optisk zoom. Men på trods af dette klarer den sig altså bedre i testen. Det er særligt på videodelen, at Samsung Galaxy Note 10+ 5G rykker fra Huawei P30 Pro. Denne fik 119 i stillbilleder og 112 point samlet set. Så kapløbet er tæt.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G, udendørs video

Samsung Galaxy Note 10+ 5G klarer sig bedre på farver og tekstur, ifølge DxOMark. I kameradelen er det på eksponering, farver, artifakter, blitz og bokeh, at Samsung hiver sejren hjem.

Det koster Samsung Galaxy Note 10-serien

Selfiekameraet klarer sig også rigtig flot. Det scorer 99 point. Du kan læse den fulde test på DxOMarks hjemmeside.

Vi glæder os til at teste Galaxy Note 10’erne i nærmeste fremtid – og se om vi er enige i bedømmelsen af kameraet.

Vores første kig på Galaxy Note 10-serien

Mere til historien

Selvom Samsung nu netop har førstepladsen med Galaxy Note 10+ 5G hos DxOMark, så fortsætter kameraudviklingen. Samsung har netop annonceret en ny kamerasensor, som slår tidligere rekorder. Den kommer med hele 108 megapixels og giver mulighed for 6K-videooptagelse i 30fps.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer