Google kæmper mod misinformation om coronavirus

Fake news og generel misformation om coronavirus / covid-19 spredes på nettet. Google forsøger nu at ændre udbredelse af falsk viden om coronavirus.

Google sos besked Coronavirus
SOS-besked på Google.dk den 12. marts 2020 efter søgning på 'coronavirus' (Foto: MereMobil.dk)

I takt med at alvoren omkring coronavirus / covid-19 går op for folk stiger mængden af fake news og misinformation. Det er ikke gået Googles næse forbi.

Google har aggressivt sat ind for at begrænse spredningen af misinformation på de forskellige Google-ejede tjenester. Det skriver Bloomberg.

Der er tale om en ændring hos Google, der normalt bruger automatiseringer til at indeksere sider ud fra deres relevans. Men i takt med at nogen forsøger at udnytte de mange søgninger, der laves på ”corona” og ”covid-19”, har Google følt sig nødsaget til at tage andre metoder i brug.

SOS-tilstand på Google

En søgning på eksempelvis ”corona udbrud” aktiverer en SOS-tilstand, hvor Google viser tophistorier fra de nationale medier, som Google anser for troværdige. I Danmark er det blandt andet Jyllands-Posten, DR, Videnskab.dk, Politiken og Ekstra Bladet. Herefter følger information fra verdenssundhedsorganisationen WHO, politi og andre myndigheder.

Tidligere har en søgningen på den engelsksprogede del af Google efter ”flu” udløst tweets fra den amerikanske præsident Donald Trump, hvor han sammenligner coronavirus med en almindelig influenza. I dag står det klart, at sammenligningen ikke holder.

På YouTube forsøger Google blandt andet at fjerne videoer fra virksomheder og privatpersoner, som påstår, at de har produkter som kan fjerne eller forhindre virus fremfor at læge lægelig behandling. Google har også fjernet apps fra Google Play.

Google er som bekendt verdens største annoncenetværk. Det ansvar forsøger Google også at leve op til ved at blokere titusindvis af annoncer som reklamerer og tjener penge på virusudbruddet. På YouTube-videoer om covid-19 giver Google nu regeringer og NGO’s gratis reklameplads, formodentlig for at dæmme op for spredning af misinformation.

Google har tidligere ændret sine søgeresultater i forbindelse med forskellige internationale events, men i forhold til de alvorlige af slagsen, har Google fået kritik for at reagere for langsomt.

Når det kommer til vores smartphones, så kan disse og andre overflader bære virus rundt. Ifølge Sundhedsstyrelsen så kan covid-19 overleve ”et døgns tid” på vores telefoner og tablets. Du kan læse mere om coronavirus på smartphones her.

Ønsker du at desinficere din mobil, så kan dette ske med desinficeringsservietter. Apple er netop begyndt at anbefale brugen af servietter med maksimalt 70 procents isopropylalkohol på deres produkter.

GUIDE: Sådan rengør du smartphone-skærmen korrekt uden at ødelægge den

Mere til historien

Du kan følge de seneste informationer fra myndighederne om coronavirus / covid-19 på coronasmitte.dk.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram