Apple tillader nu desinficering med servietter

Desinficering af ens iPhone, Mac og iPad må gerne ske med en serviet, lyder det fra Apple, der har ændret kurs.

Hidtil har Apple rådet iPhone-brugerne til at rengøre deres produkt med vand på en hårdt opvredet blød klud, men coronavirus har fået elektronikgiganten til at skifte kurs.

Apple tillader nu, helt officielt, rengøring af iPhone, iPad, iPod, Mac, skærme og andet tilbehør med desinficeringsservietter.

Inden du kaster dig over den første og bedste rengøringsserviet, eller andre midler til desinficering, så skal du være opmærksom på én meget vigtig ting.

Desinficeringsservietterne skal være baseret på maksimalt 70 procent isopropylalkohol.

Servietterne kan bruges på telefonen, eller de andre produkters skærme og hårde (ikke porøse) overflader, skriver Apple. Produktet der anvendes, må ikke indeholde blegemiddel. Desuden må der ikke tilføres fugt i åbningerne. Overflader af læder anbefaler Apple ikke, at man rengør med desinficeringsservietterne.

GUIDE: Sådan rengøres smartphone-skærmen uden at lave skader

Hidtil har Apple ikke anbefalet andet end en fugtig klud til rengøring. Årsagen er skærmens oleophobic coating, der skal forhindre snavs og fedtfingre i at sætte sig fast. Desuden holder det også skærmen flot i længere tid, hvis coatingen bevares.

Sprit- og alkoholbaserede servietter samt håndsprit kan i nogle tilfælde ødelægge denne såkaldte oleophobic coating eller give skærmen et mælkehvidt skær. Derfor skal du være meget påpasselig med hvilket produkt du vælger til rengøringen.

Mange tyr til brillerens, når smartphoneskærmen skal rengøres. Hvis det er desinficering du ønsker, så er disse ikke anvendelige.

- ”Generelt er brillerens og vores skærmrens-servietter udviklet til rengøring ikke desinficering. Hvis man fejlagtigt tror, at brillerens-servietter kan bruges til desinficering, tager man fejl. Vores brillerens er udelukkende produceret til rengøring,” fortæller Hans Rasmussen, direktør i Sterling Polish Company A/S til MereMobil.dk.

Sterling sælger omkring 20 millioner servietter om året til rengøring af briller.

Så længe overlever coronavirus / covid-19 på din smartphone

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der fås en lang række produkter til rengøring af briller og skærme. Før du påbegynder rengøringen så tjek altid op på producentens anbefalinger.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram