Apple tillader nu desinficering med servietter

1

Desinficering af ens iPhone, Mac og iPad må gerne ske med en serviet, lyder det fra Apple, der har ændret kurs.

Hidtil har Apple rådet iPhone-brugerne til at rengøre deres produkt med vand på en hårdt opvredet blød klud, men coronavirus har fået elektronikgiganten til at skifte kurs.

Apple tillader nu, helt officielt, rengøring af iPhone, iPad, iPod, Mac, skærme og andet tilbehør med desinficeringsservietter.

Inden du kaster dig over den første og bedste rengøringsserviet, eller andre midler til desinficering, så skal du være opmærksom på én meget vigtig ting.

Desinficeringsservietterne skal være baseret på maksimalt 70 procent isopropylalkohol.

Servietterne kan bruges på telefonen, eller de andre produkters skærme og hårde (ikke porøse) overflader, skriver Apple. Produktet der anvendes, må ikke indeholde blegemiddel. Desuden må der ikke tilføres fugt i åbningerne. Overflader af læder anbefaler Apple ikke, at man rengør med desinficeringsservietterne.

GUIDE: Sådan rengøres smartphone-skærmen uden at lave skader

Hidtil har Apple ikke anbefalet andet end en fugtig klud til rengøring. Årsagen er skærmens oleophobic coating, der skal forhindre snavs og fedtfingre i at sætte sig fast. Desuden holder det også skærmen flot i længere tid, hvis coatingen bevares.

Sprit- og alkoholbaserede servietter samt håndsprit kan i nogle tilfælde ødelægge denne såkaldte oleophobic coating eller give skærmen et mælkehvidt skær. Derfor skal du være meget påpasselig med hvilket produkt du vælger til rengøringen.

Mange tyr til brillerens, når smartphoneskærmen skal rengøres. Hvis det er desinficering du ønsker, så er disse ikke anvendelige.

– ”Generelt er brillerens og vores skærmrens-servietter udviklet til rengøring ikke desinficering. Hvis man fejlagtigt tror, at brillerens-servietter kan bruges til desinficering, tager man fejl. Vores brillerens er udelukkende produceret til rengøring,” fortæller Hans Rasmussen, direktør i Sterling Polish Company A/S til MereMobil.dk.

Sterling sælger omkring 20 millioner servietter om året til rengøring af briller.

Så længe overlever coronavirus / covid-19 på din smartphone

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der fås en lang række produkter til rengøring af briller og skærme. Før du påbegynder rengøringen så tjek altid op på producentens anbefalinger.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer