Corona-karantæne giver øget dataforbrug

0

Covid-19 er skyld i, at datatrafikken er steget markant de seneste dage – og formentlig ikke toppet endnu. Det viser nye tal fra et teleselskab.

Opkaldstrafik i 3's netværk hhv. 4 og 11 marts 2020 (Kilde: 3)
Opkaldstrafik i 3’s netværk hhv. 4 og 11 marts 2020 (Kilde: 3)

Da statsminister Mette Frederiksen (S) i onsdags klokken 20.30 officielt ”lukkede Danmark ned” steg opkaldstrafikken med mere end 300 procent. Vi skulle hen på den anden side af midnat før dette var normaliseret igen.

Stigningen skyldtes selvfølgelig at en række mennesker skulle have løst problematikkerne for deres hverdag – på arbejde, skole eller uddannelse. Da man blev opfordret til at blive hjemme fra torsdag morgen, hvis det var muligt.

Forældrene sparkede benene væk under Aula

Men også torsdag den 12. marts oplevede teleselskabet 3 en markant stigning i brugen af netværket. Både opkald og data. Dataforbruget var fra klokken 7 og resten af dagtimerne på mellem 35 og 65 procent højere end normalt. Dette skyldes formentlig myndighedernes påbud og anbefaling om, at holde sig hjemme og inden døre mest muligt.

Dataforbrug i 3's netværk hhv. 5 og 12 marts 2020 (Kilde: 3)
Dataforbrug i 3’s netværk hhv. 5 og 12 marts 2020 (Kilde: 3)

-”Der er ingen tvivl om, at det er en situation ud over det sædvanlige, og derfor følger vi naturligvis udviklingen helt tæt. Men vores netværk er solidt og har god kapacitet til at rumme en stigning i dataforbruget, og vi er desuden vant til at håndtere spidsbelastninger. Vi forventer, at kundernes dataforbrug vil stige yderligere i løbet af de næste uger, men vores netværk er altså godt rustet til at håndtere de voksende mængder trafik, som følger med de mange tilfælde af hjemmearbejde og karantæne,” fortæller Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

GUIDE: Sådan rengør du smartphone-skærmen korrekt

Kim Christensen fra 3 understreger, at opkald til 112 og politiet altid bliver prioriteret først i netværket, og dernæst opkald generelt forud for datatrafik.

Teleselskabet 3 forventer også, at kundernes dataforbrug vil stige yderligere i løbet af de kommende uger. Både fordi kunderne vil holde sig opdateret på situationen, men også fordi mange måske underholder sig med streaming.

De billigste mobilabonnementer med et overraskende comeback

Mere til historien

Vi forsøger alle at holde os opdateret på situationen med coronavirus. Men vi skal være kildekritiske da fake news og generel misformation om coronavirus / covid-19 spredes på nettet. Google forsøger nu at ændre udbredelse af falsk viden om coronavirus.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer