Mobilanalyse: Vi bliver hjemme

Et Danmarkskort over danskernes bevægelser væk fra hjemmet bekræfter, at mange følger myndighedernes anbefalinger. Se kortet her.

Analysedata for 1,4 millioner mobilkunder afslører, at danskerne i højere grad end før coronakrisen bliver i nærheden af deres eget hjem.

Andelen af danskere, som rejser over 10 kilometer væk fra hjemmet hver dag, er faldet fra 35 til 25 procent. I københavnsområdet er tendensen tydeligere. Her opholder dobbelt så mange personer sig i en radius af to kilometer fra hussstanden, sammenlignet med data fra før coronakrisen.

Der er desuden markant færre bevægelser omkring Københavns Hovedbanegård og Strøget. I de grønne områder som Fælledparken er aktiviteten steget.

Statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede den 6. april 2020, at dele af samfundet vil åbne i ugen efter påske. Det kræver dog ansvarlig adfærd i påsken, hvilket myndighederne vil holde øje med, lød det på pressemødet.

Det vides ikke om myndighederne vil holde øje med danskerne i påske via analyse fra mobildata, men muligheden foreligger.

Den foreliggende adfærdsanalyse er baseret på anonymiserede data fra kunderne hos 3 og Oister.

3 nævner i pressemeddelelsen, at ”Det kunne være oplagt at undersøge, om danskerne følger statsministerens ønske om at droppe sommerhusturen i påsken. Vi er derfor nu i dialog med myndighederne om, hvordan de kan bruge vores data”.

Statsministeren gjorde det tydeligt, at en gradvis åbning af Danmark efter påske vil blive annulleret, såfremt anvisningerne ikke bliver fulgt.

Bevægelse under coronakrisen 2020
Danskernes bevægelsesmønstre baseret på data fra smartphones. Her ses mønstre fra den 9. marts til den 30. marts 2020 (Grafik: Hi3G Danmark)

Mere til historien

3 har tidligere leveret data om rejsemønstre over Storebælt. Mobilanalyser har også været anvendt til at beregne antallet af forventede brugere af Femern-tunnelen.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Har din GPS-navigation opført sig underligt?

Omfattende jamming af GPS-signaler på dansk grund. Har du været ramt?

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram