Apple tillader nu desinficering med servietter

Desinficering af ens iPhone, Mac og iPad må gerne ske med en serviet, lyder det fra Apple, der har ændret kurs.

Hidtil har Apple rådet iPhone-brugerne til at rengøre deres produkt med vand på en hårdt opvredet blød klud, men coronavirus har fået elektronikgiganten til at skifte kurs.

Apple tillader nu, helt officielt, rengøring af iPhone, iPad, iPod, Mac, skærme og andet tilbehør med desinficeringsservietter.

Inden du kaster dig over den første og bedste rengøringsserviet, eller andre midler til desinficering, så skal du være opmærksom på én meget vigtig ting.

Desinficeringsservietterne skal være baseret på maksimalt 70 procent isopropylalkohol.

Servietterne kan bruges på telefonen, eller de andre produkters skærme og hårde (ikke porøse) overflader, skriver Apple. Produktet der anvendes, må ikke indeholde blegemiddel. Desuden må der ikke tilføres fugt i åbningerne. Overflader af læder anbefaler Apple ikke, at man rengør med desinficeringsservietterne.

GUIDE: Sådan rengøres smartphone-skærmen uden at lave skader

Hidtil har Apple ikke anbefalet andet end en fugtig klud til rengøring. Årsagen er skærmens oleophobic coating, der skal forhindre snavs og fedtfingre i at sætte sig fast. Desuden holder det også skærmen flot i længere tid, hvis coatingen bevares.

Sprit- og alkoholbaserede servietter samt håndsprit kan i nogle tilfælde ødelægge denne såkaldte oleophobic coating eller give skærmen et mælkehvidt skær. Derfor skal du være meget påpasselig med hvilket produkt du vælger til rengøringen.

Mange tyr til brillerens, når smartphoneskærmen skal rengøres. Hvis det er desinficering du ønsker, så er disse ikke anvendelige.

- ”Generelt er brillerens og vores skærmrens-servietter udviklet til rengøring ikke desinficering. Hvis man fejlagtigt tror, at brillerens-servietter kan bruges til desinficering, tager man fejl. Vores brillerens er udelukkende produceret til rengøring,” fortæller Hans Rasmussen, direktør i Sterling Polish Company A/S til MereMobil.dk.

Sterling sælger omkring 20 millioner servietter om året til rengøring af briller.

Så længe overlever coronavirus / covid-19 på din smartphone

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der fås en lang række produkter til rengøring af briller og skærme. Før du påbegynder rengøringen så tjek altid op på producentens anbefalinger.

Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram