Corona-karantæne giver øget dataforbrug

Covid-19 er skyld i, at datatrafikken er steget markant de seneste dage – og formentlig ikke toppet endnu. Det viser nye tal fra et teleselskab.

Opkaldstrafik i 3's netværk hhv. 4 og 11 marts 2020 (Kilde: 3)
Opkaldstrafik i 3's netværk hhv. 4 og 11 marts 2020 (Kilde: 3)

Da statsminister Mette Frederiksen (S) i onsdags klokken 20.30 officielt ”lukkede Danmark ned” steg opkaldstrafikken med mere end 300 procent. Vi skulle hen på den anden side af midnat før dette var normaliseret igen.

Stigningen skyldtes selvfølgelig at en række mennesker skulle have løst problematikkerne for deres hverdag – på arbejde, skole eller uddannelse. Da man blev opfordret til at blive hjemme fra torsdag morgen, hvis det var muligt.

Forældrene sparkede benene væk under Aula

Men også torsdag den 12. marts oplevede teleselskabet 3 en markant stigning i brugen af netværket. Både opkald og data. Dataforbruget var fra klokken 7 og resten af dagtimerne på mellem 35 og 65 procent højere end normalt. Dette skyldes formentlig myndighedernes påbud og anbefaling om, at holde sig hjemme og inden døre mest muligt.

Dataforbrug i 3's netværk hhv. 5 og 12 marts 2020 (Kilde: 3)
Dataforbrug i 3's netværk hhv. 5 og 12 marts 2020 (Kilde: 3)

-”Der er ingen tvivl om, at det er en situation ud over det sædvanlige, og derfor følger vi naturligvis udviklingen helt tæt. Men vores netværk er solidt og har god kapacitet til at rumme en stigning i dataforbruget, og vi er desuden vant til at håndtere spidsbelastninger. Vi forventer, at kundernes dataforbrug vil stige yderligere i løbet af de næste uger, men vores netværk er altså godt rustet til at håndtere de voksende mængder trafik, som følger med de mange tilfælde af hjemmearbejde og karantæne,” fortæller Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

GUIDE: Sådan rengør du smartphone-skærmen korrekt

Kim Christensen fra 3 understreger, at opkald til 112 og politiet altid bliver prioriteret først i netværket, og dernæst opkald generelt forud for datatrafik.

Teleselskabet 3 forventer også, at kundernes dataforbrug vil stige yderligere i løbet af de kommende uger. Både fordi kunderne vil holde sig opdateret på situationen, men også fordi mange måske underholder sig med streaming.

De billigste mobilabonnementer med et overraskende comeback

Mere til historien

Vi forsøger alle at holde os opdateret på situationen med coronavirus. Men vi skal være kildekritiske da fake news og generel misformation om coronavirus / covid-19 spredes på nettet. Google forsøger nu at ændre udbredelse af falsk viden om coronavirus.

3 fortsætter successen med "let fremgang"

Teleselskabet 3 har igen positiv vækst og kan notere 12.000 nye kunder i andet kvartal.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Mere data brugt på Roskilde Festival end nogensinde før

Teleselskabet 3 brugte endnu engang Roskilde Festival til at teste udstyr, som senere kan komme alle danskere til gode.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
3 er klar med 5G-internet til hjemmet

Du kan nu købe en 5G-router til internetadgang i hjemmet hos 3.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram