Nu udleverer teleselskaberne dine data

Telebranchen i Danmark er gået ind i kampen om sporingen af spredningen af covid-19. Det sker helt efter bogen, siger brancheorganisationen Teleindustrien.

Teleselskaberne leverer nu teledata om danskernes bevægelser under coronakrisen til Statens Serum Institut (SSI).

Det oplyser brancheorganisationen Teleindustrien i en pressemeddelelse.

Teledataene leveres i et “aggregeret og anonymiseret format”. Direktøren for Teleindustrien, Jakob Willer, forsikrer, at alt er juridisk lige efter bogen.

– “Fra telebranchens side har vi med udgangspunkt i den alvorlige situation, været indstillede på at bidrage og understøtte regeringens indsats på området i det omfang, det er muligt og kan ske på et klart juridisk grundlag”, skriver Jakob Willer i pressemeddelelsen..

I marts anmodede Statens Serum Institut om at få adgang til data om danskernes bevægelser under coronakrisen.

Konkret ønskede man, at belyse mobiliteten i samfundet målt over tid og ønskede data fra primo februar 2020 og frem.

Ifølge Teleindustrien skulle informationerne anvendes til at vise, “hvor mange personer, som har bevæget sig mellem hvert par af postnumre/kommunegrænser opgjort hver sjette time”. 

“Data skal understøtte arbejdet i en ekspertgruppe nedsat i SSI, der på baggrund af forskellige datakilder, skal udvikle matematiske modeller til at belyse udviklingen af covid-19 samt effekten af myndighedernes tiltag for at begrænse smittespredning i samfundet,” lyder det i teksten.

– “Vi har haft som forudsætning, at det her skulle ske på et fuldstændig klart juridisk grundlag. Selskaberne har været i kontakt med Erhvervsstyrelsen og Justitsministeriets datatilsyn og fået grønt lys til at levere data, som er i aggregeret og anonym form. Det er ikke personhenførbar data”, siger Jakob Willer fra TI til Ritzau.

Siden SSI’s anmodning er det blevet diskuteret, hvorvidt man juridisk og etisk kunne tillade sig at overvåge danskernes telefontrafik.

Det etiske dilemma kan Jakob Willer godt forstå, men siger til Ritzau, at man i praksis ikke bør være bekymret.

– “Vi har lagt enorm vægt på, at myndighederne skulle være med i denne her proces”, siger Jakob Willer.

Mere til historien

I kampen for at vinde mod coronavirus er Apple og Google gået sammen i et samarbejde, hvor de nu vil udvikle nye teknologier. Disse teknologier skal gøre det muligt at benytte smartphonen til at udsende og modtage en besked, hvis man har været tæt på en, der er smittet med covid-19.

Apple og Google går sammen for at forhindre sporing af brugere

Uønsket sporing af personer via Bluetooth-trackingenheder er et problem. Nu vil Apple og Google sætte nye standarder.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Opråb: Apple skal stoppe scanning af billeder

I et åbent brev opfordres Apple til øjeblikkeligt at stoppe implementering af automatisk scanning af brugernes billeder.

(mere…)
Apple vil scanne alle dine billeder

Apple vil bekæmpe børneporno. Derfor vil Apple scanne billeder lokalt på brugernes iPhones. "Krænker brugernes privatliv", advarer eksperter.

(mere…)
Minister freder telebranchen i spørgsmålet om logning

Teleselskaberne kan fortsætte med at logge data om borgerne i Danmark. De kan ikke dømmes, hvis nogen klager over logningen, vurderer professor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram