Antennemodul til 5G millimeterradiobølger er klar

6

Qualcomm er klar med små 5G NR antennemoduler til smartphones der skal kunne bruges på 5G-nettet.

Den store amerikanske producent af kommunikationsudstyr, Qualcomm, kan nu levere små 5G NR antennemoduler, som skal bruges til fremtidens 5G smartphones. Helt specifik handler det om antennemoduler til millimeter radiobølger, som kan indbygges i fremtidens 5G NR smartphones. Det fortæller Qualcomm i en pressemeddelelse.

Qualcomm QTM052 antennemodul og Qualcomm Snapdragon X50 5G modem (Foto: Qualcomm)
Qualcomm QTM052 antennemodul og Qualcomm Snapdragon X50 5G modem (Foto: Qualcomm)

Fremtidens 5G NR mobilnetværk vil bruge to forskellige frekvensbånd.  Millimeterradiobølger – ofte betegnet som mmWaves – vil blive brugt til at opnå utrolig høje datahastigheder, mens såkaldte sub-6 GHz radiobølger vil bruge brugt til både høj overførselshastighed og god radiodækning.

mmWaves er radiobølger på et meget højt frekvensbånd (typisk over 20 GHz), som giver utrolig meget kapacitet, men tilgengæld skal der være næsten frit sigte mellem smartphone og nærmeste mobilmast, før man overhovedet kan benytte det høje frekvensbånd.

Derfor er det stadigvæk nødvendigt at bruge frekvensbånd under 6 GHz, for at sikre uafbrudt radiodækning overalt.

De store producenter bruger Qualcomm

Det er netop her Qualcomms nye QTM052 mmWave antennemodul og familien af QPM56xx sub-6 GHz radiofrekvensmoduler kommer in i billedet.

Qualcomms nye moduler kan bruges i kombination med Qualcomms X50 5G modem, som flere store produkter allerede har annonceret at de vil benytte i fremtidens 5G NR smartphones. Det vil ifølge Engadget være tale om Samsung, LG, Sony, HTC og Xiaomi, som alle forventes at lancere 5G NR smartphones i første halvår 2019.

Op til fire antennemoduler, hver på størrelse med en fingernegl, kan benyttes i en smartphone. Modsat normale antenner, så skal man nok forvente at de nye moduler bliver placeret i hjørnerne på smartphonen, for at sikre optimale radioforhold.

QTM052 mmWave antennemodulet vil understøtte op til 800 MHz brede frekvensbånd på 26,5-29,5 GHz og 27,5-28,35 GHz og 37-40 GHz.

Mere til historien

5G NR er den nye betegnelse for 5G ligesom 4G LTE bruges om 4G. NR står for “new radio”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer