Google og Apple samarbejder i kampen mod corona

Et meget usædvanligt samarbejde mellem Google og Apple er opstået i kampen mod coronavirus.

Google og Apple indgår samarbejder i kampen mod coronavirus
Google og Apple indgår samarbejder i kampen mod coronavirus

Normalt er de rivaler og man havde ikke lige forestillet sig, at de ville annoncere et samarbejde. Men ikke desto mindre er det nu en realitet.

I kampen for at vinde mod coronavirus er Apple og Google gået sammen i et samarbejde, hvor de nu vil udvikle nye teknologier. Disse teknologier skal gøre det muligt at benytte smartphonen til at udsende og modtage en besked, hvis man har været tæt på en, der er smittet med covid-19. Det oplyser både Apple og Google på deres respektive hjemmesider.

Coronavirus: Denne app kan lette din hverdag

Der skal udsendes signaler via Bluetooth, hvis man har været tæt på en, der er testet positiv for covid-19. Teknologien skal virke på tværs af iPhones og Android-telefoner.

Til at starte med er det meningen, at man via særlige apps kan markere sig selv som smittet. Google og Apple skal sørge for, at dette fungerer uanset, hvilke apps og hvilke smartphones brugerne har.

Senere i år skal teknologien udbygges, så der ikke længere kræves en app. Alle data er anonyme. Du vil ikke blive ”det sorte får”, der af fremmede kan udpeges som værende smittet.

Hvis en smittet person kommer for tæt på andre, hvor deres telefon opfanger signalet, så advares de om, at de har været for tæt på en smittet. Udvekslingen af data sker anonymt og via apps, som er godkendt af lokale myndigheder, lover de to tech-giganter.

Corona-karantæne giver øget dataforbrug

Anonymiteten sikres ved, at man ikke ved, hvor man har været tæt på en smittet, men blot det er sket.

Enormt potentiale - men gives der tilladelse?

Det er op til hver enkelt mobilbruger om de vil benytte denne funktion, samt dele oplysninger om en selv.

Ny app skal spore din adfærd i kampen mod smittespredning

Teknologien kan ved dette samarbejde hurtigt udsendes til milliarder af mennesker, men før det kan bruges, så skal det godkendes i de enkelte lande. Om alle lande vil godkende dette er uvist, da der helt sikkert kommer diskussioner omkring privatliv og rettigheder herom.

Mobildata er allerede i brug mod coronavirus

Foruden de oplysninger, som Apple og Google skriver på deres egne hjemmesider, så kan du også læse mere på New York Times.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det er ikke første gang, at det ser ud til, at mobilbranchen og de oplysninger, som vores smartphones kan give videre, bruges i kampen mod udbredelsen af coronavirus. I Danmark har teleselskaberne også hjulpet Udenrigsministeriet med, at komme i kontakt med danskere i udlandet. Dernæst kan mobildata også informere om danskerne overholder regeringens restriktioner om at blive hjemme.

Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram