Mobilanalyse: Vi bliver hjemme

0

Et Danmarkskort over danskernes bevægelser væk fra hjemmet bekræfter, at mange følger myndighedernes anbefalinger. Se kortet her.

Analysedata for 1,4 millioner mobilkunder afslører, at danskerne i højere grad end før coronakrisen bliver i nærheden af deres eget hjem.

Andelen af danskere, som rejser over 10 kilometer væk fra hjemmet hver dag, er faldet fra 35 til 25 procent. I københavnsområdet er tendensen tydeligere. Her opholder dobbelt så mange personer sig i en radius af to kilometer fra hussstanden, sammenlignet med data fra før coronakrisen.

Der er desuden markant færre bevægelser omkring Københavns Hovedbanegård og Strøget. I de grønne områder som Fælledparken er aktiviteten steget.

Statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede den 6. april 2020, at dele af samfundet vil åbne i ugen efter påske. Det kræver dog ansvarlig adfærd i påsken, hvilket myndighederne vil holde øje med, lød det på pressemødet.

Det vides ikke om myndighederne vil holde øje med danskerne i påske via analyse fra mobildata, men muligheden foreligger.

Den foreliggende adfærdsanalyse er baseret på anonymiserede data fra kunderne hos 3 og Oister.

3 nævner i pressemeddelelsen, at ”Det kunne være oplagt at undersøge, om danskerne følger statsministerens ønske om at droppe sommerhusturen i påsken. Vi er derfor nu i dialog med myndighederne om, hvordan de kan bruge vores data”.

Statsministeren gjorde det tydeligt, at en gradvis åbning af Danmark efter påske vil blive annulleret, såfremt anvisningerne ikke bliver fulgt.

Bevægelse under coronakrisen 2020
Danskernes bevægelsesmønstre baseret på data fra smartphones. Her ses mønstre fra den 9. marts til den 30. marts 2020 (Grafik: Hi3G Danmark)

Mere til historien

3 har tidligere leveret data om rejsemønstre over Storebælt. Mobilanalyser har også været anvendt til at beregne antallet af forventede brugere af Femern-tunnelen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer