Samsung Galaxy Note 10+ er en tiltrængt opgradering

Galaxy Note 10+ gør igen note-serien relevant for tech-entusiasterne. Måske den note du har ventet på?

Samsung Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Note 10-series (Foto: MereMobil.dk)

Da Samsung Galaxy Note 9 landede sidste år, sad jeg oplevelsen af, at det mest af alt blot var en Samsung Galaxy 10+ med en betjeningspind. Sådan er det heldigvis IKKE denne gang. Galaxy S10+ er helt sin egen.

Galaxy Note 10+ kommer med den største skærm, vi hidtil har set på en telefon i note-serien. Sidste års 6.4 tommer på Galaxy Note 9 er i år blevet til 6.8 tommer. Større skærme bruger mere batteri, hvilket nok er en af grundene til, at Samsung har givet batteriet 300 mAh mere så kapaciteten nu er oppe på 4.300 mAh.

Du kan også se frem til flere RAM. Begge hukommelses-størrelser af plusmodellen har 12 GB. På den interne hukommelse er der også sket noget. Entry-modellen med 128 GB lagerplads og 6 GB RAM er fjernet. Nu startes ved 256 GB lagerplads og altså 12 GB RAM.

Læg også mærke til den nye Exynos 9825 processor samt triplekameraet med både ultravidvinkel og telefotolinser. Netværksdelen er på Galaxy Note 10+ LTE Cat.20 mod LTE Cat.18 på Galaxy Note 9.

Herunder kan du se alle specifikationerne på Samsung Galaxy Note 10+. 

Samsung har desuden præsenteret en mindre note-udgave, hvor skærmen er 6.3 tommer, hvilket er en 0.1 tommer mindre end Samsung Galaxy S10+. Du kan læse mere om Samsung Galaxy Note 10 her.

Samsung Galaxy Note 10+

 • Skærm: 6.8 tommer (3.040 x 1.440 pixels), Dynamic OLED, HDR10+
 • Processor: Exynos 9825 (64-bit octa-core)
 • RAM: 12 GB
 • MicroSD-kort: Ja
 • Intern hukommelse: 256 eller 512 GB
 • Hovedkamera a: Vidvinkel 12 megapixels, 77gr., AF, f/1.5 / f2.4, OIS
 • Hovedkamera b: Ultra vidvinkel, 123gr, 16 megapixels, f/2.2, OIS
 • Hovedkamera c: Telefoto, 45gr, 12 megapixels, OIS
 • DepthVision Camera: VGA
 • Frontkamera: 10 megapixels, 80gr, (f/2.2 AF)
 • Tilslutning: USB Type C, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, Galileo, Glonass, BeiDou
 • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4 / 5 GHz) VHT80 MU-MIMO, 1024QAM
 • Batteri: 4.300 mAh
 • Netværk: Enhanced 4×4 mimo, 5CA, LAA, LTE Cat.20
 • IP 68 certificeret
 • Størrelse: 77.2 x 162.3 x 7.9 mm. – 196 gram
 • Styresystem: Android 9 med Samsung ONE UI
 • S Pen: Bluetooth Low Energy (BLE) – 5.8 x 4.35 x 105.08mm, 3.04 gram

Flere nyheder i Note-delen

S Pen til Samsung Galaxy Note 10-series
S Pen til Samsung Galaxy Note 10-series (Foto: MereMobil.dk)

Fans af S Pen og note-konceptet bliver ikke skuffede over Galaxy Note 10+. Der er fortsat nyheder og forbedringer til særligt Samsung Notes.

Mange vil nok lægge mærke til, at oversættelse af ens kragetræer til tekst, er blevet mere intuitiv. Teksten kan efterfølgende konverteres til blandt andet PDF eller Word-filer.

S Pen indeholder nu en sensor, der reagerer på seks akser. Ved at bevæge S Pen i luften, kan der eksempelvis skiftes mellem front- og hovedkameraerne. Du kan skifte kameraets tilstande (foto, video, panorama m.fl.) ved at bevæge pennen fra side til side. En anden mulighed er at zoome ind ved at ”tegne” cirkler i luften.

Desuden åbner Samsung S Pen for udviklere, så S Pen funktionerne lettere kan integreres i tredjepartsprogrammer.

Selvom S Pen bevægelserne virker smarte, så er det nok ikke noget man kommer til at bruge så meget.

Samsung har desuden inkluderet en videoredigeringsapp, hvor S Pen gør mere præcise justeringer mulige. Udover Samsungs egen app til videoredigering så kan S Pen benyttes videoprogrammet i Adobe Rush.

Adobe har udviklet en version af Rush specielt til Galaxy Note 10-serien. GPU (grafikhåndtering) i appen er optimeret til Note 10-serien. Det samme er understøttelse af HDR10+ og Samsung DeX. Adobe tilbyder desuden Galaxy-brugere en rabat på 20 procent i en kampagneperiode.

Den nye S Pen kommunikerer via Bluetooth Low Energy (BLE). Vægten er 3 gram. Opladningen sker, ved at sætte S Pen i dens slot, ligesom den foregående model.

Samsung har denne gang forbedret forsinkelsen mellem spidsen og stregen, der tegnes. Den såkaldte "latency". Galaxy Note 10+ har en latency på 42.4ms. På Galaxy Note 9 var latency på 59ms. Til sammenligning kører en iPad Pro med Apple Pencil med en latency på 20ms.

Bedre integration med Windows og Mac

Med Galaxy Note 9 blev det muligt at tilslutte en monitor eller projektor til telefonen, blot ved at sætte et USB-C kabel i bunden af Galaxy Note 9. Dermed kunne man eksempelvis afvikle en Powerpoint-præsentation udelukkende ved brug af noten. S Pen fungerer i denne sammenhæng som fjernbetjening til præsentationen.

Galaxy Note 10+ udvider mulighederne og integrerer nu med Windows og Mac, således det er lettere at overføre filer mellem telefonen og computeren. Hvordan det i praksis fungerer, bliver interessant at se nærmere på, når testenhederne lander.

På dette punkt har Samsung i øvrigt indgået et strategisk samarbejde med Microsoft for at skabe en ”seamless connection between your PC and phone,” som Samsung bemærker.

Samsungs eget Windows-a-like brugerinterface, Samsung DeX, er forsat tilgængelig, når en skærm tilsluttes.

Ekstra meget power

Samsung Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10+ (Foto: MereMobil.dk)

Den nye Exynos 9825 processor, som Samsung selv står bag, er en del kraftigere end Exynos 9820, der sad i Galaxy Note 9.

Ifølge Samsung er den nye CPU op til 33 procent hurtigere end forgængeren. Grafikprocessoren (GPU) er 42 procent hurtigere, forlyder det. Strømforbruget i processoren er desuden reduceret med 18 procent.

Samsung har desuden videreudviklet deres såkaldte Vapour Chamber til køling af telefonen. Vapour Chamber i Note 10-serien er verdens mindste af sin slags.

Den kraftige motor er perfekt i forhold til tungere opgaver som at redigere videoer eller spille Call of Duty for mobile.

Udnyttelsen af processor- og grafikkræfterne ses også i videooptageren, der har fået live-focus funktion. Her kan der nu laves flere versioner af sløret baggrund bag personen på videoen. Man kan også lave baggrunden i sort/hvid, mens motivet er i farver – alt sammen live mens der optages.

Skærmoptageren, der kan optage screenshots som video, har mulighed for at vise et billede af den som optager på skærmen, mens optageren kører. Igen et udtryk for, at telefonen ikke mangler overskud.

Hurtigopladning trådløst og med kabel

30 minutters opladning giver en hel dags strøm, lover Samsung. De 4.300 mAh i batteriet kan lades med hurtigopladning via kabel såvel som trådløst.

Der medfølger en hurtigoplader i pakken på 25 watt, men 45 watt er understøttet. Det oplyser Samsung til MereMobil.dk. Til sammenligning fulgte en 15 watt oplader med til Galaxy Note 9.

Den medfølgende oplader bruger kun 65 minutter på en fuld opladning. Lades der trådløst med en understøttet 15 watt oplader, så tager det 107 minutter at gå fra 0-100 procent på batteriet.

Samsung lover, at de fortsat har fokus på at optimere strømforbruget, så det ikke stikker af. Dette bliver interessant i forhold til anmeldelsen. Galaxy Note 9 klarer sig gennem en arbejdsdag uden nødopladning, men så heller ikke meget mere. Jeg håber, at 10’eren klarer sig bedre.

Farvel til Bixby-knappen

Samsung Galaxy Note 10-series
Samsung Galaxy Note 10-series (Foto: MereMobil.dk)

En af de bedste nyheder ved Samsung Galaxy Note 10+ er, at Bixby-knappen ENDELIG er fjernet. Samsung har tilsyneladende (langt om længe) forstået, at ingen gider have deres Bixby-knap.

Faktisk er knapdesignet ændret så kun venstre side har knapper. Lydstyrke (op/ned) er placeret øverst på siden, mens powerknappen sidder lige under.

Hvis du, mod forventning, er Bixby-fan, så kan powerknappen i øvrigt aktivere Bixby, ved at holde knappen inde et lille stykke tid.

Udover et farvel til Bixby er Samsung Galaxy Note 10+ den første Samsung-telefon uden 3.5 mm. jackstik.

Galaxy Note 10+ 5G ligger i skuffen

Samsung gør klar til fremtiden hvor 5G-netværkene søsættes. Derfor er Galaxy Note 10+ også klar i en 5G-version, men denne holdes i skuffen lidt endnu.

Specifikationen er: 5G Non Standalone (NSA), Sub6 / mmWave.

Det betyder, at Galaxy Note 10+ 5G benytter 4G-netværk som basislinje for datakommunikationen. 5G anvendes udelukkende til at booste hastigheden. Note 10+ 5G kan dermed ikke køre på et ”rent”-5G-net. Den er afhængig af 4G.

Først længere ude af tidslinjen kommer rigtig 5G. Det kaldes SA (Stand Alone), som ikke er understøttet på denne model.

BAGGRUND: 5 hurtige om 5G - forstå fremskridtet

Samsung Galaxy Note 10+ 5G benytter frekvenser under 6 GHz, og kan dermed ikke udnytte mmWave.

5G-udgaven kommer ikke til Danmark. I hvert fald ikke før netværkene bliver klar.

Fed ny farve

Hvis du ikke er den konservative type, så glæd dig til farven Aura Glow, som er farven du, efter min opfattelse, bør vælge. På pressefotos ser den kedelig ud, men live reflekterer den lyset helt specielt. Lidt i stil med hvordan CD-plader reflekterer lyset. Det ser SÅ fedt ud.

Tør du ikke være SÅ vild, så kan du blot købe den betydeligt mere kedelige Galaxy Note 10+ i Aura Black i Danmark.

Internationalt findes Galaxy Note 10+ i farverne: Aura Glow, Aura Black og Aura White.

Første billeder af Galaxy Note 10+ i Aura White

Det koster Galaxy Note 10+ i Danmark

Du kan købe Samsung Galaxy Note 10+ for 8.499 kroner uden abonnement. Det er for 256 GB versionen.

Den store version på 512 GB koster 9.399 kroner.

Alle udgaver har 12 GB RAM og mulighed for at benytte microSD-kort.

Forsalget starter den 7. august 2019. Fra den 23. august 2019 vil Samsung Galaxy Note 10+ være i butikkerne.

ALLE PRISER: Her er alle priserne på Galaxy Note 10-serien

FAKTA: Det er ikke første gang Samsung lancerer flere udgaver af Galaxy Note. Første gang var i 2013/2014. Galaxy Note 3 blev præsenteret den 4. september 2013. I januar 2014 kom Galaxy Note 3 Neo, der var en nedskaleret Galaxy Note 3. Skærmen var 5.5 tommer mod 5.7 tommer på den store version. Desuden var processoren mindre. I efteråret 2014 kom Galaxy Note 4 sammen med Galaxy Note Edge. Her eksperimenterede Samsung med en kurvet skærm på den højre side, der indehold genveje samt nyheds- og informations-tickers.

Skal den være mindre og billigere?

For at tilfredsstille dem som ønsker en lettere og mindre smartphone, hvor S Pen stadig kan anvendes, har Samsung også en ”ikke plus” i deres Note-lineup. Denne hedder blot Samsung Galaxy Note 10.

Skærmen er 6.3 tommer mod 6.8 på plusversionen. Processor- og grafikchip er ens, men du må nøjes med 8 GB RAM og 256 GB som den maksimale lagerplads.

Samsung Galaxy Note 10 har IKKE mulighed for at benytte MicroSD-kort og har heller ikke 3.5 mm. jackstik.

Galaxy Note 10 koster 7.499 kroner.

Første kig på Galaxy Note 10-serien

Mere til historien

En undersøgelse Samsung har lavet viser, at 58 procent af note-kunderne ikke har et 9-4-kontorjob, hvor de lukker ned og går hjem. 82 procent af kunderne mener desuden, at det er vigtigt at eje den seneste nye teknologi.

Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 test | én STOR forskel

TEST: Der er én stor forskel fra Galaxy Z Fold4 til Z Fold5, men er det nok til at retfærdiggøre den høje pris? Læs min test af Samsung Galaxy Z Fold5 og få svaret.

(mere…)
Samsung klar med The Frame til Disney-fans

KORT NYT: Er du fan af Disney og står og skal have et nyt TV, så er Samsung klar med The Frame i en særlig ”Disney 100 Edition”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram