Ny app skal spore din adfærd i kampen mod smittespredning

Sundhedsmyndighederne vil lancere en frivillig app, som skal hjælpe regeringen med at tage de rette beslutninger om den gradvise åbning af samfundet.

Sundhedsmyndighederne vil nu appellere til den danske befolknings velvillighed - eller måske nærmere frivillighed - for at kunne indsamle data om smitteudbredelsen af coronavirussen covid-19.

MereMobil.dk har tidligere beskrevet, at det tilsyneladende er lidt op ad bakke for myndighederne at få fingre i danske mobilbrugeres data. Her har et af modargumenterne været, at det vil gøre det muligt at spore eller følge enkeltindivider.

Men nu fremgår det af en meddelelse fra Statsministeriet, at vil der blive lanceret ap til smartphones. Denne skal som alle andre apps downloades før det overhovedet er muligt, at tracke noget fra smartphonen.

I første version vil appen blandt andet registrere kontakt inden for en-to meter med andre, som også har appen.

- “Dette kan give nyttig information om kontaktmønstre. Sundhedsmyndighederne vil alene kunne anvende data fra appen til at følge op på smitteudbredelsen på pseudonymiseret og aggregeret niveau”, skriver Statsministeriet.

Med datagrundlag fra appen vil sundhedsmyndighederne løbende kunne overvåge smitteudbredelsen og dermed indsamle nødvendigt materiale til at understøtte beslutningerne om den gradvise åbning af samfundet, som statsminister Mette Frederiksen (S) overordnet beskrev på et pressemøde mandag aften.

Mobilselskabet 3 har allerede kigget på data fra mobilmasterne. De kan konkludere, at danskerne lytter til myndighedernes anbefalinger om at blive hjemme.

Ifølge 3 holder knapt halvdelen af teleselskabets kunder i København sig inden for en radius af to km fra hjemmet.

MereMobil.dk har også tidligere beskrevet, hvordan Statens Serum Institut har anmodet om adgang til mobiltelefonernes data. Også her er idéen at kunne kortlægge den danske befolkningens bevægelser for, at kunne inddæmme spredning af covid-19.

I sidste uge droppede regeringen planer om, at kunne indsamle data om dankorttransaktioner inklusive navn og adresse.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sundhedsmyndighederne lancerer appen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Da Mette Frederiksen på pressemødet mandag aften (6. april, red.) meddelte, at Danmark forsigtigt skal genåbnes efter påske, sagde hun blandt andet at det forudsætter, at antallet af indlagte med coronavirus er stabilt og ikke stiger voldsomt. Desuden skal alle fortsætte med at være ansvarlige, holde afstand, vaske hænder og ikke mødes i store grupper, tilføjede statsministeren.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram